- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Athens Gate- Ταξιδεύοντας πάνω από την πόλη
Χθες το βράδυ πέταξα πάνω από την πόλη, για την ακρίβεια χάζεψα όλες τις ομορφιές της.
Χθες το βράδυ πέταξα πάνω από την πόλη, για την ακρίβεια χάζεψα όλες τις ομορφιές της. Ανεβήκαμε στο roof garden του Athens Gate Hotel, στην ταράτσα από την οποία νομίζεις ότι βλέπεις σε view master όλα τα αρχαία της Αθήνας και τα νέα στολίδια της μαζί. Ακρόπολη, Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, λόφος του Φιλοπάππου, Λυκαβηττός, Κοινοβούλιο και κάτω μας ακριβώς οι Στύλοι Ολυμπίου Διός. Ο χώρος ζεστός, λόγω διακριτικού φωτισμού, μελετημένου μινιμαλισμού και ασύλληπτης θέας. Εννοείται πως γύρω γύρω έχει τζαμαρία και δεν χάνουμε τίποτα από τη μαγεία που μας τυλίγει. Μας συνεπήρε τόσο πολύ η θέα που ήταν αδύνατον για πέντε λεπτά να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο, ούτε καταλόγους βλέπαμε ούτε μιλούσαμε μεταξύ μας. Φαντάζομαι ότι αυτό θα το παθαίνουν πολλοί, γιατί ο ευγενικός σερβιτόρος πήρε την παραγγελία μας την τρίτη φορά που ήρθε στο τραπέζι μας. Το γεμάτο κατανόηση βλέμμα του έδειχνε ότι το είχε ξαναδεί το έργο επανειλημμένα.
Η θέα όμως στο Athens Gate δεν σερβίρεται σκέτη. Πάει πακέτο με εξαιρετικές νοστιμιές, ωραία ελληνική και μεσογειακή κουζίνα συγκατοικούν στον κατάλογο. Ψωμάκια δικά τους με ντιπ γιαουρτιού τζίντζερ και μέντας μάς ανοίγουν την όρεξη. Ψητό χαλούμι καταπληκτικό, που σερβίρεται μέσα σε ολόκληρες φουρνιστές ντομάτες με coulis φρέσκιας ντομάτας και μια ιδέα πέστο κορίανδρου. Σαλάτα με μικρές βραστές πατατούλες αλειμμένες με κατίκι Δομοκού, πράσινα λαχανικά και βινεγκρέτ. Μοναδικό σαγανάκι γαρίδας με λειωμένη γραβιέρα και σος ντομάτας.
Ακολουθούν νοστιμότατα χοιρινά φιλετάκια με χειροποίητο πουρέ πατάτας και σος κόκκινου κρασιού, σπαγγέτι με καψαλισμένη μυζήθρα Ηπείρου και καρεδάκια φρέσκιας ντομάτας, πένες με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού, παναρισμένο φιλέτο γλώσσας με αμύγδαλα και συνοδεία χόρτων τσιγαριαστών με φρέσκια ντομάτα. Ομιλούμε περί πανδαισίας γεύσης που συνθέτει ο σεφ Δημήτρης Τσιβίκας και καταφέρνει έστω και για λίγο να μας κάνει να τραβήξουμε τα μάτια μας από το view master.
Συνοδεύουμε πολύ ωραία με Αγιοργείτικο Μεγαπάνου και χαλαρώνουμε τόσο πολύ –ευεργετικά τα vibes των προγόνων– που μεταφερόμαστε στο μπαρ, για να τελειώσουμε με λικέρ και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό.
Εντυπώσεις άριστες και μικρές ενστάσεις, δυστυχώς ο χώρος του εστιατορίου είναι πολύ μικρός (μεγαλώνει από την άνοιξη και μετά που ανοίγουν οι τζαμαρίες) και ο χρόνος του σέρβις είναι πολύ περιορισμένος 7 μ.μ. - 11 μ.μ. Όλη την υπόλοιπη μέρα είναι ανοιχτός για καφέ και σνακς.
The Athens Gate, Συγγρού 10, Αθήνα, 210 9238.302. Ανοιχτά όλες τις μέρες της εβδομάδας από 12.μ.μ. ως 7 μ.μ. για καφέ και σνακς και 7 μ.μ. ως 11 μ.μ. για φαγητό. Κατανάλωση/άτομο 30 ευρώ με κρασί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Ένα από τα πιο ινσταγκραμικά σημεία της πόλης!
Μόλις άνοιξε στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της πόλης
Τη νοστιμιά του νησιού, αυτή που δύσκολα πια συναντάς άμα δεν κρατάει η σκούφια σου από το νησί
Εδώ όπου ο ιταλός σεφ Francesco Granata φτιάχνει αυθεντική focaccia και εκπληκτικά arancini
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.