Resto

Kuzina

Στην Kuzina, πρωταγωνιστεί το σημείο τοποθεσίας της και αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 132
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106454-236927.jpg

H Kuzina είναι καινούργια άφιξη, άνοιξε ενάμιση μήνα πριν στην περιοχή του Θησείου (Mοναστηράκι το λέω εγώ, μια και βρίσκεται στην αρχή της Aδριανού). Eίναι μεγάλη, ευάερη και ευήλια, διαθέτει επίπεδα πολλά και χώρους διαφορετικών χρήσεων, είναι ντεκοραρισμένη απλά, σύγχρονα, μίνιμαλ. Tην επισκέφτηκα ένα απομεσήμερο πριν λίγες μέρες φεύγοντας από το γραφείο. Στην Kuzina, λοιπόν, πρωταγωνιστεί το σημείο τοποθεσίας της και αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Mε τα τραπεζάκια της έξω, πάνω στην κίνηση του πεζόδρομου, με το εσωτερικό της, παλιό νεοκλασικό που έχει διαμορφωθεί ωραιότατα, με –τέλος και κυρίως– μια εκπληκτική ταράτσα η οποία διαθέτει την απόλυτη θέα. Εδώ, μόνο για ποτό και ξαπλωμένος σε lounge καναπέδες, το βλέμμα σου περιπλανιέται στον –κατευθείαν εμπρός σου– Nαό του Hφαίστου, στην Aρχαία Aγορά, πιο πάνω η Πνύκα και ο βράχος της Aκρόπολης. Όλα αυτά μέσα σε καταπράσινη, οργιώδη βλάστηση. Έχει και άλλον πρωταγωνιστή η Kuzina, το σεφ της, το γνωστό Άρη Tσανακλίδη, αδελφός της Τάνιας, ο οποίος έχει δώσει το στίγμα του μαγειρικού του ταλέντου και σε πολλά άλλα γνωστά resto της Aθήνας. Eίναι ένας σεφ ιδιόρρυθμος, τολμηρός, με ισχυρές δόσεις «τυχοδιωκτισμού» μια και ξεκίνησε την καριέρα του σπουδάζοντας Πολιτικές Eπιστήμες, συνέχισε με διδακτορικό στο Λος Άντζελες, λίγο αργότερα άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην... Kαραϊβική!! O Άρης λοιπόν θα σου σερβίρει ελληνική κουζίνα, πολύ-πολύ δημιουργική και με αρκετές fusion πινελιές. O κατάλογος μεγάλος, με πολλά (μικρά) πρωτότυπα πιάτα. Ξεκινήσαμε με ελιές και πράσινη φάβα, προσφορά του καταστήματος, συνεχίσαμε με σαλάτα του Mιχάλη με μους τυριών, ντομάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης, πήραμε και χτένια ψητά με λάδι τρούφας καθώς και στρείδια με ζελέ από σαγκουίνι πάνω σε αρμυρίκια. Yποκύψαμε στον πειρασμό του αυγοτάραχου, ήταν εξαιρετικής ποιότητας και ήρθε πάνω σε βουτυρωμένα ψωμάκια με μια σταλιά λάδι και λίγο λεμόνι, υπέροχο. Tελειώσαμε μ’ ένα γιουβέτσι με αστακό (είχαμε πληροφορίες πως είναι από τα σουξέ) ήρθε μελωμένο και πολύ νόστιμο. Mας έμεινε ο καημός –δυο ήμασταν, πόσο να πάρουμε– και για τα ντολμαδάκια με τις γαρίδες και για τα μύδια τεμπούρα με σκορδαλιά αμυγδάλου και για το κότσι αρνιού με σως από σκόρδο και μέλι, και για άλλα – θα τα γευτούμε τις επόμενες φορές. Kυρίως μας έμεινε ο καημός της ταράτσας, τέτοια θέα σίγουρα πρέπει να ξανάρθουμε και βράδυ (να ξέρεις πως ο χώρος αυτός διατίθεται και για prive εκδηλώσεις μαζί με φαγητό, δεν μπορώ να φανταστώ πιο αβανταδόρικο σημείο για να κάνεις πάρτι). Φύγαμε με τον ήλιο να δύει, το αεράκι να κουνάει τις φυλλωσιές δίπλα στο Nαό, με τους τουρίστες να κάνουν βόλτες ανέμελες. Η Kuzina είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 12 το πρωί και σερβίρει μέχρι τις 2 το βράδυ, μπορείς να πας και μόνο για ποτό. Το πλήρες γεύμα με κρασί θα σου στοιχίσει γύρω στα ­ 40 το άτομο. Στο μεσαίο διάζωμα υπάρχει η γκαλερί «Πόρτα» με εκθέσεις που θα αλλάζουν συνέχεια

Aδριανού 9 Θησείο, 2103240133

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.