- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Εφημερίδα
![daad.jpg daad.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/daad.jpg)
![318061-626449.jpg 318061-626449.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/01/22/318061-626449.jpg)
Το πιο δύσκολο για ένα μπαρ είναι να σε πείσει για την ατμόσφαιρά του. Να φτιάξεις σενάριο στο κεφάλι σου, πως, ναι, μπορεί να μην βγήκες άλλη μια βραδιά έξω, αλλά παίζεις στη δική σου ταινία. Η Εφημερίδα, με περίμενε, ανηφορίζοντας την Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής, ένα τσικ από εκεί που αράζουν τα λεωφορεία. Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, κάτι συμβαίνει.
Μοιάζει με μπαρ. Ένας καλοφωτισμένος επιτοίχιος συνωστισμός νεκροκεφαλών μου τράβηξε το μάτι. Το μέρος είναι artsy ως τα μπούνια. Θυμίζει Kreuzberg αλλά όχι ακριβώς, θυμίζει Camden; Αρκετά λιγότερο. Θυμίζει νεοϋορκέζικο Lower East Side; Ίσως. H ελληνική εκδοχή του κοσμοπολίτικου και νεανικού, μου φαίνεται πως είναι η σωστή απάντηση.
Και για να απαντηθεί το σύνηθες ερώτημα «τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί;» θα σας πω πως ο ανατρεπτικός εικαστικός Γιώργος Τζινούδης και μια από τις μορφές της ελληνικής street art σκηνής, ο Apset, ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και υπογράφουν την αύρα του μέρους. Οι μισοί τοίχοι κρύβουν έργα τέχνης κι οι άλλοι μισοί είναι ζωγραφισμένοι από τους πελάτες. «Paint your own Shit», η επιγραφή που προτρέπει τους πάντες να ταγκάρουν το πέρασμά τους από το μέρος. Έβγαλα το μαρκαδοράκι μου και έγραψα ένα μότο του Τσακ Πόλανικ. «Όλη η προσπάθεια του κόσμου δεν αρκεί, αν δεν είσαι εμπνευσμένος».
Οι μουσικές είναι freestyle κι ο κώλος σου θα ξυθεί να λικνιστεί. Τα ποτά ήρθαν στην ώρα τους με χαμόγελο και ήταν καλοφτιαγμένα, εμπιστεύτηκα μια τζιν-τόνικ-αγγούρι κατάσταση, τα κοκτέιλ είναι τόσο φαντεζί όσο χρειάζεται-χωρίς κάλπικες φιοριτούρες. Μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι κάτι παραπάνω.
Οι τρεις καλοφτιαγμένοι κατάλογοι-σαν λευκώματα γκαλερί, με ζόρισαν λίγο με τις πολλές επιλογές τους, αλλά οι γεύσεις ήταν πενιά. Ψήφισα μοσχαρίσιο μπέργκερ και δεν το μετάνιωσα. Ξαναψήφισα ένα πράσινο σαλατικό, που ξέχασα το όνομά του, αλλά θυμάμαι ακόμα τη γεύση του.
Ανοιχτή από νωρίς-νωρίς το πρωί, η Εφημερίδα διαλέγει τους καλύτερους τίτλους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με καφέ, να κάνεις ένα διάλλειμα για να τσιμπήσεις ή να το τερματίσεις μέχρι τα ξημερώματα. Με μια λέξη, ομορφιά.
Εφημερίδα ΑΤΗ: Tο πήρες είδηση;
Posted by Εφημερίδα ATH on Saturday, November 28, 2015
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.