Resto

Ένα underground «Τασάκι» στο κέντρο της Αθήνας

Θυμίζει ποτάδικο που έχει ζήσει τα χρυσά χρόνια του Έλβις Πρίσλεϊ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το όνειρο του Διονύση Δρουβιώτη ήταν απλό: ήθελε να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του down town New York στο αγαπημένο του κέντρο της Αθήνας. Με μεγάλη πείρα από νυχτερινά μαγαζιά στην πρωτεύουσα αλλά και σε νησιά, πήρε την απόφαση να ανοίξει το «Τασάκι» στην καρδιά της πόλης και να φέρει λίγη από την αύρα του Μανχάταν στο ιστορικό κέντρο.

image

Με περιβάλλον πραγματικά νεοϋορκέζικο, ξύλινη μπάρα αυθεντική, μεμοραμπίλια και φωτογραφίες παλιές στους τοίχους μεταφέρεσαι από το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας στο κέντρο της παγκόσμιας πρωτεύουσας.

image

Απ' έξω το σκηνικό είναι εντυπωσιακό. Η «βιτρίνα» του μαγαζιού θυμίζει ποτάδικο που έχει ζήσει τα χρυσά χρόνια του Έλβις Πρίσλεϊ. Από εκεί ξεκινά και ο ήχος του: ροκ, φανκ, soul, ήχοι, τραγούδια που σε ξεσηκώνουν και φτιάχνουν πάρτι. Με τον Μάριο να ανεβάζει την διάθεση με τις μουσικές του, τη Νάνσυ να φτιάχνει τα πιο καθαρά ποτά, εξυπηρέτηση άψογη από τη Σεμέλη και τον Διονύση να είναι πανταχού παρών, τα «Τασάκι» είναι the place to be.

image

Αυτό το φιλόξενο μπαράκι δουλεύει καθημερινές από το πρωί με καφέ, σάντουιτς, χυμό και ελαφρά αλκοολούχα ποτά ως τις 4 το απόγευμα. Παρασκευή και Σάββατο το ξενυχτάει μέχρι αργά. Γκροτέσκο, γεμάτο κόκκινες πινελιές, καθρέφτες, μεγάλη μπάρα, καλή μουσική και 130 διαφορετικές ετικέτες ποτών. Στα αριστερά δεσπόζει μία μεγάλη αφίσα του Nick Cave και αρκετά αποκόμματα από ταινίες. Old School μπαράκι με μοναστηριακές μπίρες, λίγα κοκτέιλ και ένα signature, το λεγόμενο «Θαύμα», με passion fruit, τσιγαρισμένη κανέλα & ursus βότκα. Must και η αυλή του, δροσερή και ιδανική κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Μιλτιάδου 19, Κέντρο, 2103310666, Facebook: Τασάκι

image