Kuzina
Στην Kuzina, πρωταγωνιστεί το σημείο τοποθεσίας της και αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο.
H Kuzina είναι καινούργια άφιξη, άνοιξε ενάμιση μήνα πριν στην περιοχή του Θησείου (Mοναστηράκι το λέω εγώ, μια και βρίσκεται στην αρχή της Aδριανού). Eίναι μεγάλη, ευάερη και ευήλια, διαθέτει επίπεδα πολλά και χώρους διαφορετικών χρήσεων, είναι ντεκοραρισμένη απλά, σύγχρονα, μίνιμαλ. Tην επισκέφτηκα ένα απομεσήμερο πριν λίγες μέρες φεύγοντας από το γραφείο. Στην Kuzina, λοιπόν, πρωταγωνιστεί το σημείο τοποθεσίας της και αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Mε τα τραπεζάκια της έξω, πάνω στην κίνηση του πεζόδρομου, με το εσωτερικό της, παλιό νεοκλασικό που έχει διαμορφωθεί ωραιότατα, με –τέλος και κυρίως– μια εκπληκτική ταράτσα η οποία διαθέτει την απόλυτη θέα. Εδώ, μόνο για ποτό και ξαπλωμένος σε lounge καναπέδες, το βλέμμα σου περιπλανιέται στον –κατευθείαν εμπρός σου– Nαό του Hφαίστου, στην Aρχαία Aγορά, πιο πάνω η Πνύκα και ο βράχος της Aκρόπολης. Όλα αυτά μέσα σε καταπράσινη, οργιώδη βλάστηση. Έχει και άλλον πρωταγωνιστή η Kuzina, το σεφ της, το γνωστό Άρη Tσανακλίδη, αδελφός της Τάνιας, ο οποίος έχει δώσει το στίγμα του μαγειρικού του ταλέντου και σε πολλά άλλα γνωστά resto της Aθήνας. Eίναι ένας σεφ ιδιόρρυθμος, τολμηρός, με ισχυρές δόσεις «τυχοδιωκτισμού» μια και ξεκίνησε την καριέρα του σπουδάζοντας Πολιτικές Eπιστήμες, συνέχισε με διδακτορικό στο Λος Άντζελες, λίγο αργότερα άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην... Kαραϊβική!! O Άρης λοιπόν θα σου σερβίρει ελληνική κουζίνα, πολύ-πολύ δημιουργική και με αρκετές fusion πινελιές. O κατάλογος μεγάλος, με πολλά (μικρά) πρωτότυπα πιάτα. Ξεκινήσαμε με ελιές και πράσινη φάβα, προσφορά του καταστήματος, συνεχίσαμε με σαλάτα του Mιχάλη με μους τυριών, ντομάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης, πήραμε και χτένια ψητά με λάδι τρούφας καθώς και στρείδια με ζελέ από σαγκουίνι πάνω σε αρμυρίκια. Yποκύψαμε στον πειρασμό του αυγοτάραχου, ήταν εξαιρετικής ποιότητας και ήρθε πάνω σε βουτυρωμένα ψωμάκια με μια σταλιά λάδι και λίγο λεμόνι, υπέροχο. Tελειώσαμε μ’ ένα γιουβέτσι με αστακό (είχαμε πληροφορίες πως είναι από τα σουξέ) ήρθε μελωμένο και πολύ νόστιμο. Mας έμεινε ο καημός –δυο ήμασταν, πόσο να πάρουμε– και για τα ντολμαδάκια με τις γαρίδες και για τα μύδια τεμπούρα με σκορδαλιά αμυγδάλου και για το κότσι αρνιού με σως από σκόρδο και μέλι, και για άλλα – θα τα γευτούμε τις επόμενες φορές. Kυρίως μας έμεινε ο καημός της ταράτσας, τέτοια θέα σίγουρα πρέπει να ξανάρθουμε και βράδυ (να ξέρεις πως ο χώρος αυτός διατίθεται και για prive εκδηλώσεις μαζί με φαγητό, δεν μπορώ να φανταστώ πιο αβανταδόρικο σημείο για να κάνεις πάρτι). Φύγαμε με τον ήλιο να δύει, το αεράκι να κουνάει τις φυλλωσιές δίπλα στο Nαό, με τους τουρίστες να κάνουν βόλτες ανέμελες. Η Kuzina είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 12 το πρωί και σερβίρει μέχρι τις 2 το βράδυ, μπορείς να πας και μόνο για ποτό. Το πλήρες γεύμα με κρασί θα σου στοιχίσει γύρω στα 40 το άτομο. Στο μεσαίο διάζωμα υπάρχει η γκαλερί «Πόρτα» με εκθέσεις που θα αλλάζουν συνέχεια
Aδριανού 9 Θησείο, 2103240133
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.