- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Το καλοκαίρι μέσα απ' τα γαλάζια παράθυρα του Μαγιού
Ένα all day bar σκαρφαλωμένο στα γραφικά Υστέρνια της Τήνου
Είσαι σε ένα γραφείο κλεισμένος στην Αθήνα υπό 39 βαθμούς, οι συζητήσεις περί διακοπών βρίσκονται στο ζενίθ και ο προορισμός σου για το φετινό καλοκαίρι είναι η Τήνος. Μόνο μια εικόνα μπορώ να σκεφτώ τόσο απόλυτα περιεκτική που να μπορεί να χωρέσει όλα όσα μπορεί κάποιος να προσμένει για το καλοκαίρι του. Και όποιος επισκεφθεί φέτος το All-day Bar Μαγιού νομίζω πως καταλαβαίνει απόλυτα τις παραπάνω γραμμές.
Σκαρφαλωμένο στα γραφικά Υστέρνια στη δυτική πλευρά της Τήνου, άνοιξε μετά 200 χρόνια τα γαλάζια παράθυρά του στην αφοπλιστική ομορφιά του Αιγαίου με στόχο να ταξιδέψει όσους θα το επισκεφθούν σε μια άλλη εποχή και να τους κάνει να αναπολήσουν ή να φανταστούν μια παλιά αυθεντική εικόνα του νησιού. Από νωρίς το πρωί με καφέ και γευστικά πρωινά από τοπικά προϊόντα, ενώ από κάτω σου ακριβώς η θέα μόνο να σε γαληνεύσει μπορεί και να σου δώσει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Στα must είναι η περίφημη σπιτική λεμονάδα και η σοκολατόπιτα σε βαζάκι.
Όσο νυχτώνει την πρωταγωνιστική θέση παίρνουν τα ευφάνταστα cocktail υπό το φως του φεγγαριού με τη συνοδεία ιδιαίτερων μουσικών επιλογών. Το τοπίο σε προκαλεί να απαθανατίσεις πανοραμικά το πέλαγος και να χαλαρώσεις ενώ όσο η ώρα περνάει οι παρέες δίνουν ζωντάνια στο σκηνικό και η καλοκαιρινή διάθεση στο εσωτερικό του μαγαζιού κάνει τους επισκέπτες να περνούν αξέχαστα βράδια.
Τιπ: οι φαν του μαγαζιού λένε ότι διαθέτει την πιο ωραία… τουαλέτα του νησιού!
Info: Μαγιού, Υστέρνια – Τήνος, 2283 031882
fb : MAYOU All-day Bar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.