- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Hug έχει ανοίξει κάνα χρόνο τώρα μέσα στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού στο Κολωνάκι και είναι ήδη στέκι για πολλούς. Μέσα στην καρδιά της πολυσύχναστης περιοχής αυτό προτιμάει να είναι ήσυχο, έχει χαλαρό mood και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ηρεμήσουν στη μέση ή και στην άκρη μιας μέρας με έντονους ρυθμούς. Ο χώρος δεν θυμίζει τυπική ιταλική τρατορία, έχει πέτρα και γερές δόσεις ζεστού ξύλου, έχει έθνικ υφάσματα σε πορτοκαλί αποχρώσεις, έργα τέχνης, καναπεδάκια και ψηλά stands, κρυφούς φωτισμούς που αφήνουν ασημένιες και χρυσαφιές πινελιές πάνω στην άγρια πέτρα δίνοντας την εντύπωση της νεραϊδόσκονης! Έχει και μια κουζίνα ανοιχτή, το φαγητό εδώ είναι ο πρωταγωνιστής.
Στόχος του είναι να προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα με εξαιρετικές πρώτες ύλες από Ιταλία αλλά και Ελλάδα. Έτσι παραλαμβάνουν κάθε βδομάδα από Ιταλία βουβαλίσια μοτσαρέλα, μοτσαρέλα cubetti για τις πίτσες, προσούτο, πέστο, bresaola, παρμεζάνα, αυθεντικό ρύζι για ριζότο. Σ’ αυτά προσθέστε μανιτάρια και λάδι τρούφας από τη Δίρφη, γραβιέρα Νάξου, απάκι από την Κρήτη, καβουρμά από τη Δράμα και τόσα άλλα. Όλα συνθέτουν πιάτα με ιταλική έμπνευση και μαεστρία που κερδίζουν παραπάνω πόντους με την προσθήκη μερικών από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα. Στην αρχή σε υποδέχονται με ένα «welcome», ένα ντιπ, ας πούμε, για να αλείψεις στο ζεστό χειροποίητο ψωμάκι (τα φτιάχνουν καθημερινά και είναι πραγματικός πειρασμός), ή κάτι τοσοδούλικες πιπερίτσες γεμιστές με μαλακό τυρί που πέτυχα τη βραδιά που πήγα. Μετά έρχονται τα ορεκτικά, μπρουσκέτες δηλαδή αλλά και φοκάτσιες, μανιτάρια με χαλούμι, χοιρινά φιλετάκια με sambucca και λιαστή ντομάτα, speck σε «φακελλάκι» στο τηγάνι με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένο μπαλσάμικο που στο τραπέζι μας τουλάχιστον έγινε ανάρπαστο. Υπάρχουν σαλάτες, από την ελληνική bio με τα κρίθινα παξιμάδια μέχρι την ομώνυμη Hug με αυγό ποσέ, μπισκότο παρμεζάνας και τραγανό προσούτο, φυσικά και ριζότα και κριθαρότα. Όλοι πέφτουν ηρωικά πάνω στις πίτσες (τέλεια η Cipolle με κρεμμύδια καραμελωμένα, κοπανιστή, σύκα, καρύδια και ρόκα), αλλά και σε μακαρονάδες, εμείς πήραμε μια φινετσάτη με φρέσκο σολομό, αβοκάντο, κόλιανδρο και ωραία κρέμα λεμονιού και μια έξτρα πληθωρική με καβουρμά και μανιτάρια πορτσίνι.
Αξίζει να κρατήσει κανείς λίγο χώρο και για τα κυρίως, πράγμα που εμείς δεν καταφέραμε οπότε έχουμε στα υπ’ όψιν το κοτόπουλο με τις λιαστές ντομάτες και το ζεστό μανούρι αλλά και την saltibocca, το μοσχαρίσιο εσκαλόπ με προσούτο, φασκόμηλο και σος κρασιού. Να πάτε, το Hug, όπως το όνομά του δηλώνει, είναι μια πραγματικά ζεστή αγκαλιά με εντελώς value for money τιμές (€20-25 το άτομο και με κρασί). Εμείς μέσα σε ωραίες μουσικές και με καλό κρασί (σωστή λίστα, και χύμα, και ποτήρι), μ’ ένα απίθανο choco cake και κερασμένα τα λικέρ, το φτάσαμε μέχρι πολύ αργά...
Καρνεάδου 25-29, Κολωνάκι, 2107248916, από το μεσημέρι, σερβίρει μέχρι τις 12.00, κλειστά Κυριακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.