- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Άλκης Βατόπουλος, παρότι προέρχεται από χώρους που δεν έχουν σχέση με την εστίαση και το clubbing, δημιούργησε στο Γκάζι ένα καινούργιο στέκι, με το πολύ ιντριγκαδόρικο όνομα Voodoo, το οποίο είναι το δίχως άλλο της κατηγορίας «θα ξαναπάω». Γιατί στεγάζεται σε ένα παλιό ψηλοτάβανο κτίριο, με πέτρινους τοίχους και άπλα χώρου, γιατί έχει ντυθεί στα μαύρα, με παθιάρικους κόκκινους υπαινιγμούς – κόκκινα δέντρα, κόκκινες Panton καρέκλες διάσπαρτες και κόκκινα μπαλόνια. Γιατί έχει μεγάλους καναπέδες και μεγάλη, πολύ ενημερωμένη μπάρα. Γιατί έχει Dj (Νίκος Αλεξίου) που υπογραμμίζει με τη μουσική του την erotic ατμόσφαιρα και αναμειγνύει πολύ ωραία ξένα κομμάτια όλων των ειδών με Ρέμο και Μαζωνάκη μέχρι σημείου… βαλαντώματος. Γιατί όλοι όσοι εργάζονται εκεί ξέρουν καλά τη δουλειά τους (σέρβις, μπαρ, κουζίνα κ.λπ.) και, τέλος, γιατί τη βραδιά που πήγαμε φάγαμε πολύ μα πολύ καλά – σεφ ο Χρήστος Φώτος.
Μας καλωσόρισαν με σούπα βελουτέ τραχανά με ντομάτα, μους φέτας και κρουτόν από κριθαρένιο ψωμί. Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε δύο πιάτα που μπορεί κανείς να επιλέξει και στο όρθιο μαζί με το ποτό του: σπρινγκ ρολς με κοτόπουλο, λαχανικά και πέστο κόκκινης πιπεριάς και γραβιέρα σε φύλλο με αποξηραμένα βερίκοκα και σάλτσα κυδώνι. Για σαλάτα πήραμε ανάμεικτα λαχανικά με σταφίδες, καρύδια, ψητό κυδώνι και βινεγκρέτ με μέλι και βανίλια. Από τα κύρια διαλέξαμε, κατόπιν μεγάλης δυσκολίας γιατί όλα μας φαίνονταν καταπληκτικά, ριζότο με ποικιλία μανιταριών και κρέμα μαύρης τρούφας, φιλετάκια χοιρινά με ξερά σύκα, ριζότο σταριού και σάλτσα Porto, black angus rib-eye με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και αρωματικό βούτυρο και burger μόσχου με μετσοβόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες. Για το τέλος αφήσαμε χώρο για μους σοκολάτας με κάρδαμο και σος πορτοκάλι και κρέμα μαστίχας σε σιροπιασμένο τσουρέκι με παγωτό φυστίκι. Φαγητά και γλυκά μάς ενθουσίασαν πραγματικά, αλλά αυτό που δεν παιζόταν και δεν το είχα ξαναδοκιμάσει ήταν το ριζότο σταριού, που ήταν στάρι μαγειρεμένο όπως το ριζότο, απλά θεσπέσιο. Το Voodoo έχει τη στόφα και τα μαγικά... φόντα να γίνει ένα από τα πιο hot σημεία της πόλης.
Voodoo, Ιάκχου 29, Γκάζι, 210 3457.334, 694 4654.019, aνοιχτά από Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9.00 μ.μ. Κατανάλωση/άτομο 30-40 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.