- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το γκουρμέ ψητοπωλείο άνοιξε στο Νέο Ψυχικό από τη δεύτερη γενιά των ιδιοκτητών του παλιού, πολύ γνωστού στις λίστες των κοσμικών της δεκαετίας του ’80 και εντεύθεν, San Paolo café restaurant, που κράτησαν μόνο τα προνόμια του διάσημου ονόματος και άλλαξαν τελείως το concept. Εκεί λοιπόν που «φύτρωνε» Gucci με ριζότο και Prada με ταλιάτα, τώρα βρίσκεις γύρους, κεμπάπ, ψαρονέφρια και μπιφτεκάκια. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, συμβαίνει όλοι τον τελευταίο καιρό να ψάχνουν τη super ιδέα στην εστίαση που θα αρέσει. Ε, λοιπόν, τα παιδιά το βρήκαν, είναι μια σουβλασερί VIP και ΒΠ μαζί.
H διακόσμηση παραπέμπει σε «προχωρημένο» ρεστοράν, με ταπετσαρίες τύπου φωτογραφίες από beautiful people, σε μια γωνιά μάλιστα έχει υπογράψει ο Ψινάκης «άλλο να το βλέπεις κι άλλο να το… τρως», τα τραπεζοκαθίσματα είναι ντιζαϊνάτα, τα φώτα και οι μουσικές παραπέμπουν σε πολύ καλό εστιατόριο. Και πριν πάμε στην παραγγελία, να πούμε ότι δεν βρίσκεις τραπέζι αν δεν κλείσεις, μια και το σημείο έχει γίνει ήδη το super place to see and to be seen.
Θα φας λοιπόν πολύ καλά, η ποιότητα είναι εξαιρετική κι ό,τι δοκιμάσαμε ήταν «πρώτο πράγμα». Για αρχή πήραμε πιτάκια Καισαρείας, γεμιστά με παστουρμά, ντομάτα, πιπεριά και κασέρι, χειροποίητα πιτάκια Κρήτης με ξινομυζήθρα και ανθότυρο, απάκι από καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και σταμναγκάθι. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ως γνωστό, όπως και τα καλά εστιατόρια από τα ορεκτικά φαίνονται, κι επειδή μας άρεσαν πάρα πολύ κάναμε και μερικές ρεπετισιόν. Συνεχίσαμε με χωριάτικη και λαχανικά σχάρας. Τα δεύτερα τα πήραμε σχεδόν όλα. Κεμπάπ - λάγνα Ανατολή, με πιτούλες και σος γιαουρτλού, ψαρονέφρι σχάρας ντυμένο με πιπέρια όλων των χρωμάτων και μια απολαυστική σος, γύρο μερίδα από τριών ειδών κρέατα, μοσχομυρωδάτο και αρωματισμένο με πατάτες τηγανητές, πίτες και σος γιαούρτι. Οι κιμάδες από εκλεκτό μοσχάρι είναι δικής τους κοπής, και κάνουν πολύ ωραία μπιφτέκια και κεμπάπ. Τα καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλου ήταν νοστιμότατα και πολύ ζουμερά στο ψήσιμο. Για την επόμενη επίσκεψη αφήσαμε να δοκιμάσουμε το Τ-bone steak από πιστοποιημένο μόσχο Black Angus, μεγαλωμένο στο Κάνσας, και το Argento, δηλαδή κιλότο γάλακτος σιτεμένο και ψημένο στο grill, περίπου ενός κιλού για 4 άτομα.
Το κατάστημα πιστό στην ιδέα της απλότητας δεν προσφέρει εμφιαλωμένα κρασιά, παρά μόνο χύμα λευκό και κόκκινο δικής τους επιλογής που είναι όμως αρκετά αξιόλογα, ρακή, δύο ειδών μπίρες Fix και Brinks (βιολογική Ρεθύμνου), καθώς και ρακόμελο. Για γλυκό θα πάρεις γιαούρτι με γλυκά κουταλιού και κάποιο γλυκό ημέρας.
Για όλα αυτά τα όμορφα που θα φάτε και θα δείτε, δεν θα πληρώσετε πάνω από € 15-25/άτομο.
San Paolo Grill, Περικλέους 11, Ν. Ψυχικό, 210 6773.339
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.