- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Πετραλώνι, το νόστιμο «χωριό» της πλατείας
Ένα μεζεδοπωλείο για τα φθινοπωρινά βράδια της πόλης
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![133465-303855.jpg 133465-303855.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/10/05/133465-303855.jpg)
Τα Πετράλωνα είναι μια από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης. Βουκαμβίλιες σκαρφαλώνουν στα μπαλκόνια, τα μικρά σπιτάκια έχουν όμορφες, φροντισμένες αυλές και τα μεζεδοπωλεία γεμίζουν με ζωντανές, χαρούμενες παρέες κάθε βράδυ. Αλλά αυτά τα ξέρεις ήδη. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις, είναι ότι μια στάση στην πλατεία Ηούς μπορεί να γεμίσει με νοστιμιά οποιοδήποτε καλοκαιρινό σου βράδυ. Το μεζεδοπωλείο «Πετραλώνι», με τα όμορφα τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, χρησιμοποιεί τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά, παίρνει έμπνευση από τις κουζίνες των ελληνικών τόπων και φτιάχνει μερικά από τα πιο νόστιμα μεζεδάκια που έχεις φάει ποτέ.
Ακούσαμε τα καλύτερα για την κρεατόπιτα με μαρμελάδα ντομάτας, τα τριγωνικά καισαροπιτάκια με τραγανό χειροποίητο φύλλο, και για το… ραβασάκι, όμως το απόλυτο σουξέ είναι οι πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών (€13/2 άτομα και €26/4 άτομα). Δώσε βάση και στα θαλασσινά (highlight το γιουβέτσι θαλασσινών με γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι και μύδια), στα ψαράκια εποχής και στα ποτά, επιλεγμένα από περιοχές της Ελλάδας. Κρασί από τη Λήμνο, ρακή από την Κρήτη, τσίπουρο από τον Τύρναβο, αλλά και παγωμένες μπίρες σας περιμένουν στα τραπεζάκια της πλατείας. Ακόμα, με ένα τηλεφώνημα μπορείς να μάθεις για τα πιάτα ημέρας και τις (πολλές) προσφορές.
Τώρα που ξέρεις, έλα με την παρέα σου, διάλεξε το αγαπημένο σου τραπεζάκι και άφησε την αύρα της νοστιμιάς, των λιχουδιών και των όμορφων αναμνήσεων, να ξεδιπλωθεί μπροστά σου.
Πλατεία Ηούς& Αθηνοδώρου 18, Πετράλωνα, 210-34 78 547, www.petraloni.gr, Fb: Πετραλώνι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.