![18700-40886.jpg 18700-40886.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/12/14/18700-40886.jpg)
Η Kuzina, με το μοναδικό της location πάνω στην Αδριανού και με το αρμονικά στημένο αισθητικό της περιβάλλον, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό στο περίφημο ιστορικό κέντρο για πολλούς λόγους. Είναι και ψυχολογική άλλωστε στις μέρες μας η ανάγκη να επιστρέφουμε στα σημεία που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, να θέλουμε να θαυμάσουμε την Ακρόπολη, την αγορά του Ηφαίστου.
Ο Άρης Τσανακλίδης, περιπλανώμενος στις «κουζίνες» όλου του κόσμου, έχει εδώ και πολλά χρόνια δώσει δείγματα μαεστρίας στα πιάτα του, με την τόλμη του να «ανακατεύει» κουλτούρες και να τις μετατρέπει σε γευστικές εμπειρίες. Αυτή τη φορά, ο συνδυασμός της υψηλής του τεχνικής και των fusion επιρροών του με την ελληνική μαγειρική παράδοση έχει σαν αποτέλεσμα τον ανανεωμένο χειμερινό κατάλογο της Kuzina και την ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση ενός ολοκληρωμένου μενού 4 πιάτων, μόνο με € 20.
Ένα κυριακάτικο μεσημέρι, με μια λιακάδα αποζημιωτική για τη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, μια στάση στην Kuzina κρίθηκε απαραίτητη. Δοκιμάσαμε πιάτα από τον ανανεωμένο κατάλογο και τιμήσαμε δεόντως το ολοκληρωμένο μενού στη «νοστιμότατη τιμή»! Συγκεκριμένα, από το πλήρες μενού 4 πιάτων, απολαύσαμε τους λουκουμάδες με μους φέτας, άρωμα δυόσμου και σος ροδιού, που ήταν ό,τι έπρεπε σαν ορεκτικό. Η σαλάτα είχε μαρούλι, ντοματίνια, ρόκα και ξινοτύρι Μυκόνου, ενώ για κυρίως πιάτο, ανάμεσα στις επιλογές, ζητήσαμε κοτόπουλο με σύκα, σουσάμι και στραπάτασα πατάτας. Το επιδόρπιο ήταν μια υπέροχη μους μαύρης σοκολάτας με άρωμα μαστίχα και παραδοσιακό αμυγδαλωτό.
Από την ανανεωμένη χειμερινή κάρτα του εστιατορίου μάς άρεσαν το ψαρονέφρι με σος ροδιού και μαυροδάφνης, ψητά κυδώνια και φιστίκια Αιγίνης, και το ριζότο με παντζάρι, τυρί και μπέικον, ενώ όλα τα πιάτα τα απολαύσαμε με Αγιωργίτικο Παπαϊωάννου. Οι δημιουργίες του Τσανακλίδη, όλες με ολόφρεσκα υλικά, ήταν χρωματισμένες με παραδοσιακά χρώματα και είχαν την πρωτοποριακή γευστική πινελιά που σε κάνει να αναγνωρίζεις με τη μία τη μανιέρα του καλλιτέχνη.
Αφού έγινε η… μάχη των διασταυρωμένων πάνω από τα πιάτα πιρουνιών για να τα δοκιμάσουμε όλα, καταλήξαμε ικανοποιημένοι στο συμπέρασμα ότι ο Άρης είναι πραγματικός μάστορας και η Kuzina ένα εστιατόριο όπου μπορεί να απολαύσει κανείς μεγάλες γευστικές εμπειρίες σε προσιτές τιμές.
Kuzina, Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, ανοιχτά κάθε μέρα 12.30-00.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.