Να σου πω ένα παραμύθι; Είναι σούρουπο, ξεκινάς για μια τόσο δα μικρή απόδραση στο λεκανοπέδιο. Ανεβαίνεις Κηφισίας, στρίβεις Άγιο Στέφανο, διασχίζεις δρόμους εξοχικούς και καταλήγεις στο Φράγμα Μαραθώνα. Στο μεταξύ νυχτώνει, τα νερά της λίμνης φαίνονται μαβιά από το δειλινό, τα φωτάκια ανάβουν, στη μέση της λίμνης διακρίνεις το νησάκι-αντιφράγμα κι αυτό φωτισμένο, παρακολουθείς την breathtaking view, το υδραγωγείο, το παλιό πυροβολαρχείο και… μόλις που έχεις αρχίσει να υποψιάζεσαι ότι το τοπίο σε μαγεύει. Ανεβαίνεις τα λίγα σκαλιά για το Fragma και σου αποκαλύπτεται η θέα «μαζεμένη». Ο χώρος έχει διανύσει ιστορία. Ξεκίνησε σαν σταθμός της τότε βασιλικής οικογένειας που ερχόταν από το Τατόι για να κυνηγήσει, συνέχισε σαν μαγειρείο για τους 3.000 εργάτες της κατασκευής του φράγματος από την εταιρεία Ulen, έγινε αναψυκτήριο και belvedere προς τη λίμνη, μέχρι να φτάσει στη σημερινή, εντελώς φαντασμαγορική κατάσταση.
Το εστιατόριο-καφέ-μπαρ Fragma είναι απόλυτα εναρμονισμένο στο σήμερα. Η διακόσμησή του είναι μοντέρνα, ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες το ενσωματώνουν στον έξω χώρο που απλώνεται σε πολλά επίπεδα, με μαγευτικές γωνιές πνιγμένες στη βλάστηση και θέα στη λίμνη – με το μικροκλίμα της περιοχής απολαμβάνεις δροσιές όση ζέστη και να βασανίζει την πρωτεύουσα.
Είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ-snack-παγωτό, όμως οι καλύτερες στιγμές του, για ρομαντικούς τύπους σαν και μένα, είναι οι απογευματινές-βραδινές, με συνοδεία super μουσικής ή πετυχημένων live που πολύ συχνά διοργανώνονται.
Το τέλειο μέρος για όλα, σκέφτεσαι: Φέρνεις την οικογένεια Κυριακή μεσημέρι και της χαρίζεις την ευτυχία. Φέρνεις το αμόρε βραδάκι και σαλτάρει από τη μαγεία. Φέρνεις τον κολλητό, πιάνεις μια γωνιά και εξομολογείσαι. Φέρνεις την παρέα και κάνεις πάρτι, ή και παντρεύεσαι άμα θέλεις, λέω... (έχουν ειδικό χώρο).
Το Fragma δίνει έμφαση στη μεσογειακή, καλοκαμωμένη κουζίνα, έχει γλυκά-υπερπαραγωγές, ενημερωμένη λίστα κρασιών και πιάτα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες-ορέξεις-διαθέσεις. Δοκιμάσαμε μεσογειακή σαλάτα, κεφτεδάκια με αραβικές πιτούλες-ντομάτα-σος γιαουρτιού, φέτα τηγανητή σε φύλλο με μέλι, μελιτζάνα με μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Στα δεύτερα κινηθήκαμε σε όλα τα πλάτη: ταλιατέλες με μανούρι-μανιτάρια-προσούτο, σολομό cartuccio στη λαδόκολλα με φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, λαβράκι με σος σαφράν, μπιφτέκια με σος ροκφόρ και πατατούλες τηγανητές. Ήπιαμε και τρία λευκά «Χελώνα ΑΛΦΑ» για να δέσει το θέμα φαγητό-ρομάντζα-περιβάλλον και το κατευχαριστηθήκαμε. Γλυκαθήκαμε στο τέλος με μωσαϊκό με παγωτό, τιραμισού και πάβλοβα, και με τέρμα λαϊκά γυρίσαμε στην Αθήνα – τέλος του παραμυθιού.
Fragma: Λίμνη Μαραθώνα, 210 8143.415, 693 2478767. Την Πέμπτη 14/7 καλοκαιρινό πάρτι με τη Μαρία Παπιδάκη στα decks.
INFO
Για καφέ και μεσογειακές γεύσεις με θέα στη λίμνη του Mαραθώνα. Eνημερωμένη λίστα κρασιών, ωραία cocktails. Aνοιχτό από το πρωί με δημιουργικές προτάσεις.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.