Duck Soup: Ένα cine-παρμένο café
Άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο κι έβαλε χρώμα σε μια γκρίζα γωνιά της στοάς Πεσμαζόγλου. Καλαίσθητο και τριγυρισμένο από ροδιές, λεμονιές και διάφορα δενδρύλλια προσελκύει αμέσως το βλέμμα των περαστικών.
Χρωστάει το όνομά του στο ομότιτλο αριστούργημα των αδελφών Μαρξ από το οποίο αντλήθηκε έμπνευση και για τη διακόσμηση που φέρει την υπογραφή της Κατερίνας Μαρινοπούλου, μιας εκ των δύο ιδιοκτητών. Έξω, «κοντοστέκεται» στον τοίχο ο κύριος Ιλό του Ζακ Τατί, ενώ μέσα ο Γκράουτσο Μαρξ «δείχνει την ώρα», δηλώνοντας έτσι και το ύφος του χιούμορ που είναι διάχυτο στο χώρο.
Καθημερινά υποδέχεται κόσμο από τις 9:00 το πρωί προσφέροντας καλό καφέ με την υπογραφή της taf, σπιτική λεμονάδα με φρέσκο δυόσμο, και πολλά ροφήματα, δίνοντας έμφαση στα τσάγια -των οποίων η ποικιλία εξαπλώνεται μέχρι το κυνόροδο-, αλλά και σε βότανα χωρίς τεΐνη. Για τους λάτρεις των φρούτων μάλιστα, δημιουργούν διάφορα smoothies με αγαπημένο εκείνο που περιέχει φράουλα, μπανάνα και πορτοκάλι.
Το μενού είναι πλούσιο αλλά εκλεπτυσμένο. Περιλαμβάνει σαλάτες, τορτίγιες, πλατό τυριών ή αλλαντικών, μπρουσκέτες, πίτες ημέρας με χειροποίητο φύλλο και σάντουιτς. Αλλά τι σάντουιτς (!). Το ψωμί που χρησιμοποιούν προέρχεται από έναν ξεχωριστό φούρνο στα Πετράλωνα και ραντίζεται μόνο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα υπόλοιπα υλικά που το συνοδεύουν είναι όλα ένα κι ένα. Το jamon Ισπανίας, η bresaola, το παστράμι μόσχου Δράμας και το taleggio Ιταλίας αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα της ανεξάντλητης ποικιλίας των τυριών και των αλλαντικών που φιγουράρουν στη βιτρίνα του ψυγείου. Και παρόλο που έχει μεγάλο μενού, δε σταματά ποτέ να πειραματίζεται με νέες γεύσεις ακολουθώντας ένα concept που το αποκαλεί «Προϊόν του Μήνα». Σύμφωνα με την «παπιοσούπεια μέθοδο», κάθε μήνα υπάρχει κάποιο νέο τυρί ή κάποιο νέο αλλαντικό το οποίο παρουσιάζεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές και εντάσσεται στο μενού καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Για του λόγου το αληθές, αυτές τις μέρες συναντήσαμε ένα καπνιστό μοσχαρίσιο μπούτι με ελιά και λιαστή ντομάτα από μια οικογενειακή μονάδα αλλαντοποιίας της Καρδίτσας, σε δύο βερσιόν. Η πρώτη περιλαμβάνει ένα σάντουιτς με το καπνιστό μπούτι, προβολόνε, ντομάτα και πέστο και η δεύτερη ένα σάντουιτς με το καπνιστό μπούτι, guacamole sauce, ψητές κόκκινες πιπεριές και τυρί κρέμα. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς και τις δυο συνοδεύοντάς τις με κάποια από τις ιδιαίτερες μπίρες που με μετά από μεγάλη έρευνα έχει εντάξει στη λίστα του, αναμειγνύοντας μικρές ελληνικές ζυθοποιίες και ετικέτες του εξωτερικού.
Πράσινη σαλάτα με σολομό
Bruschetta με gorgonzola, μέλι και καραμελωμένα κρεμμύδια
Bruschetta με προσούτο
Bresaola με σος λεμονιού και ρόκα
Μια και εδώ τίποτα δεν είναι συνηθισμένο θα πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία στα πουγκάκια με τα σπιτικά cookies που συντροφεύουν τέλεια τα ροφήματα, στο ζεστό κρασί που σερβίρεται με μπαχαρικά και πορτοκάλι, στη χαλαρωτική μουσική που γεμίζει το χώρο αλλά και στο σερβίρισμα, αφού τα σάντουιτς προσφέρονται σε πλατό από ξύλο ελιάς ενώ ο λογαριασμός στο τέλος έρχεται με ένα «μασκαρεμένο» μανταλάκι.
Info: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), 210 3233916, Fb: DUCK SOUP CAFEΑνοιχτά: Καθημερινά 9:00 – 19:00, Σάββατο: 9:00 – 17:00, Κυριακή: Κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.