- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το Lavanda e Rosmarino είναι μια ιστορία αγάπης: αγάπης για το φαγητό και αγάπης για το Κουφονήσι. Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις γυναίκες (μαμά, θεία και κόρη) ήρθαν στο νησί για διακοπές το 1992. Τους φάνηκε παράδεισος.
Από τότε έρχονταν συνέχεια, το γνώρισαν, το αγάπησαν και το 2015 αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση σερβίροντας γνήσιο, ιταλικό φαγητό σε ένα ήρεμο περιβάλλον.
Σε μια μοναδική ατμόσφαιρα, με τις χαμογελαστές και Μεσογειακές Sylvia και Donatella να σου φτιάχνουν τη διάθεση, στο Lavanda e Rosmarino βρήκαμε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ακόμα και ψάρι ωμό (τόνο και σολομό). Το ταρτάρ τόνου είναι το κάτι άλλο...
Ακόμα και το κρέας τους όμως, για παράδειγμα το μοσχαρίσιο φιλέτο, ήταν για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Δε λείπουν και τα μέλη της.. εθνικής ομάδας της Ιταλίας: χειροποίητα ζυμαρικά (παπαρδέλλες, ραβιόλι, τορτελίνια), πίτσα, σαλάμι, parma ham και coppa χωρίς γλουτένη, παλαιωμένη παρμεζάνα.
Τέλος, αν αντέχεις, ο κατάλογος περιλαμβάνει γλυκά πεντανόστιμα και ταξιδιάρικα.
Και όλα αυτά απολαμβάνοντας την θέα στη θάλασσα και ένα ποτήρι φίνο ιταλικό ή ελληνικό κρασί...
info: Lavanda e Rosmarino (6987914374)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.