- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Pulitzer: Metropolitan chic
Η Βεντήρη είναι ο δρόμος που γνώρισε μεγάλη δόξα τη δεκαετία ’80-90.
Η Βεντήρη είναι ο δρόμος που γνώρισε μεγάλη δόξα τη δεκαετία ’80-90. Ήταν ο μπαρίστικος δρόμος της Αθήνας. Τελευταία ξαναγνωρίζει δόξες σε μια πιο chill out μορφή. Εστιατόρια, καφέ, φαγάδικα μαζεύουν ένα μεγάλο μέρος του δημοσιογραφικού - πολιτικού - ανάμεικτου crowd της πόλης.
Από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης και το Pulitzer, στη θέση του ιστορικού Memphis club. Αν πας τώρα δεν θα το αναγνωρίσεις – μεγάλη πρόσοψη με τζαμαρίες και θέα στο Hilton, μεγάλη αίθουσα, χρώματα cool και ένα ύφος εντελώς μα εντελώς μητροπολιτικό (όπως Λονδίνο, Βερολίνο, Μιλάνο κ.λπ.) το βάζουν στη λίστα των δημοφιλέστερων εστιατορίων-μπαρ της Αθήνας.
Εάν ψάχνεις ένα μέρος που να συνδυάζει διεθνή ατμόσφαιρα και καλό φαγητό, το Pulitzer είναι μια ενδιαφέρουσα εκδοχή. Ξεκινάς από το πρωί με σνακς και καφέ, συνεχίζεις με το μοντέρνο εστιατόριο αλλά και με τη μεγάλη μπάρα που σου φτιάχνει τη διάθεση με κοσμοπολίτικα κοκτέιλ και δυνατά volume, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις Παρασκευές έχεις τη δυνατότητα να χαλαρώσεις με μουσικές jazz ή pop ακούσματα από live μπάντα.
Στη μεγάλη πραγματικά λίστα του θα βρεις κάτι που οπωσδήποτε θα σε ικανοποιήσει οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας – ο σεφ Νικόλας Τσικνάκος, που έχει επιμεληθεί το μενού, και η Αλεξάνδρα Τακορίδη, που έχει αναλάβει την εκτέλεση, έχουν φροντίσει γι’ αυτό.
Η λίστα ξεκινάει με μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες (14 στον αριθμό) και είναι λογικό αυτό αφού απευθύνεται σε ανθρώπους του κέντρου που συχνά κάνουν διάλειμμα από τις δουλειές τους «για να φάνε μια σαλάτα». Όχι όμως μια οποιαδήποτε σαλάτα, αλλά μια σαλάτα σαν ένα πλήρες γεύμα, με εμπνευσμένες συνθέσεις φρέσκων λαχανικών, τυριών, ξηρών καρπών, φρέσκων φρούτων, κρέατος, κοτόπουλου, θαλασσινών, κι όλα αυτά με νοστιμότατες σος.
Ακολουθούν ορεκτικά πολύ ωραία, όπως τα υπέροχα ρολάκια καπνιστού σολομού, που δοκιμάσαμε εμείς, με γέμιση τυριού κρέμας αλλά και γαρίδες. Δοκιμάσαμε επίσης ένα πολύ ωραίο ριζότο με ποικιλία μανιταριών και κρέμα παρμεζάνας με λάδι άσπρης τρούφας. Τα κυρίως πιάτα που παραγγείλαμε ήταν κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας σερβιρισμένο με baby πατάτες ψητές, αρωματισμένες με θυμάρι και μπριάμ, σολομός σχάρας με λαχανικά ατμού και φρέσκα λιγκουίνι με μπισκ καραβίδας. Και τα τρία ήταν καλοφτιαγμένα, πολύ προσεγμένα στην παρουσίαση, και θα μπορούσες να τα συμπεριλάβεις στην παραγγελία σου είτε για μεσημεριανό είτε για δείπνο.
Το φινάλε με σουφλέ σοκολάτας με ρέουσα καρδιά και απαλό τσιζ κέικ επιβεβαίωσε την άποψή μας για το μελετημένο και νόστιμο μενού του Pulitzer. Θέλω να κάνω ιδιαίτερα κοπλιμέντα για το σωστό και διακριτικό σέρβις, καθώς και για την επιτυχημένη επιλογή των σκευών που επάνω τους αναδεικνύονταν οι συνθέσεις του σεφ.
Pulitzer, Βεντήρη 5, Χίλτον, 210 7222.232, ανοιχτά 8 π.μ.- 1 μ.μ. Κατανάλωση/άτομο € 30-40 με ποτό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.