- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αcropolis Secret: Το εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis
Αυτό το roof garden μόνο secret δεν είναι, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis και είναι σαν κήπος της Εδέμ, κρεμασμένος κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Μπαίνεις στο ξενοδοχείο, διασχίζεις όλη την πολυτέλεια του lobby, κάνοντας μια νοερή αναδρομή στα 80s (καθρέφτες και μάρμαρα παντού) κι αφού πάρεις το ασανσέρ οδηγείσαι στην αγκαλιά της Ακρόπολης. Αν τύχει και πέσεις σε πανσέληνο, νομίζεις ότι ο καλός θεός το καρφίτσωσε ακριβώς πάνω από σένα. Εδώ ο χώρος φωτίζεται από τις αντανακλάσεις του βράχου, η μουσική είναι ταξιδιάρικη, οι νύχτες παραμυθένιες. Γύρω γύρω πρασινάδες πυκνές. Τα έπιπλα φερ φορζέ γαλλικού τύπου, τα τραπεζομάντιλα λινά, στη μέση του χώρου καναπέδες μόνο για ποτό, τα φαγητά υπέροχα, διεθνή και μεσογειακά. Ο Γιάννης Σιούζιος, ο σεφ του εστιατορίου, έχει φτιάξει ένα κομψό μενού για όλα τα γούστα. Σε όποια διάθεση ή κατάσταση και να βρίσκεσαι, από ρομάντζα έως δίαιτα, από επαγγελματική υποχρέωση έως χαλάρωση, θα βρεις οπωσδήποτε κάτι που θα ταιριάζει με την περίσταση.
Εμείς ήμασταν στην «περίσταση» ρομάντζας μα και δίαιτας (μερικοί από μας). Ξεκινήσαμε με «μεσογειακή πανδαισία», πιάτο ελληνικό τουρ γεύσεων: γαύρος μαρινάτος, συμιακό γαριδάκι, αυγοτάραχο, φάβα με κάππαρη, κρητικός ντάκος, χταποδάκι ψητό, κολοκυθοκεφτέδες και μιλφέιγ καβουριού με βασιλικά καβούρια και σαλάτα ρόκα και βινεγκρέτ λεμονιού. Η σαλάτα που πήραμε ήταν σε φύλλο κρούστας, ποικιλία λαχανικών με ψητό μανούρι και σος από πετιμέζι και μέντα. Συνεχίσαμε με απίθανο ριζότο με σπαράγγια και γαρίδες σβησμένες με ούζο, κι έπειτα με ψαροαπολαύσεις όπως σφυρίδα σχάρας, σερβιρισμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σος λεμονιού και βραστά λαχανικά, λαβράκι φιλεταρισμένο με σοτέ σπανάκι και μούσλιν σος, σερβιρισμένα με ποικιλία τσιπς λαχανικών. Οι της δίαιτας απόλαυσαν τις φιλετάρες τους ψητές, με βραστά λαχανικά και σπαράγγια. Τελειώσαμε με μους μαστίχας, γλυκό κυδώνι και μπράουνις με παγωτό παρφέ αμαρέτο. Όταν γνωριστήκαμε με το σεφ και μας ανέπτυξε τη θεωρία του, καταλάβαμε γιατί κάθε πιάτο, αλμυρό ή γλυκό, διακρινόταν από τελειότητα. Αυτό που διδάσκει ο Σιούζιος στους μαθητές του είναι να μπαίνουν ανά πάσα στιγμή στη θέση ενός απαιτητικού πελάτη, που δεν συγχωρεί λάθη και έχει αρκετά πεπειραμένο ουρανίσκο για να καταλαβαίνει ακριβώς αυτό που καταναλώνει.
Η βραδιά τελείωσε ξάπλα στους καναπέδες με χάζι στην Ακρόπολη, καταλήγοντας ξανά στο συμπέρασμα ότι ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Το Acropolis Secret δίνεται για εκδηλώσεις και είναι κλειστό κάθε Τρίτη.
Αcropolis Secret του Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, 210 9280.100
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.