- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Όχι μόνο ένα αλλά δύο, και μάλιστα σε στρατηγικά σημεία για να προλαβαίνουν όλους τους…πεινασμένους! Το Σουβlike της Βουλιαγμένης απλώνεται σε τρία επίπεδα μέσα και έξω ενώ το «αδερφάκι» της Βάρκιζας διαθέτει ένα εκπληκτικό υπαίθριο χώρο σαν ντεκ πλοίου πολύ κοντά στη θάλασσα. Και τα δύο κινούνται στους τόνους του μπλε, στολίζονται με θαλασσινά μοτίβα κι έχουν σαν σήμα κατατεθέν χάρτινους γλάρους (Βουλιαγμένη) και χάρτινα καραβάκια (Βάρκιζα). Αλλά ας πάμε στο φαγητό που στ’ αλήθεια είναι σπουδαίο.
Όλα τα καλαμάκια είναι χειροποίητα με κρέατα που επιλέγονται σχολαστικά από ελληνικές φάρμες, ο χοιρινός γύρος είναι επίσης χειροποίητος και μόνο από πανσέτα, η πίτα είναι φανταστική, καμία σχέση με τις συνηθισμένες… Είναι χειροποίητη λαδόπιτα, λίγο πιο τραγανή, με ιδιαίτερη γεύση και βασικό συστατικό το ελαιόλαδο!
Δίπλα σε όλα αυτά στέκονται επάξια ζουμερές και χορταστικές σταβλίσιες μπριζόλες, ενώ περίφημα είναι και τα burgers, δικής τους έμπνευσης, όπου το ψωμάκι είναι παρόμοιο με ένα «κανονικό» burger, μόνο που αφαιρείται τμήμα της ψίχας για να μπει ο χειροποίητος γύρος (πολύς).
Πεντανόστιμες είναι και οι αλοιφές, τις οποίες θα απολαύσεις σε μεγάλη γκάμα και με διαφορετικές γεύσεις, όπως αλοιφή φέτας ή πάπρικας. Έχε υπόψη ότι η ποιότητα και το μεράκι βρίσκονται σε ίσες δόσεις και στο τρίτο «αδερφάκι» στα Σπάτα.
Βουλιαγμένη: Λ. Ποσειδώνος 17, 210 8963565, fb: Souvlike Vouliagmeni/ Βάρκιζα: Λ. Ποσειδώνος 10, 210 8974448, fb:Souvlike Varkiza / Σπάτα: 210 6630202, fb: Souvlike Smart Park
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.