- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εφημερίδα
Το πιο δύσκολο για ένα μπαρ είναι να σε πείσει για την ατμόσφαιρά του. Να φτιάξεις σενάριο στο κεφάλι σου, πως, ναι, μπορεί να μην βγήκες άλλη μια βραδιά έξω, αλλά παίζεις στη δική σου ταινία. Η Εφημερίδα, με περίμενε, ανηφορίζοντας την Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής, ένα τσικ από εκεί που αράζουν τα λεωφορεία. Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, κάτι συμβαίνει.
Μοιάζει με μπαρ. Ένας καλοφωτισμένος επιτοίχιος συνωστισμός νεκροκεφαλών μου τράβηξε το μάτι. Το μέρος είναι artsy ως τα μπούνια. Θυμίζει Kreuzberg αλλά όχι ακριβώς, θυμίζει Camden; Αρκετά λιγότερο. Θυμίζει νεοϋορκέζικο Lower East Side; Ίσως. H ελληνική εκδοχή του κοσμοπολίτικου και νεανικού, μου φαίνεται πως είναι η σωστή απάντηση.
Και για να απαντηθεί το σύνηθες ερώτημα «τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί;» θα σας πω πως ο ανατρεπτικός εικαστικός Γιώργος Τζινούδης και μια από τις μορφές της ελληνικής street art σκηνής, ο Apset, ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και υπογράφουν την αύρα του μέρους. Οι μισοί τοίχοι κρύβουν έργα τέχνης κι οι άλλοι μισοί είναι ζωγραφισμένοι από τους πελάτες. «Paint your own Shit», η επιγραφή που προτρέπει τους πάντες να ταγκάρουν το πέρασμά τους από το μέρος. Έβγαλα το μαρκαδοράκι μου και έγραψα ένα μότο του Τσακ Πόλανικ. «Όλη η προσπάθεια του κόσμου δεν αρκεί, αν δεν είσαι εμπνευσμένος».
Οι μουσικές είναι freestyle κι ο κώλος σου θα ξυθεί να λικνιστεί. Τα ποτά ήρθαν στην ώρα τους με χαμόγελο και ήταν καλοφτιαγμένα, εμπιστεύτηκα μια τζιν-τόνικ-αγγούρι κατάσταση, τα κοκτέιλ είναι τόσο φαντεζί όσο χρειάζεται-χωρίς κάλπικες φιοριτούρες. Μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι κάτι παραπάνω.
Οι τρεις καλοφτιαγμένοι κατάλογοι-σαν λευκώματα γκαλερί, με ζόρισαν λίγο με τις πολλές επιλογές τους, αλλά οι γεύσεις ήταν πενιά. Ψήφισα μοσχαρίσιο μπέργκερ και δεν το μετάνιωσα. Ξαναψήφισα ένα πράσινο σαλατικό, που ξέχασα το όνομά του, αλλά θυμάμαι ακόμα τη γεύση του.
Ανοιχτή από νωρίς-νωρίς το πρωί, η Εφημερίδα διαλέγει τους καλύτερους τίτλους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με καφέ, να κάνεις ένα διάλλειμα για να τσιμπήσεις ή να το τερματίσεις μέχρι τα ξημερώματα. Με μια λέξη, ομορφιά.
Εφημερίδα ΑΤΗ: Tο πήρες είδηση;
Posted by Εφημερίδα ATH on Saturday, November 28, 2015
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.