- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Ένας Κούκος φέρνει το καλοκαίρι στη Σέριφο
Εδώ η ιταλική κουζίνα συναντά τα τοπικά προϊόντα και το αποτέλεσμα είναι μούρλια!
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![135004-308170.jpg 135004-308170.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/08/07/135004-308170.jpg)
Αν ο δρόμος σου σε φέρει στη Σέριφο, εκτός από το να κολυμπήσεις στα νερά του Αγίου Σώστη και να θαυμάσεις τη θέα από το πιο ψηλό σημείο του κάστρου, φρόντισε να συναντήσεις τον πιο δημοφιλή Κούκο του νησιού για το καλύτερο φαγητό του καλοκαιριού. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το Cuckoo με τα τραπεζάκια του στην είσοδο της Άνω Χώρας και τη μεγάλη του αυλή περιμένει να σε μαγέψει με τα λαχταριστά εκλεπτυσμένα του πιάτα, αποτέλεσμα του «γάμου» της ιταλικής κουζίνας με τα παραδοσιακά προϊόντα της Σερίφου.
Μπαίνοντας θα συναντήσεις μίνιμαλ διακόσμηση με ξύλο, απόλυτα μυημένη στο ύφος των Κυκλάδων, με μεγάλες μπάλες που θυμίζουν φωλιές κούκων, ένα υπέροχο παλιό μωσαϊκό -προίκα του μαγαζιού από τη δεκαετία του '50- και ένα vintage ψυγείο που σου αποκαλύπτει λίγο από την ιστορία του. Τα παραδοσιακά του τραπεζάκια και καρέκλες έρχονται σε αρμονία με το χώρο και η lounge jazz μουσική που ακούγεται στο βάθος δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις ιδιαίτερες δημιουργίες του.
Έλα μόλις ξυπνήσεις για ένα θρεπτικό γεμάτο πρωινό με αυγά, τοστ, σαλάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Και στο τέλος της ημέρας, μετά τις ατελείωτες βουτιές στις υπέροχες παραλίες της Σερίφου, έλα να δοκιμάσεις την καλύτερη σεριφιώτικη μακαρονάδα, με κάπαρη, κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα. Στα must είναι φυσικά και το κοτόπουλο με τρούφα και proseco. Συνόδεψέ τα με το αγαπημένο σου κρασί και άσε τη βραδιά να κυλήσει με καλή παρέα και όμορφες στιγμές.
Ένας κούκος μπορεί να μη φέρνει την άνοιξη, αλλά αυτός ο Κούκος θα σου φέρει σίγουρα ωραίες αναμνήσεις καλοκαιριού στη Σέριφο.
Cuckoo, Χώρα, 2281052697, fb: CuckooSerifos, www.cuckooserifos.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.