Από την εποχή της… Βίβλου αναφέρεται ως άζυμος άρτος και με τα χρόνια καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, προσφερόμενη με άπειρες γαρνιτούρες, ανάλογες με τη διατροφική κουλτούρα του κάθε λαού. Η crepe είναι ένα από τα εθνικά φαγητά της Γαλλίας, στην Ισπανία τη λένε tortilla, bliny στη Ρωσία, pankaka στη Σουηδία, pancake στην Αγγλία και στην Αμερική. Εμείς στην Ελλάδα τώρα τελευταία τη λέμε… Crepa-Crepa και μας έχει εντελώς κατακτήσει.
Με σημεία πώλησης στη Ν. Σμύρνη, το Γαλάτσι, το Κολωνάκι, το Χαλάνδρι, του Ψυρρή, την Αργυρούπολη, το Athens Metro Hall, ακόμη και την Κω, δεν μπορεί, κάπου θα την έχεις δοκιμάσει, αν πάλι όχι, σπεύσε! Καταρχήν είναι η ζύμη. Παλιά παραδοσιακή μυστική συνταγή, την κάνει λεπτή, τραγανή, ενώ πάνω της παρελαύνουν άπειροι συνδυασμοί τυριών, αλλαντικών, λαχανικών, σος, σοκολάτας, φρούτων, μπισκότων, παγωτών, λικέρ, ξηρών καρπών. Οι άνθρωποι της Crepa-Crepa έχουν δημιουργήσει ευφάνταστους τρόπους για να σε μυήσουν στο δικό τους κόσμο. Αλμυρές, γλυκές, ethnic, veg, light, έχουν όλες ονόματα θελκτικά που σε ιντριγκάρουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείς ένα από τα καλοφτιαγμένα funky πόστα της Crepa-Crepa και να μην υποκύψεις ας πούμε στα κάλλη μιας Hip-hop (φέτα-αυγό λουκάνικο, πράσινη πιπεριά, πατατάκια, bbq σος) ή αν είσαι τύπος που του αρέσουν τα… σινουά, σε μια Kινέζικη (κοτόπουλο, μανιτάρια, beans sprouts baby corn, πράσινη πιπεριά, γλυκόξινη σος). Ακόμη κι εσύ ο χορτοφάγος είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείς με αυτό το gourmet φαγητό του δρόμου, τη Μάγια, που αμέσως θα σου περιγράψω: τυρί, καλαμπόκι, τομάτα, πιπεριά, πατατάκια, γκουακαμόλε σος, sour cream, μπούκοβο – πώς σου φαίνεται; Για σένα πάλι που είσαι maniac των healthy food ή και μονίμως σε δίαιτα, μια Εκάτη που έχει τυρί light, φιλέτο βραστής γαλοπούλας, δαμάσκηνα, μανιτάρια, σος βαλσαμικό είναι αυτό που ζητάς. Για σένα γλυκατζή/ού, ένα θα σου πω ή μάλλον θα σου πω πολλά – πολλά γυναικεία ονόματα όλο χάρη και γλύκα: Carmen, Tosca, Naomi, Marlene, Elisabeth, Judi, Βίβιαν κ.λπ., κ.λπ. (σκέψου πως η Martha έχει προφιτερόλ (!!!), πορτοκάλι, ρούμι, καρύδα).
Η Crepa-Crepa πάει με όλα. Με χαρά, με ξενύχτι, με ξύπνημα πρωινό, με ποτό πριν ή μετά, με διάβασμα, με μπίρα ή με κρασί, με cola, με νερό, με digestive, επίσης πάει πολύ με τη δική σου μοναδική όρεξη, οπότε παίξε μαζί της, βάλε ό,τι τραβάει η όρεξή σου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.