![17825-39021.jpg 17825-39021.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/11/16/17825-39021.jpg)
Το νέο pizza bar στου Ψυρρή είναι όμορφο, καλαίσθητο, λιτό, με νεανικό πρόσωπο και έχει ιταλικό αέρα. Σε χρώματα άσπρου-γκρι, παίζει με ωραία stencils στους τοίχους, είναι απλωμένο σε δύο επίπεδα και έχει πριβέ δωματιάκι όπου μπορούν να κάτσουν μέχρι 12 άτομα που θέλουν την ησυχία τους. Έχει επίσης μεγάλη μπάρα, που σε προκαλεί και να φας και να πιεις. Οι ιδιοκτήτες, ο Λουκάς και η Serena από τη Ρώμη, εγγυώνται την αυθεντικότητα της ιταλικής γεύσης. Τα υλικά τους τα εισάγουν όλα από μικρές φάρμες της Τοσκάνης, εκτός βέβαια από το λάδι, που έρχεται από παραδοσιακό λιοτρίβι της Μάνης, και τα μυρωδικά (δεντρολίβανα-βασιλικά κ.ά.) και αυτά της ελληνικής φύσης. Προσφέρουν φαγητό και ποτό σε χαμηλές τιμές, ακολουθώντας τη νέα τάση που θέλει αυτά τα δύο να συγκατοικούν στον ίδιο χώρο, χωρίς το ένα να υπερτερεί του άλλου. Μια σειρά από antipasti, μπρουσκέτες, fritti (τα αγαπημένα των Ιταλών τηγανητά τσιμπολόγια), σαλάτες και πίτσες, μαζί με κοκτέιλ, ιταλικά κρασιά και 4 μπίρες βαρελίσιες, αποτελούν τη μικρή αλλά καλά δομημένη λίστα του.
Κι όμως αυτή η μικρή λίστα μάς έβαλε σε μεγάλα διλήμματα, μια και οι προτεινόμενες γεύσεις σε όλες τις κατηγορίες ήταν πολύ ελκυστικές. Απλοποιήσαμε το θέμα μας παραγγέλνοντας μόνο αυτά που αποτελούσαν την κατηγορία «πρωτότυπες γεύσεις». Έτσι, δοκιμάσαμε μορταδέλα από αγριογούρουνο με πέστο φρέσκου φιστικιού, πεκορίνο ρομάνο και παρμεζάνα με συνοδεία μαρμελάδες σύκο και κάστανο, τσιπς πατάτας ζεστά χειροποίητα με καυτερή σαλτσούλα και σαλάτα mediterranea (με σαλάτα, αντζούγιες, κουκουνάρι και σταφίδα).
Μπορώ να υπερηφανευτώ, καθώς είχα επωμιστεί την επιλογή ότι σκόραρα τέσσερα στα τέσσερα, ήταν όλα καταπληκτικά! Κι επιτέλους έφτασε η ώρα της πίτσας μας: Broccoletti – μπρόκολο, μοτσαρέλα και ιταλικό λουκάνικο σαλτσίτσα. Το επιτέλους το λέω γιατί, όπως καθόμασταν απέναντι ακριβώς από τον ξυλόφουρνο, έπεφταν στοιχήματα για το ποια ήταν η δική μας κι αν θα κατάφερνα να είχα σκορ πέντε στα πέντε. Και… ναι, νίκησα! Λεπτό ζυμάρι τραγανό, άριστα υλικά, τέλειο ψήσιμο. Μάθαμε ότι για να βγει έτσι νόστιμη η πίτσα ξεκινάει από τη μείξη ειδικών αλευριών σε συγκεκριμένη αναλογία και φτάνει μέχρι το ζύμωμα που διαρκεί από 48-96 ώρες (inpasto indiretto). Grande finale έγινε με dolcepizza, πίτσα με νουτέλα, κρέμα μασκαρπόνε και κουκουνάρι. Ξαναβλέποντας τον κατάλογο και κάνοντας νοερά λογαριασμούς, υπολόγισα ότι μπορείς να φας (και να καλοφάς μάλιστα) με 15 ευρώ το άτομο, μια και οι σαλάτες έχουν 7-10 ευρώ, οι πίτσες 9-11 ευρώ (τιμή εντελώς λογική για μια πίτσα 32 cm), το ποτήρι κρασί 4 ευρώ και το ποτήρι μπίρα 3 ευρώ, κι αν θες σούπερ κοκτέιλ είναι όλα στα 9 ευρώ. Το Darling είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, την Κυριακή και μεσημέρι.
Darling, Italian Pizza Bar, Σαρρή 18 & Σαχτούρη 2, 210 3228.038
INFO
![3fea6ccfce590b41b48ffe9fe6516458.jpg Darling](/images/220x323/3/jpg/sites/default/files/movie/2018/06/27/3fea6ccfce590b41b48ffe9fe6516458.jpg)
- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζων Σλέσινγκερ
- ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζούλι Κρίστι, Ντερκ Μπογκάρντε, Ουμπέρτο Ράχο, Λόρενς Χάρβεϊ, Χοσέ Λουί ντε Βιλανόγκα, Ρόλαντ Κάραμ, Μπέιζιλ Χένσον, Χέλεν Λίντσεϊ, Κάρλο Παλμούτσι, Ντάντε Ποσάνι, Μαρίκα Ριβέρα, Άλεξ Σκοτ, Έρνεστ Γουάλντερ, Μπράιαν Γουάιλντ, Πολίν Γέιτς
- χρονολογια: 1965
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.