Είναι μικρό μια σταλιά, για όσους ξέρετε και θυμάστε εκεί που παλιά βρισκόταν το ιταλικό Altro, στην Χάρητος. Το ντεκόρ του είναι απλό και αρκετά νοσταλγικό, βιτρίνες με πορσελάνινα μπιμπελό όπως στον μπουφέ της γιαγιάς σας, κόκκινο τηλέφωνο με κερματοδέκτη (αυτά που είχαν παλιά τα περίπτερα), σκόρδα και ξερές πιπεριές να κρέμονται, κι ένα βαφτιστικό φορεματάκι στον τοίχο μέσα σε κάδρο. Τα τραπέζια λίγα (χωράνε στριμωγμένα καμιά 35αριά άτομα), ενισχύονται και με κάποια ακόμη έξω στο πεζοδρόμιο.
Η κουζίνα του είναι ελληνική και όλο το στιλ προωθεί τη κατηγορία που γνωρίζει δόξες αυτή την σεζόν, αυτήν του «σύγχρονου ελληνικού μεζεδοπωλείου». Δηλαδή μικρά πιατάκια (χαμηλά κόστη-χαμηλές τιμές), ελληνική κουζίνα με κάποιες μοντερνιές και καλά προιόντα απ’ όλη την Ελλάδα, χύμα καλό κρασί και αποστάγματα. Έχω πάει, σε μικρό διάστημα, αρκετές φορές, έχω φάει πολύ νόστιμα, ε, να σας πω εδώ αυτό που κρατάω τόση ώρα «άσο κρυμμένο στο μανίκι», το μενού επιμελείται ο famous σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, από τους πιο καλούς και έμπειρους στα της ελληνικής γεύσης.
Έχει πολλά μικρά πιατάκια η Αλεπού που αναγράφονται μαζί με τις τιμές τους (από € 4 μέχρι 11-12) στον μεγάλο μαυροπίνακα, όπως ταραμοσαλάτα μαζί με φέτες ψωμιού από χαρούπι (εξαίσια «πατέντα» του Μπαξεβάνη), κεφτεδάκια, ντάκους, συκωτάκια με φάβα και καραμελλωμένα κρεμμύδια, γιουβετσάκι σε εμαγιέ κατσαρολάκι, σαρδέλες στη σχάρα με chilli, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κόκκορα με χυλοπίτες, κρασάτη τηγανιά. Αφήνω για το τέλος τα δικά μου φαβορί: λουκάνικο γίδινο με πουρέ και αυγό από πάνω που το σπας και λούζεις με τον κρόκο-ύψος, και σαλάτα με κολοκύθα, βραστά όσπρια, αμύγδαλα, ρόδια και ξινούτσικο λαδολέμονο. Και τα δύο πιατάκια του «ταπεινού» μεζεδοπωλείου θα στεκόντουσαν άνετα σε γκουρμέ εστιατόριο.
Για το τέλος παίζουν γαλακτομπούρεκο, χαλβάς κατσαρόλας, σφακιανή μυζηθρόπιτα, τηγανητό πορτοκάλι (πάρτε το οπωσδήποτε). Το μαγαζί μαζεύει νεολαία, όμορφα αγόρια-κορίτσια αλλά και πιο μεγάλους, παίζει ελληνικά, παλιό ελληνικό κινηματογράφο και χασάπικα, εμένα μου ’κατσε πολύς Μπαγιαντέρας προχτές και φλόμωσα, μαθαίνω πως και Μαρία Κάλλας θα παίζουν, μαθαίνω επίσης πως σε λίγο καιρό θα γίνουν (Πέμπτες, Παρασκευές και Σάββατα) και…afterάδικο και θα σερβίρουν μέχρι το πρωί σούπες, πατσά κι ένα μαγειρευτό που θα αλλάζει συνέχεια. Ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι. Κυριακή και Δευτέρα βράδυ κλειστά.
ΑΛΕΠΟΥ Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, 210 7242.717
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.