- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Kuzina
O chef Άρης Τσανακλίδης δημιουργεί το νέο χειμερινό κατάλογο και προτείνει 2 πλήρη μενού μόνο με €15 και €19
Είναι βραδιές που η παρέα ζητάει μια «άλλη γεύση», μια πραγματικά καλή, δημιουργική κουζίνα. Και τότε η Kuzina γίνεται δεκτή παμψηφεί! Το αγαπημένο μας εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, έχει το μοναδικό προνόμιο της άπλετης θέας στην Ακρόπολη και τον Ναό του Ηφαίστου, ενώ και το περιβάλλον είναι μοντέρνα κομψό και ταυτόχρονα πολύ πολύ ζεστό.
Στην κουζίνα της… Kuzina βρίσκεται ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες chef. Ο Άρης Τσανακλίδης μάς εκπλήσσει κάθε φορά με τα πιάτα του – γεύσεις μοναδικές που συνθέτει με αυτό το ιδιαίτερο, κοσμοπολίτικο και ανεξάντλητο ταλέντο του. Αυτή την εποχή εμπνέεται από τις μυρωδιές και τα χειμερινά προϊόντα της ελληνικής γης. Και δημιουργεί έναν –και πάλι– ολοκαίνουργιο κατάλογο με χειμερινές γεύσεις και τοπικά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, παρακολουθώντας τα σημεία των καιρών, δεν διστάζει να επιλέξει αγαπημένες του συνταγές και να τις προτείνει σε τιμές κάτι παραπάνω από εξαιρετικές! Η χειμερινή κάρτα της Kuzina περιλαμβάνει πολλές νέες του δημιουργίες, όπου οι fusion πινελιές, οι διεθνείς γαστρονομικές τάσεις και οι μοντέρνα ελληνικές συνταγές έχουν σε όλες την τιμητική τους.
Highlight του καταλόγου είναι τα πλήρη μενού μόνο με €15 και €19, που φυσικά τα τιμήσαμε και με το παραπάνω! Άλλωστε, τα πλήρη μενού στην πιο «νόστιμη» τιμή περιλαμβάνουν διαφορετικές επιλογές σε ορεκτικό ή σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, ενώ το μενού των €19 έχει όλα τα παραπάνω συν ένα ποτήρι κρασί από τοπικό παραγωγό. Και τι δεν γευτήκαμε στην προχτεσινή μας επίσκεψη στο Kuzina… Πιάτα όπως κασουλέ από κοτόπουλο με πορτοκάλι, πράσινες ελιές και φασκόμηλο, βασιλοπούλα με πατάτες οφτές (μη ρωτάς, πάρ’ το οπωσδήποτε), πικάντικο τόνο με τζίντζερ και σος από σόγια και αγριόχρενο, ριζότο με τοματίνια, ρόκα, φέτα και απάκι. Κι αυτά είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί κάποιος να απολαύσει στη βασική κάρτα ή και στα πλήρη μενού. Φύγαμε χορτάτοι και απόλυτα ικανοποιημένοι, έχοντας συνδυάσει την ελληνική μαγειρική παράδοση με τις fusion γαστρονομικές τάσεις, ενώ πληρώσαμε για την εξαιρετική μας βραδιά εντελώς, μα εντελώς value for money…
Βασιλοπούλα ψητή με πατάτες οφτές
Kuzina Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, καθημερινά από τις 12.30 έως τις 00.30 www.kuzina.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.