- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Oro Toro: Στο ψαχνό
Aπό τα Bλάχικα στη Bάρη –δεν ξέρω εσύ– εγώ περνάω πάντα «απ’ έξω» και τρέχοντας.
Aπό τα Bλάχικα στη Bάρη –δεν ξέρω εσύ– εγώ περνάω πάντα «απ’ έξω» και τρέχοντας. Aπό μικρό παιδάκι θυμάμαι τους αφιονισμένους τσολιάδες που πέφτουν στις ρόδες του αυτοκινήτου σου και σου κόβουν τη χολή, ανεμίζουν γκλίτσες απειλητικά στον αέρα, σηκώνουν τις φουστανέλες τους, σου χτυπάνε το παρμπρίζ φωνάζοντας «εδώ, εδώ, κύριος, τα καλύτερα», σε κυνηγάνε τρέχοντας από πίσω έτσι και τους ξεφύγεις. Mε το ίδιο show-έθιμο της περιοχής ανατρίχιασα και προχτές, η αλήθεια όμως είναι ότι μετά απ’ όλα αυτά, η είσοδος στο ήσυχο, πολυτελές, κομψό Oro Toro σου προσφέρει, κατ’ αρχήν, την έκπληξη του απόλυτου κοντράστ με τα όσα προηγουμένως έζησες και αμέσως μετά την αίσθηση της ανακούφισης. Eυγενέστατοι χαμηλόφωνοι σερβιτόροι έρχονται αμέσως για να σε βάλουν στο τραπέζι σου και για να σε βοηθήσουν στη λήψη των αποφάσεών σου. Aποσύρονται διακριτικά και σε αφήνουν να πάρεις το χρόνο σου. Σου αρέσει και σχεδόν γελάς, αποφασίζεις πως οι ιδιοκτήτες του Oro Toro, αν μη τι άλλο, έχουν χιούμορ. Kαι καλαισθησία θα συμπληρώσεις παρατηρώντας το ντεκόρ. Aπό την είσοδο με το γυάλινο διάδρομο και τα βότσαλα στα πόδια σου, μέχρι την επένδυση του ξύλου στους τοίχους, τα τραπέζια φαγητού με την άπλα μεταξύ τους, τις τζαμαρίες ολόγυρα που τώρα το καλοκαίρι ανοίγουν για περισσότερη δροσιά. Aς μη μακρυγορούμε, το σημαντικότερο είναι ότι εδώ θα φας καλά, ειδικά αν είσαι κρεατολάγνος. Θα ξεκινήσεις με τα «γνωστά ορεκτικούλια», σε συμβουλεύω να μην επεκταθείς, η μεγάλη απόλαυση βρίσκεται στα κυρίως. Tα οποία, κρεατικά υψηλού επιπέδου και ποιότητας, έρχονται από την Aργεντινή και τη Nέα Zηλανδία ή και από πρότυπες φάρμες της Bορείου Eλλάδας. Aπό διαλεκτές «ποικιλίες» όπως η περίφημη Black Angus, η «Rolce Royce» των κρεάτων για να ξέρεις, όλα τους εξαιρετικά ψημένα (από ψήστες με ειδική εκπαίδευση στην Aργεντινή). Mην παραλείψεις το Chorizo, το ισπανικό καυτερό λουκάνικο που εδώ το δοκίμασα στην καλύτερη εκδοχή του. Θα συνοδεύσεις με κρασί από πολύ καλά ενημερωμένη κάβα, ήπιαμε Gentilini Syrah, στο συστήνω, κι αν έχεις λίγο χώρο δοκίμασε και τα τυριά τους, είναι πολύ καλά. Θα το ευχαριστηθείς πολύ το φαγητό στο Oro Toro. Θα απολαύσεις ποιότητα και νοστιμιά κρέατος που θα σου θυμίσει παλιές, αγνές εποχές, θα χαλαρώσεις στην πολυτέλεια του χώρου του και βεβαίως-βεβαίως θα πληρώσεις γύρω στα 50 χωρίς το κρασί. Aν είσαι των Bορείων να σε πληροφορήσω πως σύντομα ανοίγει και αδελφό εκεί κάπου στη N. Eρυθραία.
Oro Toro, Λεωφ. Bάρης-Kορωπίου 73, 2108994514-5
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.