- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καινούργια αρχή για το Abovo
Το Abovo άφησε το σημάδι του στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, με τον τρόπο που μόνο τα πραγματικά καλά εστιατόρια μπορούν. Για πέντε συνεχή χρόνια ήταν από τα εστιατόρια εκείνα που έκαναν το Κεφαλάρι «προορισμό». Κι ύστερα έκλεισε. Όχι για πολύ. Κάθε τέλος, μια αρχή, δε λένε;
Από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου το Abovo σηκώνει ξανά την αυλαία του για να αποκαλύψει καινούργιες γευστικές εκπλήξεις. Αυτή τη φορά σε νέο πόστο στο Κολωνάκι, εκεί που χτυπάει ολοζώντανος ο παλμός της πόλης.
Στην οδό Τσακάλωφ μας υποδέχεται ανανεωμένο με τον πιστό του αρχηγό, τον πολύ καλό σεφ Μιχάλη Νουρλόγου να μαγειρεύει, με το πάθος που τον χαρακτηρίζει, πιάτα της σύγχρονης διεθνής κουζίνας.
Το εστιατόριο ξεκινάει τη μέρα του στις 12 το μεσημέρι, όταν ο Μιχάλης Νουρλόγλου αρχίζει να ετοιμάζει το special launch menu. Σάντουιτς, pasta, σούπες, ψάρι, ξεχωριστές σαλάτες και άλλα ωραία που συνοδεύονται από μία μεσημεριανή λίστα κρασιών και είναι ιδανικά για ένα γρήγορο μεσημεριανό διάλειμμα. Στη συνέχεια η κουζίνα κλείνει στις 17.00 για να ξεκινήσει πάλι, ακόμα πιο δραστήρια στις 19.00. Στο μεσοδιάστημα σας κρατάνε παρέα συνοδευτικά για κρασί και ποτό, αλλά και ωραίοι καφέδες, χυμοί φρούτων και λαχανικών ή εξαιρετικές ποικιλίες τσαγιού.
Στη δεύτερη φάση (από τις 19.00 και μετά) τα φώτα χαμηλώνουν, εστιατόριο και θαμώνες μπαίνουν σε μια πιο ρομαντική διάθεση. Η κουζίνα αλλάζει κι αυτή το χαρακτήρα της και στη σάλα εμφανίζονται κάποια από τα all time classic πιάτα του Abovo. Η ώρα προχωράει και ο σεφ έχει διάθεση για παιχνίδια. Σκέφτεται λοιπόν μια έκπληξη, ένα μυστικό διάλογο ανάμεσα στον ίδιο και τον καλεσμένο. «Put the blame on me», σου ψιθυρίζει και κλείνει συνωμοτικά το μάτι. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο σεφ θα επιλέγει από τον κατάλογο 10 πιάτα και θα συνθέτει ένα μυστικό μενού, διαφορετικό κάθε φορά, το οποίο εσείς θα επιλέγετε στα τυφλά. Αν δεν σας αρέσει (μάλλον απίθανο) ξέρετε πού να ρίξετε το φταίξιμο…
Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι, 210 3388838
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.