- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°


Κάθε φορά που ανακαλύπτω ένα εστιατόριο γειτονιάς που συναγωνίζεται επαξίως τα καλά εστιατόρια του κέντρου χαίροµαι σαν να είναι δικό µου. Είναι «δυναµωτικό» για τη γειτονιά που βρίσκεται κι από την άλλη σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις καλή κουζίνα χωρίς να τρέχεις. Ο Λεµονόκηπος είναι μια τέτοια περίπτωση. Παλιό σπίτι της δεκαετίας του ’30, έχει µετατραπεί σε ολόκληρη υπερπαραγωγή, με δύο σάλες, σέρα και κήπο. Έχει διακοσµηθεί µε ελαφρώς εγγλέζικη διάθεση (από την Αγγλίδα γυναίκα του ενός από τους δύο συνεταίρους), µε λεπτοµέρειες που το κάνουν πολύ πολύ hommy. Ζωγραφιστοί τοίχοι, πλακάκια συλλεκτικά, τοποθετηµένα σε αρτίστικες συνθέσεις, χρώµατα που σου ανοίγουν την ψυχή, λουλούδια, ωραία φωτιστικά από φυσητό γυαλί κι άλλα πιο πολύχρωµα, µικρά βιτρό, όλα τους πολύ ατµοσφαιρικά για τη σάλα του χειμώνα. Για το καλοκαίρι σού προσφέρεται ένας ολόκληρος λεµονόκηπος, φροντισµένος, µε πάµπολλα άνθη.
Η κουζίνα είναι µεσογειακή, αρωµατική, καλοδουλεµένη, μεγάλης νοστιµιάς. ∆ιαλέξαµε σαλάτα µε ψηµένη ντοµάτα, φύλλα ρόκας, παριανή ξυνοµυζήθρα και κάππαρη, που ήταν νόστιµη και δροσερή. Μεγάλα ραβιόλι που τα φτιάχνουν οι ίδιοι, µε γέµιση γκοργκοντζόλας και παρµεζάνας, µε σοτέ ντοµατίνια και φρέσκο κρεµµυδάκι, σουπιά τηγανισµένη στο µελάνι της µε λαδολέµονο και πάπρικα µες στη γλύκα, και µους µελιτζάνας «ναπολεόν», µε φρυγανισµένα ψωµάκια και ντοµατίνια. Κλείσαµε τον κύκλο των πρώτων πιάτων µε πολύ καλές εντυπώσεις.
Στη συνέχεια κινηθήκαµε στα πιάτα ηµέρας, που ήταν κυρίως ψαρικά. Ωραιότατο λαυράκι ποσέ µε ελαφριά σάλτσα λουίζας, σερβιρισµένο µε σοτέ σπανάκι λίγο σκορδάτο και πατατούλες φούρνου, φρέσκο τόνο σχάρας µε πατατοσαλάτα αρωµατισµένη µε µυρωδικά και φρέσκο κρεµµυδάκι, και ένα υπέροχα ψηµένο µεγάλο καλαµάρι σχάρας µε ζεστή σαλάτα (ντοµατοκρέµµυδα ψητά). Τα γλυκά τους πρωτότυπα, µερικά εµπνευσµένα από τον κήπο τους, όπως το semifreddo µε δυνατή γεύση εσπεριδοειδών και καραµέλα λεµονιού και η λεµονόπιτα µε παγωτό, αλλά και ένα alternative tiramisu θεϊκό. Στο θέµα που µας καίει, εννοώ τις τιµές, τους βρήκα πολύ λογικούς.
Λεµονόκηπος, Αγ. Τριάδας 11 & Επταλόφου, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2588.611. Ανοιχτά κάθε µέρα και µεσηµέρι έως τη 1.00 π.µ. Κατανάλωση/άτοµο € 18-22.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ τα πάντα ξεκινούν από τη ζύμη που ζυμώνεται και ωριμάζει καθημερινά, με μοναδικά άλευρα
Εδώ όλα είναι χειροποίητα και ψήνονται στα κάρβουνα
Φοβερές πίτσες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου
Άνοιξε πριν ένα χρόνο, φέρνοντας κάτι διαφορετικό στη γειτονιά των Εξαρχείων
Ζεστή ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα, το ιδανικό ραντεβού για τα μεσημέρια της Κυριακής
Ο executive chef David Buchanan έχει δημιουργήσει ένα μενού που αποτελεί ωδή στη γαλλική κουλτούρα
Ένας αντισυμβατικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Κλασική ψησταριά, με όνομα καλό και κοσμαγάπητη στη γειτονιά
Μπορείς να το πεις fun κρεατερί ή μουσικό steak house, μια και το πάρτι μπορεί να αρχίσει και μια καθημερινή
Πολύ θα το θέλαμε και στην Αθήνα!
Παλιές και αυθεντικές στιγμές μέσα στη Δημοτική Αγορά της πόλης
Εδώ επιλέγεις το απόσταγμα, το κρασί ή την μπίρα σου και μαζί με αυτό καταφτάνουν στο τραπέζι σου και πιάτα-έκπληξη!
Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με φόντο μια απίστευτη θέα
Προτάσεις βασισμένες στην παράδοση, με μια δημιουργική, σημερινή ματιά
Από ιχθυοπωλείο με ιστορία, εξελίχθηκε σε έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τα νόστιμα της θάλασσας
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο για νόστιμα θαλασσινά. Είναι μία ολόκληρη ιστορία γεύσεων της θάλασσας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.