- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γαστροναύτης, αρμενίζοντας σε νόστιμες θάλασσες
Ρίξε άγκυρα στα Κουφονήσια για υπέροχη μεσογειακή κουζίνα
Όταν το πλοίο σαλπάρει από το λιμάνι του Πειραιά, νομίζω πως όλοι, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, νιώθουμε σαν τον Ιάσονα. Το πλοίο είναι η Αργό μας και εμείς σηκώνουμε πανιά για νέες περιπέτειες. Ποιος ξέρει τι θα μας φέρει αυτό το καλοκαίρι; Καινούργια όνειρα, καινούργιους έρωτες, καινούργιες γεύσεις ανοίγονται μπροστά μας μαζί με το μπλε του Αιγαίου.
Αλήθεια, έχεις ποτέ παρατηρήσει ότι αυτό το μπλε παίρνει διαφορετική απόχρωση σε κάθε νησί; Σαν να υπάρχει για τον καθένα μας μία και μοναδική απόχρωση που τελικά θα αγαπήσουμε. Εγώ, τελευταία αγάπησα αυτό το ασύλληπτο γαλάζιο των Κουφονησίων. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πιο μαγικά νερά πουθενά αλλού σε αυτόν τον κόσμο.
Εδώ βρήκα και την Αργό μου. Ένα εστιατόριο που με ταξίδεψε στις γεύσεις της Μεσογείου. Ο Γαστροναύτης, σαν άλλος αργοναύτης, άνοιξε το 2013 και έπιασε λιμάνι στη χώρα του όμορφου νησιού. Εκεί, χωμένο στα γραφικά σοκάκια, απλό και κάτασπρο σε καλωσορίζει με όλες τις γευστικές εκπλήξεις που (δεν) περιμένεις να συναντήσεις σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί. Φρέσκα ζυμαρικά, πιάτα κρεατικών, όστρακα που μοσχοβολάνε ιώδιο και μια μεγάλη λίστα σε ετικέτες ελληνικών κρασιών, αλλά και μπίρες από ελληνικές μικρές ζυθοποιίες στήνουν το σκηνικό για ένα βράδυ που ο ουρανίσκος σου δεν θα ξεχάσει εύκολα.
Από τη δική μου γευστική μνήμη πάντως δεν έφυγαν ποτέ η μπριζόλα τόνου, το ριζότο με φρέσκα όστρακα, οι παπαρδέλα με τις ζουμερές γαρίδες και αυτοί οι πεντανόστιμοι χειροποίητοι λουκουμάδες τυριών με την επίσης χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας…Κάθε μπουκιά και απόλαυση. Αν φέτος σαλπάρεις για Κουφονήσια , σίγουρα αξίζει να ρίξεις την άγκυρά σου εδώ.
Πάνω Κουφονήσι, 2285071468, Fb: Gastronautis
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φιλίπ φέρνει από την πατρίδα του τα μυστικά του εδέσματος
Ιδανική επιλογή αν θέλεις να νοιώσεις απόκεντρα, στην καρδιά της Αθήνας
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.