- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
Το Lavanda e Rosmarino είναι μια ιστορία αγάπης: αγάπης για το φαγητό και αγάπης για το Κουφονήσι. Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις γυναίκες (μαμά, θεία και κόρη) ήρθαν στο νησί για διακοπές το 1992. Τους φάνηκε παράδεισος.
Από τότε έρχονταν συνέχεια, το γνώρισαν, το αγάπησαν και το 2015 αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση σερβίροντας γνήσιο, ιταλικό φαγητό σε ένα ήρεμο περιβάλλον.
Σε μια μοναδική ατμόσφαιρα, με τις χαμογελαστές και Μεσογειακές Sylvia και Donatella να σου φτιάχνουν τη διάθεση, στο Lavanda e Rosmarino βρήκαμε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ακόμα και ψάρι ωμό (τόνο και σολομό). Το ταρτάρ τόνου είναι το κάτι άλλο...
Ακόμα και το κρέας τους όμως, για παράδειγμα το μοσχαρίσιο φιλέτο, ήταν για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Δε λείπουν και τα μέλη της.. εθνικής ομάδας της Ιταλίας: χειροποίητα ζυμαρικά (παπαρδέλλες, ραβιόλι, τορτελίνια), πίτσα, σαλάμι, parma ham και coppa χωρίς γλουτένη, παλαιωμένη παρμεζάνα.
Τέλος, αν αντέχεις, ο κατάλογος περιλαμβάνει γλυκά πεντανόστιμα και ταξιδιάρικα.
Και όλα αυτά απολαμβάνοντας την θέα στη θάλασσα και ένα ποτήρι φίνο ιταλικό ή ελληνικό κρασί...
info: Lavanda e Rosmarino (6987914374)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.