- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το λαχταρούσε πολύ ο Βασίλης αυτό το μαγαζί και το δούλευε καιρό στο μυαλό του. Μίλαγε γι’ αυτό και λάμπανε τα μάτια του, έφτιαχνε το μενού και γελάγανε και τα μουστάκια του-όλα όσα πιάσανε τα αυτιά μου πριν λίγο καιρό που μιλάγαμε είναι ο ορισμός της φαγοποτικής ακολασίας.
Το καινούργιο του, λοιπόν, λέγεται Überness (μια λέξη που χρησιμοποιεί όταν θέλει να πει για κάτι που του αρέσει πολύ, το καλυτερότερο σαν να λέμε), είναι πανέτοιμο και ανοίγει μέσα στις επόμενες μέρες, πιθανή ημέρα μάλλον η Παρασκευή 8 Απριλίου. Αναμένεται κοσμοσυρροή, τόσο από αυτούς που τον λατρεύουν και τον ακολουθούν σε ό,τι κι αν κάνει, όσο κι από τους άλλους που θα φτάσουν μέχρι εκεί μόνο και μόνο για να έχουν τη χαρά να πουν «ήμουν κι εγώ εκεί» και να το «θάψουν» μετά στα social.
Κάτω στην Κεντρική Λαχαναγορά, με διακόσμηση που περιλαμβάνει πλαστικές καρέκλες του γύφτου, λάμπες νέον αλλά και πιο εντυπωσιακά εναλλακτικά κομμάτια σύγχρονης άποψης. Όλα μαζί θα ποντάρουν στο απλό, λαϊκό και χύμα καθώς και το ίδιο το φαγητό-χοτ ντογκς, μπιφτέκια, τηγανητά κοτόπουλα και παντσέτες ποντάρει στην εκτόνωση της βαθιάς, αρχέγονης πείνας. Καλή αρχή λοιπόν, περισσότερα μόλις το δοκιμάσω…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.