- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![124569-279472.jpg 124569-279472.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/03/29/124569-279472.jpg)
Όταν πριν 3 (νομίζω…) χρόνια έκλεινε το Cucina Povera στο Παγκράτι, εντύπωση μου έκανε το ότι πολύς κόσμος (και όχι μόνο οι «γνώστες»), πραγματικά τα έβαψε μαύρα. Με μικρή διάρκεια ζωής, μέσα σ’ ένα αφανές, άχαρο στενάκι, μακράν της συνήθους πιάτσας, κι όμως γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ακόμη κάποιοι το πεθυμάνε και συχνά το συζητάνε, θεωρείται και τώρα από τα κορυφαία wine resto της μικρής μας πόλης.
Έχω λοιπόν για όλους μας ευχάριστα νέα… Ο Γιάννης Καϋμενάκης, ένας από τους καλύτερους οινοχόους της Ελλάδας κι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες στη συζήτηση (επί παντός) ανθρώπους που έχω εγώ τουλάχιστον γνωρίσει, επιστρέφει. Οπότε, οινόφιλοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι ετοιμαστείτε για κάθοδο στον Πειραιά.
Στην παλιά βιομηχανική περιοχή Ρετσίνα, λίγο πιο πάνω από το λιμάνι, μέσα σε μια παλιά αποθήκη που όμορφα και «απλά» ανακαινίστηκε. Με έμφαση και πάλι στα καλά ελληνικά και ξένα κρασιά (μεγάλη συλλογή ο Γιάννης) και μάλιστα κυρίως σ’ αυτά του Νότου. Αυτή τη στιγμή μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, το κρασί είναι και πάλι στο βάθρο, κάποια πιάτα που θα αλλάζουν συχνά μαζί και ωραία τυριά-αλλαντικά θα παίζουν ρόλο συνοδευτικό. Ανοιχτό μέσα στις επόμενες ημέρες, περισσότερα μόλις το γνωρίσω κι εγώ από κοντά.
Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 2104125204
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.