- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αθήρι, η παράδοση αλλιώς
Σε μια όμορφη μονοκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, η παράδοση παντρεύεται με την τεχνική και ο Αλέξανδρος Καρδάσης καταστρώνει ασύλληπτους συνδυασμούς αντλώντας έμπνευση κυρίως από την ελληνική κουζίνα.
Το άκρως ανανεωμένο εστιατόριο επιβεβαιώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που δεν είναι άλλα από την πίστη στην παράδοση και την αγάπη για δημιουργία. Ο εσωτερικός χώρος ζεστός, διακοσμημένος σε γήινες αποχρώσεις, δημιουργεί μια οικεία και φιλική ατμόσφαιρα ενώ ο καταπράσινος, χαλαρωτικός κήπος θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους στο κέντρο της Αθήνας.
Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και με πίστη στους Έλληνες παραγωγούς, το Αθήρι δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα που πατάνε σε γνώριμες γεύσεις και, όπως πάντα, προκαλούν ενθουσιώδη σχόλια. Με πάθος για το καλό φαγητό, ο βραβευμένος chef του εστιατορίου Αλέξανδρος Καρδάσης, προσφέρει απλόχερα απολαυστικές δημιουργίες και ένα πρωτότυπο μενού που ανανεώνεται ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων. Σαλάτα με ρόκα, iceberg, ρόδι, ηλιόσπορους, δυόσμο και προσούτο Δράμας σε σάλτσα από cranberries, δίπλα γεμιστή με μοσχαρίσιο κιμά και γιαούρτι με κακάο, ψάρι ημέρας ψητό σε ζωμό θαλασσινών, με σπανάκι τοματίνια και κους κους, αρνάκι γάλακτος με σελινόριζα, άγρια χόρτα, αέρα αυγολέμονου και λάδι άνηθου, είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που εντυπωσιάζουν καθημερινά τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
«Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμύγδαλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ»
Το γλυκό αποτελεί φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι του μενού…Οι διαφορετικές υφές σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες συνθέτουν μια γκάμα μοναδικών επιλογών που υπάγονται στην ίδια φιλοσοφία, αυτήν της παράδοσης και της δημιουργικότητας. Ο Μακεδονικός Χαλβάς, με την πλούσια, αυθεντική γεύση του, φιλοξενείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο μενού του Αθήρι και υπόσχεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμύγδαλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ - ένας πρωτότυπος συνδυασμός που θα κερδίσει το απαιτητικό κοινό του εστιατορίου, όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με τη μοναδική του γεύση.
Ανακαλύψτε τις ιδιαίτερες συνταγές του εστιατορίου Αθήρι και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις του, εμπνευσμένες από την παράδοση του τόπου μας.
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
INFO
Ο Αλέξης Καρδάσης, ιδιοκτήτης- σεφ δεν τα φοράει τυχαία τα γαλόνια (βραβεία). Απολαυστική ελληνική κουζίνα σε εντελώς φρέσκια και δηµιουργική βερσιόν. Τρίτη-Σάββατο 20.00-1.00, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά. Normal 0 -->
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.