ΜΑΝΗΜΑΝΗ - καταγωγή από τη Μάνη, έμπνευση από όλη την Ελλάδα
Αυθεντικές και πλούσιες γεύσεις με παραδοσιακά μανιάτικα υλικά
Σε ένα χώρο που υπερισχύει η αγάπη για την ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ, έπειτα από 11 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, συνεχίζει να γοητεύει το αθηναϊκό κοινό με τις ελληνικές γεύσεις και τις ραφιναρισμένες γαστρονομικές δημιουργίες του Αλέξανδρου Φουρούλη.
Η Μάνη είναι ο τόπος καταγωγής του εστιατορίου και κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της μέσα από τις αξίες της γνησιότητας και της αυθεντικότητας, αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των γεύσεων που έχει αναγνωρισθεί σε διεθνές επίπεδο τόσο από τους επισκέπτες του, όσο και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που το αναφέρουν πάντα με ενθουσιώδη σχόλια. Η δημιουργική οικειότητα και ένα μενού σύγχρονης αντίληψης είναι κάποια ακόμα στοιχεία που κατατάσσουν το ΜΑΝΗΜΑΝΗ σε μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές των Αθηναίων.
Ο χώρος, λιτός και κομψός, στα χρώματα της ελιάς και της γης, δημιουργεί μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην απλότητα μιας άλλης εποχής χωρίς να αποκλείει και κάποια στοιχεία σύγχρονης –και πάλι λιτής- αισθητικής. Το μενού εμπνέεται κυρίως από παραδοσιακά υλικά της Μάνης αλλά και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, προσφέροντας πιάτα που βρίσκουν πάντα ένθερμους οπαδούς.
Πλούσιες και οικείες γεύσεις με κυρίαρχα τα μανιάτικα παραδοσιακά υλικά όπως ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο, μαρμελάδες και αρωματικά φυτά, τα οποία δίνουν τον απαραίτητο τόνο χωρίς να επιβάλλονται στο μενού. Το χοιρινό σελινάτο που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού, το παραδοσιακό αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος που παρουσιάζεται με άγρια χόρτα & σάλτσα από τον ζωμό του, οι «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό, η κρύα σαλάτα φακές με φρέσκια ρίγανη & σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα πορτοκαλιού, η ανατροπή της ελληνικής σαλάτας που σερβίρεται με λεπτοκομμένες φέτες από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, κυβάκια από χωριάτικα παξιμάδια, πλιγούρι και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι λουσμένη με vinaigrette από σουμάκ, είναι κάποιες από τις γευστικές δημιουργίες που επιβεβαιώνουν επάξια την καταγωγή του εστιατορίου.
Η επιλογή του γλυκού«εκτινάσσει» τη γαστρονομική απόλαυση, ικανοποιώντας τις αξίες και την πίστη του chef στην παράδοση και την ποιότητα. Ο Μακεδονικός Χαλβάς κάνει την είσοδό του στο μενού του ΜΑΝΗΜΑΝΗ για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσα από έναν εκρηκτικό συνδυασμό: Τάρτα σοκολάτας με Μακεδονικό χαλβά, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα αμύγδαλα. Το Γλυκό που Κάνει Καλό, με την πλούσια και αυθεντική γεύση του, καλεί τους λάτρεις του να απολαύσουν μια νέα γαστρονομική εμπειρία.
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr , Fb: MANHMANH
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανική επιλογή αν θέλεις να νοιώσεις απόκεντρα, στην καρδιά της Αθήνας
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.