Resto

Tirbouson

Mοντέρνα παραδοσιακό

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28625-64801.jpg

Λίγο πιο πέρα από τη κοσμοπλημμύρα του Γκαζιού, το Tirbouson έχει τη δική του ήσυχη και ρομαντική γωνιά. Μοντέρνο μέσα, με όμορφο ντεκόρ, που του χαρίζει πόντους, παρότι ο χώρος δεν είναι και πολύ μεγάλος. Μια σειρά από κατακόκκινες ντουζιέρες στον ένα τοίχο, ένα μεγάλο φωτιστικό φτιαγμένο από άδεια μπουκάλια κρασιών, απλά τραπέζια φαγητού και ευχάριστα χρώματα. Απ’ έξω μια μικρή τριγωνική αυλή – πάλι με τραπέζια φαγητού, παίζει το ρόλο «μπαλκονιού» προς το δρόμο και είναι ο χώρος που το Tirbouson σερβίρει μόλις φτιάχνει ο καιρός ή και τα μεσημέρια που έχει λιακάδα. Μπροστά οι ράγες και τα τρένα, εικόνα σούπερ ρομαντική-όλοι όσοι κάθονται στα τραπέζια ρίχνουν τις ματιές τους στα βαγόνια που περνούν.

Στο Tirbouson υπάρχουν πολλά και νόστιμα. Ξεκινήσαμε με σαλατούλα περίεργη, πρωτότυπη και εντελώς δροσιστική. Φέτες κολοκύθι μαριναρισμένες με δυόσμο, κουκουνάρι και παρμεζάνα. Συνεχίσαμε με φάβα παντρεμένη με ντομάτα, κρεμμύδι κάππαρη. Ήρθαν και ντολμαδάκια τοσοδούλικα σαν κασιώτικα αλλά με προσθήκη ξινούτσικου αυγολέμονου, ακριβώς όπως μ’ αρέσουν, τα κατατροπώσαμε. Το ίδιο κάναμε και με το σαγανάκι φέτας με ούζο, μέλι και πολλά σουσάμια.

Περιμένοντας τα κυρίως αδειάσαμε ένα μικρό πιατάκι που πλην όμως είχε πάνω του ένα βουνό χοντροκομμένες, πεντανόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ίχνος λαδιού, ρωτήσαμε πως το πετυχαίνουν και πήραμε άλλη μια μερίδα. Με νοστιμότατο αρνάκι – μικρές μπουκιές με γιαούρτι και μυρωδικά, και με κόκορα μπαρδουνιώτικο μαζί με μανιάτικο τυρί σφέλα, και με τριλογία λουκάνικο – πανσέτα – κεμπάπ καταφέραμε να προσθέσουμε και μια τρίτη από τις πατατούλες – κόλαση. Ήπιαμε ωραίο καλό χύμα κρασί.

Κλείσαμε με τσιζκέικ και μους σοκολάτας.


TIRBOUSON Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός, 210 3410.107

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.