Resto

Paleo, η επιστροφή του Γιάννη Καϋμενάκη

Στον Πειραιά, όχι απλά ένα ακόμη wine bar

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όταν πριν 3 (νομίζω…) χρόνια έκλεινε το Cucina Povera στο Παγκράτι, εντύπωση μου έκανε το ότι πολύς κόσμος (και όχι μόνο οι «γνώστες»), πραγματικά τα έβαψε μαύρα. Με μικρή διάρκεια ζωής, μέσα σ’ ένα αφανές, άχαρο στενάκι, μακράν της συνήθους πιάτσας, κι όμως γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ακόμη κάποιοι το πεθυμάνε και συχνά το συζητάνε, θεωρείται και τώρα από τα κορυφαία wine resto της μικρής μας πόλης.

Έχω λοιπόν για όλους μας ευχάριστα νέα… Ο Γιάννης Καϋμενάκης, ένας από τους καλύτερους οινοχόους της Ελλάδας κι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες στη συζήτηση (επί παντός) ανθρώπους που έχω εγώ τουλάχιστον γνωρίσει, επιστρέφει. Οπότε, οινόφιλοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι ετοιμαστείτε για κάθοδο στον Πειραιά.

Στην παλιά βιομηχανική περιοχή Ρετσίνα, λίγο πιο πάνω από το λιμάνι, μέσα σε μια παλιά αποθήκη που όμορφα και «απλά» ανακαινίστηκε. Με έμφαση και πάλι στα καλά ελληνικά και ξένα κρασιά (μεγάλη συλλογή ο Γιάννης) και μάλιστα κυρίως σ’ αυτά του Νότου. Αυτή τη στιγμή μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, το κρασί είναι και πάλι στο βάθρο, κάποια πιάτα που θα αλλάζουν συχνά μαζί και ωραία τυριά-αλλαντικά θα παίζουν ρόλο συνοδευτικό. Ανοιχτό μέσα στις επόμενες ημέρες, περισσότερα μόλις το γνωρίσω κι εγώ από κοντά.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 2104125204