Όλα είναι… εντάξει στο Ταμάμ, περιβάλλον και γεύσεις επαληθεύουν το όνομα. Αυτή η ταράτσα του, με την Αθήνα στα πόδια της και τους φωτισμένους δρόμους, με θέα από Λυκαβηττό και Ακρόπολη μέχρι Σαρωνικό, σου κλέβει την καρδιά. Εκεί που χάνεται το βλέμμα, χάνεσαι κι εσύ. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι παχιές δροσιές, το μπαρ μέσα στη βουκαμβίλια, όλα τους εικόνες που σε στέλνουν στα νησιά. Αναμφίβολα, μία από τις λίγες τόσο προνομιούχες ταράτσες της Αθήνας και μάλιστα με χαλαρή ατμόσφαιρα αλλά και τιμές που άνετα την κάνουν στέκι.
Ταμάμ, και μάλιστα… μπιρ (πολύ) ταμάμ είναι και τα φαγητά, που σε στέλνουν μια βόλτα στην πολίτικη κουζίνα. Μυρωδικά και αρώματα, γεύσεις πλούσιες και μαζί ντελικάτες. Δοκιμάσαμε τις καινούργιες σαλάτες, την Πανδαισία (πρασινάδες, τυρί, κρουτόν, σος μέλι, μουστάρδα), την Παντζαροσαλάτα (με σος γιαουρτιού, ελαφρώς αρωματισμένη με σκόρδο), αλλά δεν παραλείψαμε να παραγγείλουμε και την αγαπημένη μας Πράσινη (με φιστίκια και σος ροδιού).
Τα ορεκτικά μάς έκαναν εισαγωγή στην πληθωρική και πάντα αγαπημένη του Έλληνα κουζίνα της Πόλης. Παστουρμαλί (παστουρμάς τυλιγμένος σε φύλλο με τυρί και σάλτσα ντομάτας περασμένο από τηγάνι) και Μαντί (μπουκιές ανάμεικτου κιμά με λογιών λογιών μυρωδικά, ψημένες στο φούρνο με σος γιαουρτιού και σκόρδου).
Όσο για τα κυρίως, δεν ξέρω τι να πρωτοσυστήσω, ακούστε και σημειώστε: ντονέρ με δυο κιμάδες από αρνί και μοσχάρι που λιώνει στο στόμα, πεντανόστιμα Κεμπάπ (και σε εκδοχή γιαουρτλού με πιτούλες, σάλτσα ντομάτας και σος γιαουρτιού), Γκιούλμπασι (τριών ειδών κρέατα μαγειρεμένα μέσα σε λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να μελώσουν, με πιπεριές και τυράκι), κοτόπουλο με φινόκιο και λεμόνι, καθώς και ψαρονέφρι με σος μουστάρδας και πιπεριάς για πιο light γεύσεις.
Όλα τα παραπάνω συνοδέψαμε με πολύ ωραίο και δροσερό χύμα κρασί, που μας πρότεινε ο νεαρός ιδιοκτήτης Γιώργος, που πολύ το είχε ψάξει το θέμα.
Στα γλυκά, αν μπορέσετε δοκιμάστε τα όλα, αξίζουν! Το καζάν ντιμπί, το εκμέκ με το πολίτικο παγωτό καϊμάκι, αλλά μην παραλείψετε και τα «new arrivals», μους σοκολάτα και μιλφέιγ.
Το Ταμάμ θα μείνει όλο το καλοκαίρι ανοιχτό, καθημερινά με διαφορετικά πιάτα ημέρας, καθώς και σαλάτες και γλυκά ημέρας.
Ταμάμ, Βριλησσού 34, Πολύγωνο. Ανοιχτό κάθε μέρα, εκτός Δευτέρας, 8.00 μ.μ. - 1.00 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 18-22.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.