- CITY GUIDE
- PODCAST
-
34°
![42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg 42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg)
![133406-303613.jpg 133406-303613.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/07/14/133406-303613.jpg)
Τόσες φορές το έχουμε πει και δε θα χορτάσουμε να το λέμε. Καλοκαίρι στην Αθήνα, σαν τις αυλές και τα αίθρια δεν έχει! Αυτές οι μικρές οάσεις που κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη είναι ότι πρέπει για να μας φιλοξενήσουν τα ζεστά βράδια της εποχής, προσφέροντας δροσιά, ησυχία και γευστικές απολαύσεις κάθε είδους. Ένα τέτοιο μέρος είναι και το Patio, το αίθριο του ξενοδοχείου The Margi που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά και ανακαινίστηκε πρόσφατα.
Ο χώρος είναι μικρός και ευχάριστος. Less is more, οπότε η διακόσμηση είναι μίνιμαλ και δίνει έμφαση στην ελιά στο κέντρο και τα υπόλοιπα φυτά του χώρου. Τα λίγα τραπέζια, ο χαμηλός φωτισμός και η απαλή μουσική εγγυώνται ότι δε θα σε απασχολήσει τίποτα άλλο πέρα από το φαγητό και την παρέα σου. Το μενού επιμελείται, όπως και στο Malabar, ο ταλαντούχος chef Παναγιώτης Γιακαλής ο οποίος στοχεύει πάντα σε μια πολύπλευη εμπειρία γεύσης. Ακολουθώντας το κίνημα «Από τη φάρμα στο τραπέζι», έχει σχεδιάσει ένα μενού που εστιάζει στις καθαρές και ζωηρές γεύσεις και αναδεικνύει την αγνότητα των πρώτων υλών, πολλές εκ των οποίων προέρχονται από την φάρμα του The Margi.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει à la carte επιλογές και δύο μενού, το «Still Life With Artichokes & Sea Urchins» με επιρροές από την ελληνική παράδοση και το «Still Life With Avocados & Scallops» που έχει σαν βάση γεύσεις της Μεσογείου. Εμείς δοκιμάσαμε ένα μείγμα των δύο, από τα οποία ξεχώρισα τα χτένια με την τέλεια, ελαφρώς spicy, μαρμελάδα τομάτα-chorizo και σάλτσα από μάραθο και τον αστακό πάνω σε χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με φρέσκια καπνιστή μελιτζάνα και κολοκύθι από την φάρμα του The Margi. Φυσικά, θα διατίθενται επιλογές food & wine pairing και σύντομα θα υπάρχει τρόλεϊ τυριών με ποικίλα ελληνικά και άλλα τυριά ευρωπαϊκής προέλευσης που θα παρουσιάζονται και θα σερβίρονται μπροστά στα ματάκια σου.
Μη χάσεις!
Τα εβδομαδιαία wine tastings και τα ειδικά θεματικά γαστρονομικά γεγονότα.
Patio, The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη. Ανοιχτά Τρίτη-Σάββατο 19:30-23:30. Για κρατήσεις 210 8929160.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.