Νύχτες του Απρίλη στη Verandah
Τα cocktails του The Gin Joint συναντούν την πολυτελή ατμόσφαιρα του Ποσειδωνίου. Κι αυτή την άνοιξη οι Σπέτσες πρωταγωνιστούν
Ο χρόνος: ανοιξιάτικο weekend στο γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί των αρωμάτων.
Το σκηνικό: σάλα εμβληματικού ξενοδοχείου, κομψή μέσα στη μεγαλοπρέπειά της. Σφυρήλατα κάγκελα, πολυτελή σερβίτσια, λευκά τραπεζομάντιλα, εντυπωσιακό μαρμάρινο πάτωμα. Λίγα μέτρα πιο πέρα, το Cocktail Bar με τους φοίνικες, πάνω στη θάλασσα, φωτισμένο ονειρικά από το φως τον κεριών.
Το soundtrack: ο ήχος από τις οπλές των αλόγων και τις άμαξες που κάνουν βόλτα στην προκυμαία του νησιού.
Οι πρωταγωνιστές: μέλη του ελληνικού και διεθνούς jet set, αλλά και όσοι αγαπούν το καλό γούστο.
Δεν πρόκειται για αφήγηση μιας άλλης εποχής: ο χρόνος δεν είναι άλλος από το σήμερα και ο τόπος δεν είναι άλλος απ’ το εντυπωσιακό Poseidonion Grand Hotel, το στολίδι των Σπετσών, που μας ταξιδεύει για πάνω από 100 χρόνια στο χρόνο και στην πολυτέλεια, 172 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.
Το ταξίδι έχει ξεκινήσει. Tο cocktail bar του Ποσειδωνίου, Palms on the Verandah, μαζί με την άνοιξη υποδέχεται και το φημισμένο αθηναϊκό The Gin Joint με τους bartenders Δημήτρη Κιάκο και Χριστίνα Μοάτσου. Εμπειρία, ατμόσφαιρα, φαντασία και φρέσκα υλικά απ’ τον κήπο του ξενοδοχείου…ονειρεύομαι ήδη ένα πιπεράτο Poseidonion Bloody Mary, το σήμα-κατατεθέν του bar, καθισμένη αναπαυτικά κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό. Μήπως φέτος να προτιμήσω την πρόταση του The Gin Joint για ένα πειραγμένο… Bloody Berry με φράουλα και πατζάρι;
Αλλά και στο εστιατόριο, On the Verandah, ο ταλαντούχος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, συνδυάζει με τρόπο μοναδικό φρέσκα θαλασσινά που καταφθάνουν καθημερινά, με τους καρπούς απ’ το μποστάνι, παντρεύοντας την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τις τοπικές συνταγές. Έχοντας την επιβεβαίωση της διπλής βράβευσής του στους Χρυσούς Σκούφους όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Chef και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το On the Verandah, ο χαρισματικός chef φέτος παρουσιάζει αγαπημένα πιάτα που φέρνουν μνήμες από οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές, αποδομούνται και δίνουν νέες γαστρονομικές προτάσεις εκτελεσμένες με μοντέρνες τεχνικές.
Χρειάζονται παραπάνω λόγοι για να επισκεφτείς τον Απρίλιο τις Σπέτσες; Υπάρχουν πάντως τουλάχιστον άλλοι δυο: η συνεργασία του Ποσειδωνίου με την Artion Galleries, που μας προσκαλεί στην έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου «Περίπατος στις Σπέτσες» (8/04 έως 10/05) με τους ονειρικούς τίτλους όπως «Σπέτσες με φεγγάρι» ή «Ταξίδι στο Αιγαίο» καθώς και το 3ο Tweed Run, «η πιο κεφάτη ποδηλατάδα της χώρας», που θα πραγματοποιηθεί στις 15 με 17 Απριλίου, με ποδήλατα εποχής, αγγλική φινέτσα, και φυσικά Σπετσιώτικο αέρα.
Info: www.poseidonion.com, www.artiongalleries.com
Κρατήσεις On the Verandah: 6957 507267
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.