Στο Just Burgers θα φας σαν στο σπίτι σου
![320120-629278.jpg 320120-629278.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/320120-629278.jpg)
![320121-629279.jpg 320121-629279.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/02/18/320121-629279.jpg)
Δούλεψαν το μπέργκερ πριν ακόμα γίνει τάση, δίνοντας έμφαση στις καλές πρώτες ύλες και στη homemade λογική − οι φανατικοί τους πελάτες στη Γλυφάδα μπορούν να πιστοποιήσουν. Εδώ και λίγες μέρες το φρέσκο μπριός ψωμάκι τους, τα σπιτικά onion rings και ο κιμάς ημέρας, δικής τους συνταγής, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και μιλούν κολωνακιώτικα.
Το νέο μπεργκεράδικο είναι ένας μοντέρνος χώρος με μίνιμαλ αισθητική που αποφεύγει σκόπιμα τις αμερικανιές και τις φολκλόρ λεπτομέρειες. Εδώ ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το φαγητό. Αν και ο Tάσος (ο νεαρός ιδιοκτήτης) πιστεύει ότι ένα μαγαζί δεν κρατάει τον κόσμο με τη διακόσμηση, η σκαλιστή γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο στον τοίχο είναι το πρώτο πράγμα που πρόσεξα μπαίνοντας, ενώ και τα σκίτσα στο μαύρο πίνακα του μενού κλέβουν την παράσταση.
Με σχετικά μίνιμαλ τιμές για τα δεδομένα της ποιότητας που παρέχουν, αποτελούν μια value for money επιλογή με τα burgers να κυμαίνονται από 6 έως 12 ευρώ.
Για τους πεινασμένους εργαζόμενους της περιοχής (και όχι μόνο) γίνεται και delivery που μάλιστα βάζει ένα τέλος στο άγχος να διακρίνεις ποιο είναι το δικό σου μπέργκερ. Κάθε συσκευασία έχει αυτοκόλλητο με «ονοματεπώνυμο». Το διαβάζεις και το μπέρδεμα τελειώνει μια κι έξω.
Μη χάσεις τα best sellers Βig Papa (μοσχάρι) και Brie & Cranberry (κοτόπουλο), ενώ στα must μιας πρώτης επίσκεψης είναι τα απολύτως σπιτικά Onion rings, τα BBQ Ribs, το αυθεντικό αμερικάνικο Corn Doc (και όποιο από τα επίσης σπιτικά γλυκά σου γυαλίσει). Όσοι νιώσετε αναποφάσιστοι, ο Tάσος είναι εδώ για να προτείνει Cheese Classic ενώ η Σίλια, η μικρή του αδερφή που είναι επί της υποδοχής και στη συνέχεια φροντίζει ώστε να περάσεις τέλεια, διαλέγει με κλειστά μάτια blue lovers.
Έχουν καθιερώσει και το μπέργκερ του μήνα, οπότε αν σε βγάλει σύντομα ο δρόμος στο κατώφλι του, θα προλάβεις να δοκιμάσεις το ολοκαίνουργιο bacon truffle με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί provolone, bacon, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και σπιτική μαγιονέζα με μανιτάρι τρούφα. Αυτό, όπως και όλα τα μπέργκερ του καταλόγου αποτελούν έμπνευση του Τάσου που έχει θέμα με το καλό φαγητό.
Αν πάλι νομίζεις ότι αντέχεις να φας 10 μπιφτέκια σε 10 λεπτά, πέρνα μια βόλτα για να το αποδείξεις − αναμένονται και νέες δοκιμασίες!
Για τις ζεστές μέρες, τα τραπεζάκια παίρνουν θέση στον ήσυχο πεζοδρόμιο της οδού Καψάλη. Κάπου εκεί θα τριγυρνάει και ο Τάσος, αν δεν ταξιδεύει ψάχνοντας ανά την υφήλιο τους πρωτοπόρους του είδους. Τον ρωτήσαμε τα δικά του κορυφαία μπεργκεράδικα του κόσμου κι αυτός μας αποκάλυψε: το Patty and Pan στο Λονδίνο, η κρυμμένη καντίνα Βurger Μaister (που ανακάλυψε τυχαία κοντά σε κάποιον σταθμό του Βερολίνο) και το Βacoa Κiosko στη Βαρκελώνη.
Just burgers Κολωνάκι, Καψάλη 10, 2121049200
Φωτο: Θανάσης Καρατζάς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.