- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![11911-27163.jpg 11911-27163.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/02/02/11911-27163.jpg)
Ο Άλκης Βατόπουλος, παρότι προέρχεται από χώρους που δεν έχουν σχέση με την εστίαση και το clubbing, δημιούργησε στο Γκάζι ένα καινούργιο στέκι, με το πολύ ιντριγκαδόρικο όνομα Voodoo, το οποίο είναι το δίχως άλλο της κατηγορίας «θα ξαναπάω». Γιατί στεγάζεται σε ένα παλιό ψηλοτάβανο κτίριο, με πέτρινους τοίχους και άπλα χώρου, γιατί έχει ντυθεί στα μαύρα, με παθιάρικους κόκκινους υπαινιγμούς – κόκκινα δέντρα, κόκκινες Panton καρέκλες διάσπαρτες και κόκκινα μπαλόνια. Γιατί έχει μεγάλους καναπέδες και μεγάλη, πολύ ενημερωμένη μπάρα. Γιατί έχει Dj (Νίκος Αλεξίου) που υπογραμμίζει με τη μουσική του την erotic ατμόσφαιρα και αναμειγνύει πολύ ωραία ξένα κομμάτια όλων των ειδών με Ρέμο και Μαζωνάκη μέχρι σημείου… βαλαντώματος. Γιατί όλοι όσοι εργάζονται εκεί ξέρουν καλά τη δουλειά τους (σέρβις, μπαρ, κουζίνα κ.λπ.) και, τέλος, γιατί τη βραδιά που πήγαμε φάγαμε πολύ μα πολύ καλά – σεφ ο Χρήστος Φώτος.
Μας καλωσόρισαν με σούπα βελουτέ τραχανά με ντομάτα, μους φέτας και κρουτόν από κριθαρένιο ψωμί. Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε δύο πιάτα που μπορεί κανείς να επιλέξει και στο όρθιο μαζί με το ποτό του: σπρινγκ ρολς με κοτόπουλο, λαχανικά και πέστο κόκκινης πιπεριάς και γραβιέρα σε φύλλο με αποξηραμένα βερίκοκα και σάλτσα κυδώνι. Για σαλάτα πήραμε ανάμεικτα λαχανικά με σταφίδες, καρύδια, ψητό κυδώνι και βινεγκρέτ με μέλι και βανίλια. Από τα κύρια διαλέξαμε, κατόπιν μεγάλης δυσκολίας γιατί όλα μας φαίνονταν καταπληκτικά, ριζότο με ποικιλία μανιταριών και κρέμα μαύρης τρούφας, φιλετάκια χοιρινά με ξερά σύκα, ριζότο σταριού και σάλτσα Porto, black angus rib-eye με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και αρωματικό βούτυρο και burger μόσχου με μετσοβόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες. Για το τέλος αφήσαμε χώρο για μους σοκολάτας με κάρδαμο και σος πορτοκάλι και κρέμα μαστίχας σε σιροπιασμένο τσουρέκι με παγωτό φυστίκι. Φαγητά και γλυκά μάς ενθουσίασαν πραγματικά, αλλά αυτό που δεν παιζόταν και δεν το είχα ξαναδοκιμάσει ήταν το ριζότο σταριού, που ήταν στάρι μαγειρεμένο όπως το ριζότο, απλά θεσπέσιο. Το Voodoo έχει τη στόφα και τα μαγικά... φόντα να γίνει ένα από τα πιο hot σημεία της πόλης.
Voodoo, Ιάκχου 29, Γκάζι, 210 3457.334, 694 4654.019, aνοιχτά από Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9.00 μ.μ. Κατανάλωση/άτομο 30-40 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.