- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πλατεία Μεσολογγίου 5, στο Παγκράτι, η παρέα µάς περιµένει ήδη. Περνάµε τη µεγάλη ξύλινη κόκκινη πόρτα, είναι µεσοβδόµαδο µε πολύ κρύο κι όµως µέσα είναι ήδη αρκετός κόσµος, µαζί και πολλά νιάτα. Χρώµατα χαρούµενα µε έµφαση στο κόκκινο, παλιές νοσταλγικές αφίσες στους τοίχους: «Η µπίρα έχει βιταµίνας», και «Η µάνα σου είναι τρελή που δεν σου αγοράζει µπισκότα Ρούλια» – ένας παλιός κόσµος µε καινούργια µατιά. Η µουσική, ρεµπέτικο, αρχοντορεµπέτικο και έντεχνο, ενώνει τις παρέες πάνω από τα γεµάτα καρτούτσα, θυµίζει εποχές που έχουµε ξαναζήσει και φαίνεται πως ξανάρχονται στη µόδα. Ο Αντώνης, ιδιοκτήτης, επικεφαλής της αίθουσας και… µπαλαντέρ σε όλα, µας καλωσορίζει. Πλακατζής και µε αµεσότητα στην επικοινωνία, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις έρθει σε σπίτι φίλου.
Παραγγέλνουµε χύµα κρασί να ζεσταθούµε και «τσακίζουµε» στα γρήγορα µια ταραµοσαλάτα πλούσια σε µέγεθος και νοστιµιά µε ψωµί ψητό στα κάρβουνα – «προσφορά του καταστήµατος», κάθε µέρα φτιάχνουν κάτι διαφορετικό για να τρατάρουν τον κόσµο πριν από την παραγγελία. Ακολουθούν µια σαλάτα «Οδύσσεια» µε πρασινάδες-σουσάµι-ηλιόσπορο και σκορδόψωµο κι ένας «φάκελος», δηλαδή φέτα µέσα σε φύλλο µε σουσάµι και µέλι. Κι ακόµη σπετσοφάι σε καλή, πάρα πολύ καλή έκδοση, «Σταµνί», δηλαδή µπουκιές χοιρινού µε µελιτζάνα και σος γιαουρτιού και µπουκιές χοιρινού µε µαχλέπι, λεµόνι, κρέµα γάλακτος, κάρι, σερβιρισµένο µε ρύζι. Πέσαµε µε τα µούτρα και σε πολλά άλλα που ακολούθησαν, όπως χοιρινή στα κάρβουνα (µε µια ανεπαίσθητη σαλτσούλα µουστάρδας), πατατούλες χεράτες τηγανητές, κολοκυθοκεφτέδες, «µπινελικάκια» (δαµάσκηνα και χουρµάδες µε τυρί και µπέικον).
Νοστιµευτήκαµε πολύ, τα µισόκιλα έρρεαν και…. «πριν το χάραµα µωρό µου εξεκίνησα….», πιάνω τον εαυτό µου να σιγοµουρµουρίζει. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, σκέφτοµαι και επιβεβαιώνοµαι, σε λίγο ζητάµε λογαριασµό και πληρώνουµε κάτι παραπάνω από € 15 το άτοµο. Τα Σαββατόβραδα τους ωραίους µεζέδες και τη χαλαρή ατµόσφαιρα συνοδεύει ζωντανή µουσική, µόλις ανοίξει για τα καλά ο καιρός θα πολλαπλασιαστούν και τα τραπέζια µια και θα βγουν και έξω, στον πεζόδροµο της πλατείας.
Μεζεδ..άδικο, πλ. Μεσολογγίου 5, Παγκράτι, 210 7250.528, κλειστά ∆ευτέρας, από 12 το µεσηµέρι έως… όσο πάει. Κατανάλωση/ άτοµο 15-20 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.