- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Αθηναΐς είναι ένα μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο επί της Βασ. Σοφίας, λίγα μέτρα από την πλατεία Μαβίλη. Εδώ και λίγο καιρό –στην αρχή σαν αναγκαιότητα για την εξυπηρέτηση των πελατών– δημιουργήθηκε στο ισόγειο ένα bistrot που ξεκινάει δράση από το πρωί με σνακς, χυμούς και καφέδες, συνεχίζει με φαγητό (κανονικό και καθόλου ξενοδοχειακό) και τελειώνει το βράδυ στις 10.30 (τελευταία παραγγελία στην κουζίνα).
Το ενδιαφέρον είναι ότι σιγά σιγά και άλλος κόσμος από τα γύρω γραφεία, τις πρεσβείες, τα ιατρεία άρχισαν να γίνονται πελάτες και να γεμίζουν καθημερινά τον ευχάριστο χώρο.
Θες οι τιμές, που πραγματικά είναι ταβέρνας, θες η νοστιμιά των φαγητών και το μέγεθος των μερίδων, θες η ευχάριστη απομόνωση που προσφέρει ο χώρος και ο μικρός κηπάκος που το απομονώνει από το θόρυβο και την κίνηση της Βασ. Σοφίας, το γεγονός είναι ότι προσφέρει μια ζεστασιά και μια θαλπωρή που είναι σαν να επιστρέφεις μεσημέρι σπίτι σου για φαγητό, διακόπτοντας για λίγο μόνο τη δουλειά σου.
Το Bistrot μού το γνώρισε φίλος που δώσαμε ραντεβού για καφέ και έτσι πρωτοδοκίμασα το club sandwich (αντί 6 ευρώ παρακαλώ, μαζί με μπίρα αντί 3 ευρώ).
Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή και έτσι ξαναδώσαμε ραντεβού στο ίδιο μέρος, πιο αργά αυτή τη φορά, έχοντας κατά νου να τσιμπήσουμε.
Στο Athinais bistrot κάθε μέρα φτιάχνουν μια ξεχωριστή πίτα, έτσι ανάλογα με την ημέρα θα πετύχεις κοτόπιτα, πρασόπιτα, τυρόπιτα ή κάποια τάρτα με σπανάκι και φέτα. Θα βρεις οπωσδήποτε ένα πιάτο veg ή νηστίσιμο, όπως μπασμάτι με λαχανικά και πλευρώτους ή σπαγγέτι πέστο ή μιλφέιγ λαχανικών, και επίσης θα βρεις πιάτα με κρέας ή ψάρι όπως μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες, μουσακά, ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα και ψητή πατάτα με σος γιαουρτιού, ποπιέτες γλώσσας με γαρίδες, φιλέτα χοιρινής παντσέτας με μήλα καραμελιζέ. Πάντα υπάρχουν εξαιρετικά μπιφτέκια σχάρας μοσχαρίσια ή από γαλοπούλα, φιλέτο κοτόπουλο σχάρας, όλα τους με πατάτες τηγανητές χειροποίητες ή με ρύζι και λαχανικά σοτέ.
Παραθέτω όλο τον κατάλογο γιατί βρίσκω πολύ έξυπνη τη σκέψη της διεύθυνσης του ξενοδοχείου να διαμορφώσει ένα μενού τόσο σπιτίσιο, που εναλλάσσεται καθημερινά, ώστε έτσι οι πελάτες του μικρού ξενοδοχείου να μην είναι υποχρεωμένοι να διαλέγουν τα ίδια και τα ίδια.
Και για το τέλος, αν θέλεις να ανεβάσεις τα σάκχαρα για να συνεχίσεις τη δουλειά, χτυπάς κι ένα γλυκάκι, που τα κάνουν πολύ νόστιμα, όπως μηλόπιτα ή τσιζ κέικ ή σουφλέ σοκολάτας.
Athinais bistrot, Βασ. Σοφίας 99 & Τιμολέοντος Βάσσου, 210 6431.133
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.