Περνούσα συχνά από το σημείο που βρίσκεται το Leo’s, στη διασταύρωση Εθν. Αντιστάσεως και Κηφισίας, και παρακολουθούσα την εξέλιξη της υπερπαραγωγής. Τελικά η γωνία, με τις τρεις φάτσες τζαμαρία που σε αφήνει να εποπτεύεις από παντού το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλων προδιαγραφών all day cafe-restaurant-bar.
Το αποτέλεσμα είναι: φινετσάτη πολυτέλεια, μοντέρνο με κλασικό touch, μπάρα από τις μεγαλύτερες στην Αθήνα, διακόσμηση που, ενώ δεν απαιτεί να εστιάζεις, αισθάνεσαι πως «ακριβώς έτσι έπρεπε να είναι», εντυπωσιακός φωτισμός και ambiance προδιαγραφών εξωτερικού. Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή είναι η καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το City της Αθήνας.
Αν πας πρωί, μπορείς να γευτείς δύο τύπων πρωινό, Continental ή English, ό,τι καφέ ή τσάι θέλεις, ή να πιεις ένα από τα πάμπολλα ethnic ή exotic ροφήματα συνοδεία ενός pastry ή muffin από τα special που φτιάχνουν μόνοι τους καθημερινά. Ποικιλία σάντουιτς ή toasts ακολουθούν για δεκατιανό και αρχίζει η ώρα του lunch. Ιδανικός ο χώρος για business lunch, εξάλλου την ημέρα που είχαμε πάει περιστοιχιζόμασταν από επιχειρηματίες τρώγοντες, πίνοντες, και κλείνοντες deals.
Ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά, πάστες και δεύτερα πιάτα μαζί με εξαιρετικά γλυκά προτείνει ο κατάλογος για μεσημεριανό.
Παραγγείλαμε σουφλέ κολοκυθιού με ρικότα γλυκάνισου και τραγανό προσούτο για ορεκτικό, ένα πιάτο που θα ζήλευαν πολλά gourmet εστιατόρια. Η σαλάτα ρόκας ήταν σε φωλιά παρμεζάνας με ψητό αχλάδι, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ fraboise – μας ενθουσίασε. Δοκιμάσαμε ακόμη τις πένες με βασιλικό και ντοματάκια τσέρι, το κεμπάπ γαλοπούλας με πουρέ μάνγκο, ρύζι και ψητά λαχανικά και το σολομό με άγρια χόρτα, τηγανητό καρπάτσιο παντζαριού και βελούδινο αφρό ντομάτας. Από τα γλυκά δοκιμάσαμε την τάρτα μαύρης σοκολάτας με κανέλα και giandua και freddo cappuccino tiramisu με αφρόγαλα και σταγόνες σοκολάτας.
Καθώς απογευματιάζει προστίθενται tapas και sushi, αρχίζει η μπάρα να μπαίνει στο χορό και πρωταγωνιστεί ως τις μικρές ώρες. Εκεί η λίστα είναι ατέλειωτη, η χαρά του πότη-bon viveur. Δεκάδες μάρκες whisky, vodka, champagne, gin, rum, tequila αλλά και πάμπολλα cocktails να σου ομορφαίνουν τη βραδιά.
Ο δε κατάλογος του εστιατορίου για το δείπνο έχει πιο μεγάλη ποικιλία από του μεσημεριανού κι αυτός με προδιαγραφές gourmet.
Φίλοι που το έχουν ήδη ζήσει σε βραδινές στιγμές μού είπαν τα καλύτερα. Κατά περίεργο τρόπο, ενώ τις πρωινές ώρες μπορείς να απομονωθείς, το βράδυ η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται και με τη βοήθεια του φωτισμού και της μουσικής αλλάζει τελείως, τα επαγγελματικά deals περνούν σε δεύτερο πλάνο και η dolce vita σε πρώτο.
Κηφισίας 342, Ν. Ψυχικό, Αθήνα, 210 6773.461, ανοικτά κάθε μέρα από το πρωί έως αργά το βράδυ. Δευτέρα-Παρασκευή: 17.00-20.30 happy hours.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.