- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το γκουρμέ ψητοπωλείο άνοιξε στο Νέο Ψυχικό από τη δεύτερη γενιά των ιδιοκτητών του παλιού, πολύ γνωστού στις λίστες των κοσμικών της δεκαετίας του ’80 και εντεύθεν, San Paolo café restaurant, που κράτησαν μόνο τα προνόμια του διάσημου ονόματος και άλλαξαν τελείως το concept. Εκεί λοιπόν που «φύτρωνε» Gucci με ριζότο και Prada με ταλιάτα, τώρα βρίσκεις γύρους, κεμπάπ, ψαρονέφρια και μπιφτεκάκια. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, συμβαίνει όλοι τον τελευταίο καιρό να ψάχνουν τη super ιδέα στην εστίαση που θα αρέσει. Ε, λοιπόν, τα παιδιά το βρήκαν, είναι μια σουβλασερί VIP και ΒΠ μαζί.
H διακόσμηση παραπέμπει σε «προχωρημένο» ρεστοράν, με ταπετσαρίες τύπου φωτογραφίες από beautiful people, σε μια γωνιά μάλιστα έχει υπογράψει ο Ψινάκης «άλλο να το βλέπεις κι άλλο να το… τρως», τα τραπεζοκαθίσματα είναι ντιζαϊνάτα, τα φώτα και οι μουσικές παραπέμπουν σε πολύ καλό εστιατόριο. Και πριν πάμε στην παραγγελία, να πούμε ότι δεν βρίσκεις τραπέζι αν δεν κλείσεις, μια και το σημείο έχει γίνει ήδη το super place to see and to be seen.
Θα φας λοιπόν πολύ καλά, η ποιότητα είναι εξαιρετική κι ό,τι δοκιμάσαμε ήταν «πρώτο πράγμα». Για αρχή πήραμε πιτάκια Καισαρείας, γεμιστά με παστουρμά, ντομάτα, πιπεριά και κασέρι, χειροποίητα πιτάκια Κρήτης με ξινομυζήθρα και ανθότυρο, απάκι από καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και σταμναγκάθι. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ως γνωστό, όπως και τα καλά εστιατόρια από τα ορεκτικά φαίνονται, κι επειδή μας άρεσαν πάρα πολύ κάναμε και μερικές ρεπετισιόν. Συνεχίσαμε με χωριάτικη και λαχανικά σχάρας. Τα δεύτερα τα πήραμε σχεδόν όλα. Κεμπάπ - λάγνα Ανατολή, με πιτούλες και σος γιαουρτλού, ψαρονέφρι σχάρας ντυμένο με πιπέρια όλων των χρωμάτων και μια απολαυστική σος, γύρο μερίδα από τριών ειδών κρέατα, μοσχομυρωδάτο και αρωματισμένο με πατάτες τηγανητές, πίτες και σος γιαούρτι. Οι κιμάδες από εκλεκτό μοσχάρι είναι δικής τους κοπής, και κάνουν πολύ ωραία μπιφτέκια και κεμπάπ. Τα καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλου ήταν νοστιμότατα και πολύ ζουμερά στο ψήσιμο. Για την επόμενη επίσκεψη αφήσαμε να δοκιμάσουμε το Τ-bone steak από πιστοποιημένο μόσχο Black Angus, μεγαλωμένο στο Κάνσας, και το Argento, δηλαδή κιλότο γάλακτος σιτεμένο και ψημένο στο grill, περίπου ενός κιλού για 4 άτομα.
Το κατάστημα πιστό στην ιδέα της απλότητας δεν προσφέρει εμφιαλωμένα κρασιά, παρά μόνο χύμα λευκό και κόκκινο δικής τους επιλογής που είναι όμως αρκετά αξιόλογα, ρακή, δύο ειδών μπίρες Fix και Brinks (βιολογική Ρεθύμνου), καθώς και ρακόμελο. Για γλυκό θα πάρεις γιαούρτι με γλυκά κουταλιού και κάποιο γλυκό ημέρας.
Για όλα αυτά τα όμορφα που θα φάτε και θα δείτε, δεν θα πληρώσετε πάνω από € 15-25/άτομο.
San Paolo Grill, Περικλέους 11, Ν. Ψυχικό, 210 6773.339
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.