- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Kuzina, με το μοναδικό της location πάνω στην Αδριανού και με το αρμονικά στημένο αισθητικό της περιβάλλον, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό στο περίφημο ιστορικό κέντρο για πολλούς λόγους. Είναι και ψυχολογική άλλωστε στις μέρες μας η ανάγκη να επιστρέφουμε στα σημεία που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, να θέλουμε να θαυμάσουμε την Ακρόπολη, την αγορά του Ηφαίστου.
Ο Άρης Τσανακλίδης, περιπλανώμενος στις «κουζίνες» όλου του κόσμου, έχει εδώ και πολλά χρόνια δώσει δείγματα μαεστρίας στα πιάτα του, με την τόλμη του να «ανακατεύει» κουλτούρες και να τις μετατρέπει σε γευστικές εμπειρίες. Αυτή τη φορά, ο συνδυασμός της υψηλής του τεχνικής και των fusion επιρροών του με την ελληνική μαγειρική παράδοση έχει σαν αποτέλεσμα τον ανανεωμένο χειμερινό κατάλογο της Kuzina και την ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση ενός ολοκληρωμένου μενού 4 πιάτων, μόνο με € 20.
Ένα κυριακάτικο μεσημέρι, με μια λιακάδα αποζημιωτική για τη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, μια στάση στην Kuzina κρίθηκε απαραίτητη. Δοκιμάσαμε πιάτα από τον ανανεωμένο κατάλογο και τιμήσαμε δεόντως το ολοκληρωμένο μενού στη «νοστιμότατη τιμή»! Συγκεκριμένα, από το πλήρες μενού 4 πιάτων, απολαύσαμε τους λουκουμάδες με μους φέτας, άρωμα δυόσμου και σος ροδιού, που ήταν ό,τι έπρεπε σαν ορεκτικό. Η σαλάτα είχε μαρούλι, ντοματίνια, ρόκα και ξινοτύρι Μυκόνου, ενώ για κυρίως πιάτο, ανάμεσα στις επιλογές, ζητήσαμε κοτόπουλο με σύκα, σουσάμι και στραπάτασα πατάτας. Το επιδόρπιο ήταν μια υπέροχη μους μαύρης σοκολάτας με άρωμα μαστίχα και παραδοσιακό αμυγδαλωτό.
Από την ανανεωμένη χειμερινή κάρτα του εστιατορίου μάς άρεσαν το ψαρονέφρι με σος ροδιού και μαυροδάφνης, ψητά κυδώνια και φιστίκια Αιγίνης, και το ριζότο με παντζάρι, τυρί και μπέικον, ενώ όλα τα πιάτα τα απολαύσαμε με Αγιωργίτικο Παπαϊωάννου. Οι δημιουργίες του Τσανακλίδη, όλες με ολόφρεσκα υλικά, ήταν χρωματισμένες με παραδοσιακά χρώματα και είχαν την πρωτοποριακή γευστική πινελιά που σε κάνει να αναγνωρίζεις με τη μία τη μανιέρα του καλλιτέχνη.
Αφού έγινε η… μάχη των διασταυρωμένων πάνω από τα πιάτα πιρουνιών για να τα δοκιμάσουμε όλα, καταλήξαμε ικανοποιημένοι στο συμπέρασμα ότι ο Άρης είναι πραγματικός μάστορας και η Kuzina ένα εστιατόριο όπου μπορεί να απολαύσει κανείς μεγάλες γευστικές εμπειρίες σε προσιτές τιμές.
Kuzina, Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, ανοιχτά κάθε μέρα 12.30-00.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.