Έξω Μεριά, το καλύτερο brunch της Τήνου βλέπει πέλαγος
Θέα και handmade λιχουδιές στο πιάτο σου
![133065-302720.jpg 133065-302720.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/133065-302720.jpg)
![134598-307078.jpg 134598-307078.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/07/28/134598-307078.jpg)
Στην Τήνο υπάρχει ένα μαγαζί με θέα στο Αιγαίο που θα λατρέψεις. Το 2012, ένα ζευγάρι αποφάσισε να φύγει από την Αθήνα της κρίσης και να συνεχίσει τη ζωή του σε ένα νησί στην καρδιά των Κυκλάδων, απαλλαγμένο από την πραγματικότητα της πόλης, φτιάχνοντας μια επιχείρηση που θα προσφέρει πιάτα αποκλειστικά από αγνά υλικά.
Το Έξω Μεριά βρίσκεται στα Υστέρνια της Τήνου, είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί για καφέ ως αργά το βράδυ, προσφέρει φαγητό όλη μέρα, με highlight το brunch ως το απόγευμα. Ό,τι πρέπει για τους ξενύχτηδες του νησιού που δεν έχουν αδυναμία στο πρωινό ξύπνημα. Δοκίμασε τα πεντανόστιμα αυγά φούρνου και το κροκ μαντάμ.
Όλα στο Έξω Μεριά είναι χειροποίητα, από τα γευστικά πιάτα ως τη διακόσμηση και τα ξύλινα έπιπλα. Το δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι το μπαλκόνι του με την απίστευτη θέα στο πέλαγος, η καλύτερη επιλογή πριν τη δύση του ηλίου που απογειώνεται αν την απολαμβάνεις μαζί με τη χειροποίητη πίτσα από τηνιακά προϊόντα, μια από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Μπορείς να δοκιμάσεις από τορτίγιες και μπρουσκέτες μέχρι ψαρονέφρι και μπέργκερ, όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά από το νησί. Όλο το μενού αποτελείται από πειραγμένες κλασικές συνταγές με gourmet στοιχεία που ανταποκρίνονται στα γευστικά γούστα κάθε επισκέπτη.
Το βράδυ μετατρέπεται σε μπαράκι με χαλαρή διάθεση και θέα το Αιγαίο. Για να πιεις το κοκτέιλ ή το κρασί που μπορείς να επιλέξεις από τον κατάλογο με αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες, πολύ συχνά με τη συνοδεία κάποιου live.
Υστέρνια, Τήνος, 2283031552, Fb: εξωμεριά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.