- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Αθήρι, η παράδοση αλλιώς
Σε μια όμορφη μονοκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, η παράδοση παντρεύεται με την τεχνική και ο Αλέξανδρος Καρδάσης καταστρώνει ασύλληπτους συνδυασμούς αντλώντας έμπνευση κυρίως από την ελληνική κουζίνα.
Το άκρως ανανεωμένο εστιατόριο επιβεβαιώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που δεν είναι άλλα από την πίστη στην παράδοση και την αγάπη για δημιουργία. Ο εσωτερικός χώρος ζεστός, διακοσμημένος σε γήινες αποχρώσεις, δημιουργεί μια οικεία και φιλική ατμόσφαιρα ενώ ο καταπράσινος, χαλαρωτικός κήπος θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους στο κέντρο της Αθήνας.
Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και με πίστη στους Έλληνες παραγωγούς, το Αθήρι δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα που πατάνε σε γνώριμες γεύσεις και, όπως πάντα, προκαλούν ενθουσιώδη σχόλια. Με πάθος για το καλό φαγητό, ο βραβευμένος chef του εστιατορίου Αλέξανδρος Καρδάσης, προσφέρει απλόχερα απολαυστικές δημιουργίες και ένα πρωτότυπο μενού που ανανεώνεται ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων. Σαλάτα με ρόκα, iceberg, ρόδι, ηλιόσπορους, δυόσμο και προσούτο Δράμας σε σάλτσα από cranberries, δίπλα γεμιστή με μοσχαρίσιο κιμά και γιαούρτι με κακάο, ψάρι ημέρας ψητό σε ζωμό θαλασσινών, με σπανάκι τοματίνια και κους κους, αρνάκι γάλακτος με σελινόριζα, άγρια χόρτα, αέρα αυγολέμονου και λάδι άνηθου, είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που εντυπωσιάζουν καθημερινά τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
«Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμύγδαλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ»
Το γλυκό αποτελεί φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι του μενού…Οι διαφορετικές υφές σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες συνθέτουν μια γκάμα μοναδικών επιλογών που υπάγονται στην ίδια φιλοσοφία, αυτήν της παράδοσης και της δημιουργικότητας. Ο Μακεδονικός Χαλβάς, με την πλούσια, αυθεντική γεύση του, φιλοξενείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο μενού του Αθήρι και υπόσχεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμύγδαλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ - ένας πρωτότυπος συνδυασμός που θα κερδίσει το απαιτητικό κοινό του εστιατορίου, όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με τη μοναδική του γεύση.
Ανακαλύψτε τις ιδιαίτερες συνταγές του εστιατορίου Αθήρι και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις του, εμπνευσμένες από την παράδοση του τόπου μας.
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
INFO
Ο Αλέξης Καρδάσης, ιδιοκτήτης- σεφ δεν τα φοράει τυχαία τα γαλόνια (βραβεία). Απολαυστική ελληνική κουζίνα σε εντελώς φρέσκια και δηµιουργική βερσιόν. Τρίτη-Σάββατο 20.00-1.00, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά. Normal 0 -->
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.