- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Εμφανίστηκε πριν 3 μήνες σε μια ωραία γειτονιά της Πλάκας. Και την ομόρφυνε κι άλλο. Το Sideways χρωστά το όνομά του στην ομώνυμη ταινία του Alexander Payne και τη φιλοσοφία του στο μικρό ιταλικό χωριό Spello, εκεί που ο Δημήτρης Χαραλάς, ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του (ο άλλος είναι ο Χρήστος Γεωργακόπουλος), πέρασε πολλά, όμορφα καλοκαίρια. Στο Spello λοιπόν ο Δημήτρης συνάντησε μικρές, πολύ φιλικές και καθόλου τουριστικές vineries, όπου μπορείς να κάτσεις, να φας κάτι πολύ ωραίο και φυσικά να πιεις εξαιρετικό κρασί. Σε αυτά τα πρότυπα έστησε και το δικό του wine bar.
Τα μεσημέρια παίζει jazz, σε τρατάρει χειροποίητες πίτες (χορτόπιτα, τυρόπιτα, μανιταρόπιτα, κοτόπιτα, όλες τους με πολύ πλούσια γέμιση) και gourmet μπρουσκέτες. Στα ράφια του θα βρεις περισσότερες από 80 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και ακόμα 14 σε ποτήρια στο μαυροπίνακα πάνω από την μπάρα. Μια γλυκιά βραδιά στη μικρή πλατεΐτσα της Υπερείδου, κάτω από τη φυλλωσιά των δέντρων και τη ζεστασιά της μουσικής, με τη συντροφιά ενός καλού κρασιού, είναι αρκετά για αυτό που λέμε bella vita...
Υπερείδου 1& Νίκης, Πλάκα, 2103249100
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.