- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Kuzina
Στην Kuzina, πρωταγωνιστεί το σημείο τοποθεσίας της και αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο.
H Kuzina είναι καινούργια άφιξη, άνοιξε ενάμιση μήνα πριν στην περιοχή του Θησείου (Mοναστηράκι το λέω εγώ, μια και βρίσκεται στην αρχή της Aδριανού). Eίναι μεγάλη, ευάερη και ευήλια, διαθέτει επίπεδα πολλά και χώρους διαφορετικών χρήσεων, είναι ντεκοραρισμένη απλά, σύγχρονα, μίνιμαλ. Tην επισκέφτηκα ένα απομεσήμερο πριν λίγες μέρες φεύγοντας από το γραφείο. Στην Kuzina, λοιπόν, πρωταγωνιστεί το σημείο τοποθεσίας της και αυτό είναι κάτι που το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Mε τα τραπεζάκια της έξω, πάνω στην κίνηση του πεζόδρομου, με το εσωτερικό της, παλιό νεοκλασικό που έχει διαμορφωθεί ωραιότατα, με –τέλος και κυρίως– μια εκπληκτική ταράτσα η οποία διαθέτει την απόλυτη θέα. Εδώ, μόνο για ποτό και ξαπλωμένος σε lounge καναπέδες, το βλέμμα σου περιπλανιέται στον –κατευθείαν εμπρός σου– Nαό του Hφαίστου, στην Aρχαία Aγορά, πιο πάνω η Πνύκα και ο βράχος της Aκρόπολης. Όλα αυτά μέσα σε καταπράσινη, οργιώδη βλάστηση. Έχει και άλλον πρωταγωνιστή η Kuzina, το σεφ της, το γνωστό Άρη Tσανακλίδη, αδελφός της Τάνιας, ο οποίος έχει δώσει το στίγμα του μαγειρικού του ταλέντου και σε πολλά άλλα γνωστά resto της Aθήνας. Eίναι ένας σεφ ιδιόρρυθμος, τολμηρός, με ισχυρές δόσεις «τυχοδιωκτισμού» μια και ξεκίνησε την καριέρα του σπουδάζοντας Πολιτικές Eπιστήμες, συνέχισε με διδακτορικό στο Λος Άντζελες, λίγο αργότερα άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην... Kαραϊβική!! O Άρης λοιπόν θα σου σερβίρει ελληνική κουζίνα, πολύ-πολύ δημιουργική και με αρκετές fusion πινελιές. O κατάλογος μεγάλος, με πολλά (μικρά) πρωτότυπα πιάτα. Ξεκινήσαμε με ελιές και πράσινη φάβα, προσφορά του καταστήματος, συνεχίσαμε με σαλάτα του Mιχάλη με μους τυριών, ντομάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης, πήραμε και χτένια ψητά με λάδι τρούφας καθώς και στρείδια με ζελέ από σαγκουίνι πάνω σε αρμυρίκια. Yποκύψαμε στον πειρασμό του αυγοτάραχου, ήταν εξαιρετικής ποιότητας και ήρθε πάνω σε βουτυρωμένα ψωμάκια με μια σταλιά λάδι και λίγο λεμόνι, υπέροχο. Tελειώσαμε μ’ ένα γιουβέτσι με αστακό (είχαμε πληροφορίες πως είναι από τα σουξέ) ήρθε μελωμένο και πολύ νόστιμο. Mας έμεινε ο καημός –δυο ήμασταν, πόσο να πάρουμε– και για τα ντολμαδάκια με τις γαρίδες και για τα μύδια τεμπούρα με σκορδαλιά αμυγδάλου και για το κότσι αρνιού με σως από σκόρδο και μέλι, και για άλλα – θα τα γευτούμε τις επόμενες φορές. Kυρίως μας έμεινε ο καημός της ταράτσας, τέτοια θέα σίγουρα πρέπει να ξανάρθουμε και βράδυ (να ξέρεις πως ο χώρος αυτός διατίθεται και για prive εκδηλώσεις μαζί με φαγητό, δεν μπορώ να φανταστώ πιο αβανταδόρικο σημείο για να κάνεις πάρτι). Φύγαμε με τον ήλιο να δύει, το αεράκι να κουνάει τις φυλλωσιές δίπλα στο Nαό, με τους τουρίστες να κάνουν βόλτες ανέμελες. Η Kuzina είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 12 το πρωί και σερβίρει μέχρι τις 2 το βράδυ, μπορείς να πας και μόνο για ποτό. Το πλήρες γεύμα με κρασί θα σου στοιχίσει γύρω στα 40 το άτομο. Στο μεσαίο διάζωμα υπάρχει η γκαλερί «Πόρτα» με εκθέσεις που θα αλλάζουν συνέχεια
Aδριανού 9 Θησείο, 2103240133
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.