- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Kuzina, με το μοναδικό της location πάνω στην Αδριανού και με το αρμονικά στημένο αισθητικό της περιβάλλον, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό στο περίφημο ιστορικό κέντρο για πολλούς λόγους. Είναι και ψυχολογική άλλωστε στις μέρες μας η ανάγκη να επιστρέφουμε στα σημεία που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, να θέλουμε να θαυμάσουμε την Ακρόπολη, την αγορά του Ηφαίστου.
Ο Άρης Τσανακλίδης, περιπλανώμενος στις «κουζίνες» όλου του κόσμου, έχει εδώ και πολλά χρόνια δώσει δείγματα μαεστρίας στα πιάτα του, με την τόλμη του να «ανακατεύει» κουλτούρες και να τις μετατρέπει σε γευστικές εμπειρίες. Αυτή τη φορά, ο συνδυασμός της υψηλής του τεχνικής και των fusion επιρροών του με την ελληνική μαγειρική παράδοση έχει σαν αποτέλεσμα τον ανανεωμένο χειμερινό κατάλογο της Kuzina και την ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση ενός ολοκληρωμένου μενού 4 πιάτων, μόνο με € 20.
Ένα κυριακάτικο μεσημέρι, με μια λιακάδα αποζημιωτική για τη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, μια στάση στην Kuzina κρίθηκε απαραίτητη. Δοκιμάσαμε πιάτα από τον ανανεωμένο κατάλογο και τιμήσαμε δεόντως το ολοκληρωμένο μενού στη «νοστιμότατη τιμή»! Συγκεκριμένα, από το πλήρες μενού 4 πιάτων, απολαύσαμε τους λουκουμάδες με μους φέτας, άρωμα δυόσμου και σος ροδιού, που ήταν ό,τι έπρεπε σαν ορεκτικό. Η σαλάτα είχε μαρούλι, ντοματίνια, ρόκα και ξινοτύρι Μυκόνου, ενώ για κυρίως πιάτο, ανάμεσα στις επιλογές, ζητήσαμε κοτόπουλο με σύκα, σουσάμι και στραπάτασα πατάτας. Το επιδόρπιο ήταν μια υπέροχη μους μαύρης σοκολάτας με άρωμα μαστίχα και παραδοσιακό αμυγδαλωτό.
Από την ανανεωμένη χειμερινή κάρτα του εστιατορίου μάς άρεσαν το ψαρονέφρι με σος ροδιού και μαυροδάφνης, ψητά κυδώνια και φιστίκια Αιγίνης, και το ριζότο με παντζάρι, τυρί και μπέικον, ενώ όλα τα πιάτα τα απολαύσαμε με Αγιωργίτικο Παπαϊωάννου. Οι δημιουργίες του Τσανακλίδη, όλες με ολόφρεσκα υλικά, ήταν χρωματισμένες με παραδοσιακά χρώματα και είχαν την πρωτοποριακή γευστική πινελιά που σε κάνει να αναγνωρίζεις με τη μία τη μανιέρα του καλλιτέχνη.
Αφού έγινε η… μάχη των διασταυρωμένων πάνω από τα πιάτα πιρουνιών για να τα δοκιμάσουμε όλα, καταλήξαμε ικανοποιημένοι στο συμπέρασμα ότι ο Άρης είναι πραγματικός μάστορας και η Kuzina ένα εστιατόριο όπου μπορεί να απολαύσει κανείς μεγάλες γευστικές εμπειρίες σε προσιτές τιμές.
Kuzina, Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, ανοιχτά κάθε μέρα 12.30-00.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.