- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σχεδόν όλα τα εστιατόρια που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό έχουν διαλέξει «την περιφέρεια» – το άλλοτε πανίσχυρο κέντρο έχει πολλούς λόγους για να το αποφύγει ένας επιχειρηματίας σήμερα. Οπότε το re-opening του πρώην Επτά Θάλασσες της Σίνα και τωρινού Thalasses αποτελεί μια ευχάριστη όσο και επαναστατική είδηση. Στην εποχή που το σουβλάκι έχει απόλυτα επικρατήσει, τολμάει να είναι και «γκουρμέ» – χαρακτηρισμός που τα προηγούμενα χρόνια ζητιόταν επίμονα μέχρι και στις πιο ταπεινές ταβέρνες, ενώ σήμερα μοιάζει να έχει σταλεί στο πυρ το εξώτερο.
Το νέο Thalasses έχει καινούργια ιδιοκτησία, έχει φρεσκάρει κατά πολύ το ντεκόρ του, έχει λιτή διακόσμηση κι αυτό που λέμε «διακριτική πολυτέλεια», και παρότι μεσημέρι με συννεφιά έχει φως, ζεστή ηρεμία και «μαλακή ατμόσφαιρα». Η κουζίνα του, που έχει τη διακριτική επιμέλεια του πολύ καλού σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, είναι μοντέρνα, κατά βάση ελληνική, έχει πολύ ψάρι και κάποια κρεατικά.
Δοκιμάζω εξαιρετικά πιάτα, όπως την ψαρόσουπα με την ταπιόκα και τις γαρίδες, τις σουπιές με τη μαύρη ταραμοσαλάτα, τις καραβίδες με τη μαγιονέζα αχινού και η έκπληξη έρχεται στα κρεατικά – κάτι κρητικά μακαρούνια με κιμά απ’ αυτά που ονειρεύεσαι τις κρύες μέρες του χειμώνα στο γραφείο.
Από γλυκά τρώμε χαλβά με παγωτό, τρίγωνα πανοράματος με σάλτσα καραμέλα-σύκο και μπισκότο σοκολάτας. Μ’ αρέσει το Thalasses και πιο πολύ μ’ αρέσει που ξαναδίνει ζωντάνια στο κέντρο της πόλης. Το φαγητό του είναι πραγματικά πολύ καλό, οι τιμές όσο γίνεται καλύτερες ανάλογα με την ποιότητα και το είδος που προσφέρει, υπάρχει μεσημεριανό μενού με € 30. Πάντα μπορεί κάποιος να παραγγείλει τα… άπαντα και να πιει ωραία κρασιά (μεγάλη κάβα) ανεβάζοντας το λογαριασμό στα ύψη ή και να διαλέξει ένα κρύο χειμωνιάτικο μεσημέρι εκείνα τα αξέχαστα μακαρόνια με € 15 κι ένα ποτήρι καλό κρασί με € 5 και να γευματίσει υπέροχα.
THALASSES, Ομήρου 11 & Βησσαρίωνος 1, Κολωνάκι, 210 3624.825
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.