- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![29637-70599.jpg 29637-70599.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/11/13/29637-70599.jpg)
Είναι μικρό μια σταλιά, για όσους ξέρετε και θυμάστε εκεί που παλιά βρισκόταν το ιταλικό Altro, στην Χάρητος. Το ντεκόρ του είναι απλό και αρκετά νοσταλγικό, βιτρίνες με πορσελάνινα μπιμπελό όπως στον μπουφέ της γιαγιάς σας, κόκκινο τηλέφωνο με κερματοδέκτη (αυτά που είχαν παλιά τα περίπτερα), σκόρδα και ξερές πιπεριές να κρέμονται, κι ένα βαφτιστικό φορεματάκι στον τοίχο μέσα σε κάδρο. Τα τραπέζια λίγα (χωράνε στριμωγμένα καμιά 35αριά άτομα), ενισχύονται και με κάποια ακόμη έξω στο πεζοδρόμιο.
Η κουζίνα του είναι ελληνική και όλο το στιλ προωθεί τη κατηγορία που γνωρίζει δόξες αυτή την σεζόν, αυτήν του «σύγχρονου ελληνικού μεζεδοπωλείου». Δηλαδή μικρά πιατάκια (χαμηλά κόστη-χαμηλές τιμές), ελληνική κουζίνα με κάποιες μοντερνιές και καλά προιόντα απ’ όλη την Ελλάδα, χύμα καλό κρασί και αποστάγματα. Έχω πάει, σε μικρό διάστημα, αρκετές φορές, έχω φάει πολύ νόστιμα, ε, να σας πω εδώ αυτό που κρατάω τόση ώρα «άσο κρυμμένο στο μανίκι», το μενού επιμελείται ο famous σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, από τους πιο καλούς και έμπειρους στα της ελληνικής γεύσης.
Έχει πολλά μικρά πιατάκια η Αλεπού που αναγράφονται μαζί με τις τιμές τους (από € 4 μέχρι 11-12) στον μεγάλο μαυροπίνακα, όπως ταραμοσαλάτα μαζί με φέτες ψωμιού από χαρούπι (εξαίσια «πατέντα» του Μπαξεβάνη), κεφτεδάκια, ντάκους, συκωτάκια με φάβα και καραμελλωμένα κρεμμύδια, γιουβετσάκι σε εμαγιέ κατσαρολάκι, σαρδέλες στη σχάρα με chilli, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κόκκορα με χυλοπίτες, κρασάτη τηγανιά. Αφήνω για το τέλος τα δικά μου φαβορί: λουκάνικο γίδινο με πουρέ και αυγό από πάνω που το σπας και λούζεις με τον κρόκο-ύψος, και σαλάτα με κολοκύθα, βραστά όσπρια, αμύγδαλα, ρόδια και ξινούτσικο λαδολέμονο. Και τα δύο πιατάκια του «ταπεινού» μεζεδοπωλείου θα στεκόντουσαν άνετα σε γκουρμέ εστιατόριο.
Για το τέλος παίζουν γαλακτομπούρεκο, χαλβάς κατσαρόλας, σφακιανή μυζηθρόπιτα, τηγανητό πορτοκάλι (πάρτε το οπωσδήποτε). Το μαγαζί μαζεύει νεολαία, όμορφα αγόρια-κορίτσια αλλά και πιο μεγάλους, παίζει ελληνικά, παλιό ελληνικό κινηματογράφο και χασάπικα, εμένα μου ’κατσε πολύς Μπαγιαντέρας προχτές και φλόμωσα, μαθαίνω πως και Μαρία Κάλλας θα παίζουν, μαθαίνω επίσης πως σε λίγο καιρό θα γίνουν (Πέμπτες, Παρασκευές και Σάββατα) και…afterάδικο και θα σερβίρουν μέχρι το πρωί σούπες, πατσά κι ένα μαγειρευτό που θα αλλάζει συνέχεια. Ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι. Κυριακή και Δευτέρα βράδυ κλειστά.
ΑΛΕΠΟΥ Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, 210 7242.717
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.