- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Άλκης Βατόπουλος, παρότι προέρχεται από χώρους που δεν έχουν σχέση με την εστίαση και το clubbing, δημιούργησε στο Γκάζι ένα καινούργιο στέκι, με το πολύ ιντριγκαδόρικο όνομα Voodoo, το οποίο είναι το δίχως άλλο της κατηγορίας «θα ξαναπάω». Γιατί στεγάζεται σε ένα παλιό ψηλοτάβανο κτίριο, με πέτρινους τοίχους και άπλα χώρου, γιατί έχει ντυθεί στα μαύρα, με παθιάρικους κόκκινους υπαινιγμούς – κόκκινα δέντρα, κόκκινες Panton καρέκλες διάσπαρτες και κόκκινα μπαλόνια. Γιατί έχει μεγάλους καναπέδες και μεγάλη, πολύ ενημερωμένη μπάρα. Γιατί έχει Dj (Νίκος Αλεξίου) που υπογραμμίζει με τη μουσική του την erotic ατμόσφαιρα και αναμειγνύει πολύ ωραία ξένα κομμάτια όλων των ειδών με Ρέμο και Μαζωνάκη μέχρι σημείου… βαλαντώματος. Γιατί όλοι όσοι εργάζονται εκεί ξέρουν καλά τη δουλειά τους (σέρβις, μπαρ, κουζίνα κ.λπ.) και, τέλος, γιατί τη βραδιά που πήγαμε φάγαμε πολύ μα πολύ καλά – σεφ ο Χρήστος Φώτος.
Μας καλωσόρισαν με σούπα βελουτέ τραχανά με ντομάτα, μους φέτας και κρουτόν από κριθαρένιο ψωμί. Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε δύο πιάτα που μπορεί κανείς να επιλέξει και στο όρθιο μαζί με το ποτό του: σπρινγκ ρολς με κοτόπουλο, λαχανικά και πέστο κόκκινης πιπεριάς και γραβιέρα σε φύλλο με αποξηραμένα βερίκοκα και σάλτσα κυδώνι. Για σαλάτα πήραμε ανάμεικτα λαχανικά με σταφίδες, καρύδια, ψητό κυδώνι και βινεγκρέτ με μέλι και βανίλια. Από τα κύρια διαλέξαμε, κατόπιν μεγάλης δυσκολίας γιατί όλα μας φαίνονταν καταπληκτικά, ριζότο με ποικιλία μανιταριών και κρέμα μαύρης τρούφας, φιλετάκια χοιρινά με ξερά σύκα, ριζότο σταριού και σάλτσα Porto, black angus rib-eye με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και αρωματικό βούτυρο και burger μόσχου με μετσοβόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες. Για το τέλος αφήσαμε χώρο για μους σοκολάτας με κάρδαμο και σος πορτοκάλι και κρέμα μαστίχας σε σιροπιασμένο τσουρέκι με παγωτό φυστίκι. Φαγητά και γλυκά μάς ενθουσίασαν πραγματικά, αλλά αυτό που δεν παιζόταν και δεν το είχα ξαναδοκιμάσει ήταν το ριζότο σταριού, που ήταν στάρι μαγειρεμένο όπως το ριζότο, απλά θεσπέσιο. Το Voodoo έχει τη στόφα και τα μαγικά... φόντα να γίνει ένα από τα πιο hot σημεία της πόλης.
Voodoo, Ιάκχου 29, Γκάζι, 210 3457.334, 694 4654.019, aνοιχτά από Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9.00 μ.μ. Κατανάλωση/άτομο 30-40 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.