Το Tirbouson μου αρέσει γιατί πειραματίζεται, γιατί ανανεώνει το μενού του, συνδυάζει τις γεύσεις και κρατάει καλές τιμές. Ακόμα, για την ήσυχη γωνιά του, για το εξωτερικό του βεραντάκι σαν μικρός κηπάκος, για τα τρένα που βλέπω να περνούν. Τώρα, μάλιστα, που άρχισε και το Φεστιβάλ Αθηνών είναι λίγο «καθεστώς» να πηγαίνουμε μετά τις παραστάσεις για κουβέντα και τσιμπολόι (σερβίρουν έως αργά, βρίσκεις εύκολα parking).
Τα καινούργια πιάτα που δοκίμασα και μου άρεσαν πολύ είναι το κολοκύθι το γεμιστό με γαρίδες, πιπεριά, ρύζι και sause από σαφράν, οι βίδες με μπουκίτσες καπνιστού κοτόπουλου αρωματισμένες με λεβάντα και εστραγκόν, κατσικίσιο τυρί και καρέ φρέσκιας ντομάτας, το αρνάκι με χαλούμι που συνοδεύεται με αραβική πιτούλα και ταμπουλέ, το συκώτι από μοσχαράκι γαλάκτος σοταρισμένο με σάλτσα από θυμάρι και πουρέ κολοκυθιού.
Πάντα φτιάχνουν και κάποια πιάτα ημέρας - ελληνικής κατσαρόλας, όπως αγκινάρες με αρακά και πατάτες, μελιτζάνες παπουτσάκια, ενώ από θαλασσινά θα βρεις φρέσκο λαυράκι και σαρδέλα στη σχάρα με μυρωδικά, καλαμάρι γεμιστό με κους κους, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να προσφέρουν και τα σουξέ πιάτα, που έχουν μείνει στη μνήμη μας. Όπως τα κασσιώτικα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και κιμά, οι πατάτες οι τηγανητές που έγραψαν ιστορία και τα μποξαδάκια του κοτόπουλου, τυλιγμένα σε μπόλια με κασέρι και πιπεριά.
Στο Tirbouson, παρόλο που έχουν ρίξει τις τιμές και τρως πια με 18-20 ευρώ το άτομο, υπάρχει και η πιο οικονομική λύση. Δηλαδή, μπορείς να διαλέξεις το περίφημο μενού που ισχύει από την περίοδο της νηστείας, υπό τον έξυπνο τίτλο Δ.Ν.σ.Τ. (Δεν Νηστεύω Στο Tirbouson) και περιλαμβάνει ένα ορεκτικό και ένα κυρίως (επιλογή από 4 πιάτα) μαζί με ποτήρι κρασί στην πολύ δελεαστική τιμή των € 12 – το διαθέτουν μόνο καθημερινές. Μην ξεχνάς πως… σκίζουν και στα γλυκά. Κράτα λίγο χώρο (στο στομάχι) και δοκίμασε τη μους λεμόνι με φρέσκο δυόσμο, όπως και το σπιτικό σάμαλι που σερβίρουν με παγωτό καϊμάκι.
Tirbouson, Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός, ανοιχτά Τρ.-Κυρ. 18.00-1.00, Σάβ.-Κυρ. από το μεσημέρι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.