![kuzina.jpg kuzina.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/06/06/22999-50788.jpg)
Η Kuzina είναι εδώ και χρόνια αγαπημένος προορισμός. Για την –όπως σα νησί– περατζάδα στην πολυσύχναστη Ανδριανού, για τη θέα-μού-κόβεται-η-ανάσα, για τις πάντα εμπνευσμένες γευστικές προτάσεις διά χειρός του chef Άρη Τσανακλίδη. Η θέα από την tarazza της Kuzina στην Ακρόπολη και τον Ναό του Ηφαίστου είναι ένα απο τα αθηναϊκά must see, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, με τον καθαρό ουρανό και τα αστέρια να δίνουν τη δική τους μοναδική παράσταση. Τώρα έχουμε έναν επιπλέον δυνατό λόγο να επισκεφτούμε την Kuzina: το ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού.
Ο γνωστός και δημιουργικότατος chef Άρης Τσανακλίδης μεγαλουργεί και φέτος στον κατάλογο της Kuzina παίρνοντας έμπνευση από τις μυρωδιές της εποχής και τα καλοκαιρινά προϊόντα της ελληνικής γης. Τα καλοκαιρινά πιάτα του συνδυάζουν την ελληνική μαγειρική παράδοση με τις εντυπωσιακές δημιουργίες διεθνούς επιπέδου. Το αποτέλεσμα είναι μια γαργαλιστική σύνθεση κλασικών και αγαπημένων ελληνικών γεύσεων, όλες τους δουλεμένες με δημιουργική μαεστρία. Όπως το ψητό λαυράκι με τα κολοκύθια και τα άγρια χόρτα, η φάβα με τα φύλλα κάππαρης και τη φρέσκια μαριναρισμένη ντοματούλα, οι καβουροκεφτέδες με την πικάντικη σος aioli. Στα επιδόρπια, οι επιλογές είναι εξίσου δελεαστικές: μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το μιλφέιγ με φλωρεντίνες, κρέμα καταλάνα και καραμελωμένα βερύκοκα. Υπέροχη αίσθηση, να συνδυάζεις την ευχαρίστηση του ουρανίσκου με την πολυτέλεια του να βρίσκεσαι σε ένα από τα ωραιότερα και πιο ρομαντικά σημεία της πόλης, που εντυπωσιάζει κάθε φορά το κοινό της σα να είναι η πρώτη φορά.
Κάτι μας λέει ότι η Kuzina και φέτος το καλοκαίρι θα μας… συναντάει ξανά και ξανά. Υπέροχη κατάληξη μιας καλοκαιρινής βόλτας στο Θησείο, γευστικός προορισμός απόλαυσης, επιβλητική όσο και ρομαντική θέα από την tarazza της στον Ιερό βράχο, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που σε καθηλώνει… Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Ιnfo. Ανοιχτά καθημερινά από τις 12.30 έως τις 00.30. Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, www.kuzina.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.