- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Kuzina, με το μοναδικό της location πάνω στην Αδριανού και με το αρμονικά στημένο αισθητικό της περιβάλλον, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό στο περίφημο ιστορικό κέντρο για πολλούς λόγους. Είναι και ψυχολογική άλλωστε στις μέρες μας η ανάγκη να επιστρέφουμε στα σημεία που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, να θέλουμε να θαυμάσουμε την Ακρόπολη, την αγορά του Ηφαίστου.
Ο Άρης Τσανακλίδης, περιπλανώμενος στις «κουζίνες» όλου του κόσμου, έχει εδώ και πολλά χρόνια δώσει δείγματα μαεστρίας στα πιάτα του, με την τόλμη του να «ανακατεύει» κουλτούρες και να τις μετατρέπει σε γευστικές εμπειρίες. Αυτή τη φορά, ο συνδυασμός της υψηλής του τεχνικής και των fusion επιρροών του με την ελληνική μαγειρική παράδοση έχει σαν αποτέλεσμα τον ανανεωμένο χειμερινό κατάλογο της Kuzina και την ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση ενός ολοκληρωμένου μενού 4 πιάτων, μόνο με € 20.
Ένα κυριακάτικο μεσημέρι, με μια λιακάδα αποζημιωτική για τη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, μια στάση στην Kuzina κρίθηκε απαραίτητη. Δοκιμάσαμε πιάτα από τον ανανεωμένο κατάλογο και τιμήσαμε δεόντως το ολοκληρωμένο μενού στη «νοστιμότατη τιμή»! Συγκεκριμένα, από το πλήρες μενού 4 πιάτων, απολαύσαμε τους λουκουμάδες με μους φέτας, άρωμα δυόσμου και σος ροδιού, που ήταν ό,τι έπρεπε σαν ορεκτικό. Η σαλάτα είχε μαρούλι, ντοματίνια, ρόκα και ξινοτύρι Μυκόνου, ενώ για κυρίως πιάτο, ανάμεσα στις επιλογές, ζητήσαμε κοτόπουλο με σύκα, σουσάμι και στραπάτασα πατάτας. Το επιδόρπιο ήταν μια υπέροχη μους μαύρης σοκολάτας με άρωμα μαστίχα και παραδοσιακό αμυγδαλωτό.
Από την ανανεωμένη χειμερινή κάρτα του εστιατορίου μάς άρεσαν το ψαρονέφρι με σος ροδιού και μαυροδάφνης, ψητά κυδώνια και φιστίκια Αιγίνης, και το ριζότο με παντζάρι, τυρί και μπέικον, ενώ όλα τα πιάτα τα απολαύσαμε με Αγιωργίτικο Παπαϊωάννου. Οι δημιουργίες του Τσανακλίδη, όλες με ολόφρεσκα υλικά, ήταν χρωματισμένες με παραδοσιακά χρώματα και είχαν την πρωτοποριακή γευστική πινελιά που σε κάνει να αναγνωρίζεις με τη μία τη μανιέρα του καλλιτέχνη.
Αφού έγινε η… μάχη των διασταυρωμένων πάνω από τα πιάτα πιρουνιών για να τα δοκιμάσουμε όλα, καταλήξαμε ικανοποιημένοι στο συμπέρασμα ότι ο Άρης είναι πραγματικός μάστορας και η Kuzina ένα εστιατόριο όπου μπορεί να απολαύσει κανείς μεγάλες γευστικές εμπειρίες σε προσιτές τιμές.
Kuzina, Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, ανοιχτά κάθε μέρα 12.30-00.30
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.