- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
O Μεξικανός
Ο πολύχρωμος χώρος σε βάζει, όσο χαζεύεις τις διάφορες παραδοσιακές πινελιές, σε διάθεση να παραγγείλεις μια παιχνιδιάρικη μαργαρίτα.
Ο πολύχρωμος χώρος σε βάζει, όσο χαζεύεις τις διάφορες παραδοσιακές πινελιές, σε διάθεση να παραγγείλεις μια παιχνιδιάρικη μαργαρίτα. Έτσι και έγινε. Με το καλαμάκι στο στόμα παραγγείλαμε δυο ποικιλίες. Μία με nachos (τα ορεκτικά) και μια με tacos (τα κυρίως). Πολλά για δύο άτομα, αλλά η τέλεια επιλογή για μας μια που είχαμε την όρεξη τεσσάρων! Η πρώτη περιλαμβάνει φτερούγες κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα, κοτόπουλο σε θεϊκή σάλτσα τεκίλας (την οποία και έγλειψα ολόκληρη με το πιρούνι αφού είχε τελειώσει το κοτόπουλο), σόπες (ωραίες πιτούλες, λίγο καυτερές), γουακαμόλε, sour cream. Σε αυτό το σημείο ο Μεξικανός σε βάζει να παίξεις ένα παιχνίδι, αφού διαθέτει τρία επίπεδα καυτερής σάλτσας. Με το πρώτο πιάτο φέρνουν την πρώτη, που δεν καίει πολύ. Εάν αντέξεις και θέλεις κάτι πιο καυτερό, ζητάς τη δεύτερη. Και αν είσαι έτοιμος για όλα, δοκίμασε την τρίτη και ο Θεός των Μεξικανών μαζί σου... Αν πάντως το προτιμάς καρα-καυτό, διάλεξε την «Εκδίκηση των Αζτέκων» και ζήσε τις καυτερές συνέπειες για το επόμενο 12ωρο. Η δεύτερη ποικιλία είχε tacos, quesadilla, burritos, πουρέ από φασόλια, γουακαμόλε, sour cream για δροσιά και καυτερή κοκκινη σάλτσα (το νούμερο τρία) και ήταν εξαιρετικά χορταστική. Το καλύτερο ήρθε στο τέλος και ήταν «το πιάτο της εβδομάδας». Από έξω, φύλλα καλαμποκιού. Από μέσα, ζυμάρι καλαμποκιού και χοιρινό. Για κάποιον που αναζητά κάτι ιδιαίτερο, κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ξαναφάει αλλού, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή και έρχεται κατευθείαν απο το κεντρικό Μεξικό. Σε άλλες περιοχές της χώρας, μας πληροφόρησαν, το φτιάχνουν πιο αλμυρό με φύλλα μπανάνας, ή και ως γλυκό με φρούτα. Ήταν ελαφρά καυτερό και ταμάμ για τους λάτρεις του καλαμποκιού, ή έστω αυτούς που προσέχουν τη γραμμή τους (μαγειρεμένο στον ατμό). Στο τέλος δοκιμάσαμε τη σπεσιαλιτέ τους: τσιμιτσάνγκα, δηλαδή τηγανητή πίτα με κανέλα (πολλή κανέλα), εποχιακά φρούτα και παγωτό. Σε αυτό το σημείο είναι που ανακαλύπτεις ότι όσο κι αν προηγουμένως δηλώνεις ότι έχεις σκάσει, πάντα υπάρχει χώρος για ένα νόστιμο γλυκό. Εάν σου αρέσουν οι νόστιμες ιστορίες, άφησε τον ιδιοκτήτη Βίκτορα να σου εξηγήσει ό,τι δεν ξέρεις για τη μεξικάνικη κουζίνα και ετοιμάσου για ένα σύντομο ταξιδάκι προς Μεξικό μεριά. Με μια μικρή στάση στο Γουδή… Καθημερινά έως τις 12.30 π.μ., ΠΣΚ ανοιχτά και μεσημέρι
Ευδήλου 15, Γουδή, 210 7716.900