- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![130107-294528.jpg 130107-294528.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/11/13/130107-294528.jpg)
Στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Νικηταρά υπάρχει ένα ψαροταβερνάκι. Οι καρέκλες του παραπέμπουν σε διάφορα ελληνικά νησιά κι αμέσως προσελκύουν τα βλέμματα των περαστικών. Είναι η Τράτα.
Υπήρχε πολλά χρόνια εκεί αλλά το 2008 πέρασε στα χέρια της Θεανώς και της Νίκης που την ανακαίνισαν και τη διακόσμησαν με αντικείμενα προσωπικής συλλογής. Τα πιάτα είναι παραδοσιακά και συνοδεύονται από ψωμί σε ξυλόφουρνο. Συναγρίδες, στείρες, σφυρίδες, σκορπίνες, μπαρμπούνια και κουτσομουράκι παρελαύνουν κάθε μέρα ολόφρεσκα στα τραπέζια.
Φημίζεται για τη βελουτέ του ψαρόσουπα, τις τεράστιες μακαρονάδες με τα θαλασσινά που σερβίρονται με το τηγάνι, όπως γίνονται εκείνη τη στιγμή, αλλά και για το ελαιόλαδό του και την τσικουδιά που προέρχονται από το Αστρίτσι της Κρήτης.
Θεμιστοκλέους 8 & Νικηταρά 9, 210 3838531, www.trataathens.gr, fb: Ψαροταβερνακι-Τρατα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.