- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![28625-64801.jpg 28625-64801.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/10/29/28625-64801.jpg)
Λίγο πιο πέρα από τη κοσμοπλημμύρα του Γκαζιού, το Tirbouson έχει τη δική του ήσυχη και ρομαντική γωνιά. Μοντέρνο μέσα, με όμορφο ντεκόρ, που του χαρίζει πόντους, παρότι ο χώρος δεν είναι και πολύ μεγάλος. Μια σειρά από κατακόκκινες ντουζιέρες στον ένα τοίχο, ένα μεγάλο φωτιστικό φτιαγμένο από άδεια μπουκάλια κρασιών, απλά τραπέζια φαγητού και ευχάριστα χρώματα. Απ’ έξω μια μικρή τριγωνική αυλή – πάλι με τραπέζια φαγητού, παίζει το ρόλο «μπαλκονιού» προς το δρόμο και είναι ο χώρος που το Tirbouson σερβίρει μόλις φτιάχνει ο καιρός ή και τα μεσημέρια που έχει λιακάδα. Μπροστά οι ράγες και τα τρένα, εικόνα σούπερ ρομαντική-όλοι όσοι κάθονται στα τραπέζια ρίχνουν τις ματιές τους στα βαγόνια που περνούν.
Στο Tirbouson υπάρχουν πολλά και νόστιμα. Ξεκινήσαμε με σαλατούλα περίεργη, πρωτότυπη και εντελώς δροσιστική. Φέτες κολοκύθι μαριναρισμένες με δυόσμο, κουκουνάρι και παρμεζάνα. Συνεχίσαμε με φάβα παντρεμένη με ντομάτα, κρεμμύδι κάππαρη. Ήρθαν και ντολμαδάκια τοσοδούλικα σαν κασιώτικα αλλά με προσθήκη ξινούτσικου αυγολέμονου, ακριβώς όπως μ’ αρέσουν, τα κατατροπώσαμε. Το ίδιο κάναμε και με το σαγανάκι φέτας με ούζο, μέλι και πολλά σουσάμια.
Περιμένοντας τα κυρίως αδειάσαμε ένα μικρό πιατάκι που πλην όμως είχε πάνω του ένα βουνό χοντροκομμένες, πεντανόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ίχνος λαδιού, ρωτήσαμε πως το πετυχαίνουν και πήραμε άλλη μια μερίδα. Με νοστιμότατο αρνάκι – μικρές μπουκιές με γιαούρτι και μυρωδικά, και με κόκορα μπαρδουνιώτικο μαζί με μανιάτικο τυρί σφέλα, και με τριλογία λουκάνικο – πανσέτα – κεμπάπ καταφέραμε να προσθέσουμε και μια τρίτη από τις πατατούλες – κόλαση. Ήπιαμε ωραίο καλό χύμα κρασί.
Κλείσαμε με τσιζκέικ και μους σοκολάτας.
TIRBOUSON Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός, 210 3410.107
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.