Sushi, maki rolls, sashimi, tataki… λέξεις και γεύσεις που μέχρι πρόσφατα όχι μόνο με άφηναν παγερά αδιάφορη αλλά δεν ήμουν και καθόλου πρόθυμη να γνωρίσω. Μέχρι που το άγνωστο για μένα είδος φαγητού με πλησίασε από κοντά, πολύ κοντά. Το καινούργιο Shisan Sushi Bar στο Χολαργό, το άνοιξε ένας φίλος, και μάλιστα απέναντι σχεδόν από το σπίτι μου! Έχοντας δώσει τον τελευταίο καιρό την υπόσχεση στον εαυτό μου να μην απορρίψω ξανά τίποτα πριν το δοκιμάσω, αποφάσισα πως, ναι, ήρθε η ώρα για σούσι.
Μπαίνοντας μέσα, στο μόλις λίγων ημερών εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας, ο χώρος, χωρίς τίποτα δήθεν ή κραυγαλέο, με ζέστανε με την ωραία ατμόσφαιρά του. Με μια πρώτη ματιά στον κατάλογο βλέπω πως οι τιμές είναι πολύ καλές - μου το επιβεβαιώνει και η «έμπειρη» λάτρης του ωμού ψαριού, φίλη που με συνοδεύει. Την αφήνω να παραγγείλει (δεν καταλαβαίνω τίποτα), χαζεύω τους περαστικούς που κοιτάνε απ' έξω, μπαίνουν και ρωτάνε για την καινούρια αυτή άφιξη στη γειτονιά, ζητάνε κατάλογο για το σπίτι και καλωσορίζουν τους νέους «εξωτικούς» τους γείτονες.
Γρήγορα η πιατέλα με τα 8+8 +8 rolls μαζί και το ορεκτικό βρίσκονται μπροστά μας και η ώρα να αναμετρηθώ με τα μακρόστενα ξυλάκια-chopsticks έφτασε. Η πρώτη μου προσπάθεια να «τσιμπήσω» τον παναρισμένο σολομό από το ορεκτικό μας (με το, εκ των υστέρων θα πω, πολύ δικαιολογημένο όνομα «Obsession») απέβη άκαρπη. Ωστόσο, υπήρξε η τέλεια αρχή για την σχέση μου με την γιαπωνέζικη γαστρονομία, καθώς ήταν ότι πρέπει για μια πρωτάρα, και όχι πολύ μακριά από τα γευστικά μου γούστα. Συνεχίζω με καινούργια θέρμη, πιάνοντας κακήν κακώς και με γρήγορες κινήσεις για να μην μου διαλυθεί, το πρώτο μου roll. Τούτο έχει όνομα «Volcano», περιέχει γαρίδες με καυτερή σος και αυγά χελιδονόψαρου, κι εγώ έχω όλες μου τις αισθήσεις σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Συμπέρασμα: αυτό που έτρωγα ήταν πραγματικά πολύ νόστιμο, τα δε «Shasimi rolls» με φιλέτα από λιθρίνι, καθώς και το «Azzuma» με surimi καβουριού, καυτερή σος και αβοκάντο της συνέχειας εξίσου απολαυστικά. Ε όχι και να σας αναλύσω εις βάθος, να σας πω πάντως πως ότι έφαγα στο Shisan ήταν πολύ πολύ νόστιμο, με υλικά καλής ποιότητας και πραγματικά «value for money». Ανακήρυξα το «Volcano», κατευθείαν πρώτο στο σκονάκι με τις προσωπικές μου γαστρογιαπωνέζικες αδυναμίες, το συστήνω ανεπιφύλακτα και σε όσους από εσάς αρέσουν τα καυτερά. Το γευστικό μου ταξίδι ολοκληρώθηκε επιτυχώς με άξιο των (καινούργιων) προσδοκιών μου επιδόρπιο. Το λένε Mochi Chocolate και είναι λαχταριστά σοκολατένια μπαλάκια με πρωτόγνωρη γεύση και υφή.
Η τελική αποτίμηση της βραδιάς αλλά και της πρώτης μου επαφής με την γιαπωνέζικη γαστρονομία και κουλτούρα είναι πως ήμουν λίγο (ως πολύ) άδικη. Ευχαριστώ Shisan που μου άλλαξες την προκατειλημμένη γνώμη, είμαι σίγουρη πως η σχέση μας είναι πολλά υποσχόμενη! Α, και η αναμέτρηση μου με τα chopsticks αναμένεται σκληρή, αλλά δεν το βάζω κάτω. Μέχρι στιγμής, Chopsticks- Καρολίνα σημειώσατε 1-0 (αλλά έχουμε συνέχεια…).
Info: Μεσογείων 204, Χολαργός, 210 6510011. Το Shisan κάνει take away και delivery.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.