- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Kohenoor είναι η επιτομή της απλότητας.
Το ινδικό τον τελευταίο καιρό έχει πάρει πολύ τα πάνω του στην πόλη μας. Ο Έλληνας, λέει, έχει εντάξει το κοτόπουλο με κάρι στο μενού του, όπως είχε κάποτε το λεμονάτο. Προχτές επισκεφτήκαμε τη νεότερη άφιξη στο είδος. Το αθηναϊκό Kohenoor είναι το μικρό αδερφάκι του κερκυραϊκού, που βρίσκεται τα τελευταία δέκα χρόνια στο Σιδάρι και έχει ταΐσει ένα σωρό Άγγλους τουρίστες – κάτι ξέρουν αυτοί από Ινδία... Μετά λοιπόν από τη μεγάλη επιτυχία του στο νησί, το Kohenoor του Γκαζιού έκανε την εμφάνισή του στην οδό Τριπτολέμου, εκεί βρεθήκαμε κι εμείς την Κυριακή το μεσημέρι. Μη φανταστείτε πολύχρωμες υπερπαραγωγές και έθνικ διακόσμηση. Το Kohenoor είναι η επιτομή της απλότητας, μια άνετη σάλα που τη διαπερνά το αεράκι από την ανοιχτή τζαμαρία, με ήρεμα χρώματα και προσεγμένα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες. Μέχρι και η μουσική είναι διακριτική και ανεπαίσθητη. Η όρεξή μας άνοιξε με πάπανταμ, μια τραγανή πιτούλα που τη βουτήξαμε σε σαλτσούλες «μάνγκο τσα τσα», δροσιστική σος γιαούρτι με μέντα. Ο χαμογελαστός Χουσεΐν πρότεινε να ξεκινήσουμε με Πακόρα και Σαμόσα. Οι τηγανητές αυτές μπουκίτσες (που παραπέμπουν μια σταλιά στη γεύση των δικών μας λουκουμάδων), γεμιστές με λαχανικά, άνοιξαν το δρόμο για το βαρύ πυροβολικό: κοτόπουλο Tikka Massala (η συνηθισμένη προτίμηση των γυναικών, λέει ο Χουσεΐν) και γαρίδες Karahi. Το κοτόπουλο έχει πολλή και ακαταμάχητη κόκκινη σάλτσα, στην κατανάλωση της οποίας βοηθούν πάρα πολύ τα αφράτα ψωμάκια Naan (θα τα βρείτε σε πολλές εκδοχές, με τυρί, σκόρδο, κιμά, σπανάκι κ.λπ.), κι επίσης κρέμα γάλακτος, καρύδα και αμύγδαλο. Δεν ξέρω αν οφείλεται στη γυναικεία μου φύση, αλλά αυτό ήταν και το δικό μου αγαπημένο. Οι γαρίδες Karahi, καυτερές σε ήπιο βαθμό, με άρωμα από τζίντζερ, συνδυάστηκαν ωραία με καλομαγειρεμένο ρύζι με μπαχαρικά. Δεν περίσσευε χώρος στο στομάχι για κοτόπουλο με κάρι, που ήθελα τόοοοσο πολύ. Αυτό, μαζί με τα υπόλοιπα 15 διαφορετικά πιάτα με κοτόπουλο τα έχω βάλει στο μάτι για την επόμενη φορά.
Info. Kohenoor, Τριπτολέμου 41, Γκάζι, 210 3455.762
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.