Αρχές Νοέμβρη, με θερμοκρασία καλοκαιρινής βραδιάς κατηφορίζω για την πιο «είμαι σε διακοπές όλο τον χρόνο» περιοχή της Αθήνας, τη Γλυφάδα. Το Soleto είναι μόλις δύο μηνών και ξεπροβάλλοντας μπροστά μου στη σκοτεινιά της νύχτας με εντυπωσιάζει. Είναι μεγάλο- αυτό που λέμε «υπερπαραγωγή»-, είναι λαμπερά φωτισμένο και είναι γεμάτο κόσμο. Το στιλ του είναι «βιομηχανικό» με πινελιές χαμηλόφωνης πολυτέλειας, έχει μέσα-έξω πολλά τραπέζια, έχει δερμάτινους καναπέδες σε πολλά από αυτά, έχει μεγάλη μπάρα για ποτό, έχει γωνιές όπως η βιβλιοθήκη άμα θέλει κάποιος να αράξει με τις ώρες χαλαρά και διαβάζοντας. Είναι all day, ανοίγει από τις 8 το πρωί και κλείνει πολύ αργά το βράδυ. Μέσα σ’ αυτήν, την σχεδόν 24ωρη λειτουργία, όλα και όλοι μπερδεύονται γλυκά. Δηλαδή, κάποιος μπορεί να πάει το πρωί για έναν σκέτο καφέ ή για ένα αξέχαστο πρωινό (αυγά και πατάτες ή και με σπαράγγια και λάδι τρούφας, ας πούμε...)
Η κουζίνα του είναι πάντα σε δράση και έχει αρχηγό τον Stefano Rossi, εξαιρετικό Ιταλό σεφ που εκτός του ότι φτιάχνει απίθανες αυθεντικά ιταλικές νοστιμιές, κάθε τόσο πάει και φέρνει από την πατρίδα πρώτες ύλες και καλούδια. Για όσους θέλουν ποτό και χάζι (και πιστέψτε με, στο Soleto κυκλοφορεί κόσμος και γνωστός και ωραίος) υπάρχει η μεγάλη μπάρα και τα κοκτέιλ της. Η παρέα μας προχτές μοιράστηκε στα…τρία. Κάποιοι τσιμπολόγησαν ξεροψημένες φοκάτσιες με δεντρολίβανο πίνοντας ένα τέλειο ροζέ κρασί. Κάποιοι φάγαμε αλά ιταλικά- ωραία antipasti και σαλάτες, φρέσκιες πάστες με θαλασσινά, άπαιχτη καρμπονάρα, πίτσα boscaiola με προσούτο, και ήπιαμε λευκό Κτήμα Άλφα (στην πολύ καλή τιμή των 19,5 ευρώ). Κάποιοι πάλι το κρατήσανε στα κοκτέιλ (αλλά και τσίμπαγαν από τα πιάτα μας), όλοι περάσαμε θαυμάσια, βρήκαμε γνωστούς και από τα διπλανά τραπέζια, η νύχτα έγινε μεγάλη.
Στο τέλος γνωρίσαμε και την ψυχή του Soleto, την ιδιοκτήτρια Έλενα Παπαθάνου, Γλυφαδιώτισσα, καλοζωισμένη και με διάθεση να μην περάσει κανείς από το χώρο της χωρίς να του προσφέρει την απόλυτη φιλοξενία. Γι αυτό μας έλεγε, θυμούνται απ’ έξω τον καφέ ή το ποτό που πίνει κάθε πελάτης, γι αυτό φτιάξανε εντός και φούρνο ώστε να βγαίνουν συνέχεια τα πάντα ζεστά- ψωμιά και ψωμάκια κάθε είδους, κρουασάν, μπριός, ντόνατς, μηλόπιτες, γλυκά, φοκάτσιες, πίτσες, γλυκά. Ανανεώσαμε το ραντεβού για κάποιο (με πατάτες κι αυγά) πρωινό, οι μεγάλες ομπρέλες δίνουν σκιά στο ηλιόλουστο Soleto (sol ο ήλιος ιταλικά, soleto το ηλιόλουστο), με καφέ, χαλαρή κουβεντούλα και ξάπλα στους καναπέδες. Πριν φύγουμε (και νύχτα ώρα) ψωνίσαμε και από το «deli» και τον φούρνο του καταστήματος ψωμάκια και λιχουδιές σε καλές τιμές για το σπίτι
SOLETO : Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 2109680460
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.