- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο δρόμος, η οδός Αδριανού, έχει τη δική του ιστορία, το ίδιο και ο σεφ της Kuzina. Η Αδριανού, γραφική και πολύβουη, είναι από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Πλάκας, και η Kuzina είναι επάνω ακριβώς στην πύλη των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων. Location, δηλαδή, που δεν έχει ταίρι, με όλα τα αρχαία δίπλα σου και την Ακρόπολη ακριβώς μπροστά σου να προσθέτει το δικό της μεγαλείο στο «πλαίσιο». Ο σεφ, από την άλλη, Άρης Τσανακλίδης, ένας κοσμοπολίτης με πολύχρονη ιστορία στις κουζίνες του κόσμου. Έχει δουλέψει σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Μεξικό, Ιαπωνία, Λος Άντζελες, Παρθένους Νήσους και Χονγκ Κονγκ, και έχει αποκομίσει πολυποίκιλες εμπειρίες σε εικόνες, γεύσεις και κουλτούρες που στιγμάτισαν τη γαστρονομική του ταυτότητα. Με αποτέλεσμα, εδώ, στην Kuzina, να προτείνει μια κουζίνα με αναφορές στη διεθνή, την ελληνική, και όλα αυτά μαζί με αρκετές fusion επιρροές.
Ο εσωτερικός χώρος της Kuzina είναι φωτεινός και πανέμορφα φτιαγμένος, ένα μικρό κομμάτι συμπυκνωμένης ελληνικότητας, με τη μεγάλη μπάρα, τα περίεργα φωτιστικά, την απλότητα στα χρώματα και την κουζίνα ανοιχτή να σε προκαλεί να δοκιμάσεις ό,τι βγαίνει από την ομάδα του Άρη. Έξω έχει το πλεονέκτημα του πεζόδρομου με τη μοναδική θέα στο «αρχαιοπρεπές» περιβάλλον, που παίρνει ζωή από την περατζάδα του κόσμου σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας.
Ξεχωρίσαμε από το μενού διάφορα πιάτα, όπως το καλαμάρι με τζίντζερ και τσίλι, τους καβουροκεφτέδες με σος aioli και την τομάτα γεμιστή με φέτα πλιγούρι και απάκι. Μια «Φρεσκαδούρα» σαλάτα με τα λαδοκούλουρά της από τα Κύθηρα και το κατσικίσιο τυρί συνόδευσε μαζί με τα υπόλοιπα το ουζάκι μας, που λαχταρήσαμε λόγω του λαμπερού ήλιου.
Συνεχίσαμε με τον μπακαλιάρο του Roy, τον τόνο με την πικάντικη κρούστα και σος από σόγια και μουστάρδα.
Προσθέσαμε κι ένα κρεατικό, τα σουτζουκάκια με σουμάκ και πίτες με σος γιαουρτιού και δυόσμο. Ολοκληρώσαμε το γεύμα μας με κρέμα λεμονιού με μπισκότα αμυγδάλου, μαρέγγες και βατόμουρα.
Στα σκαριά ενημερωθήκαμε πως βρίσκεται το πολυαναμενόμενο χειμερινό μενού της Kuzina. Μάθαμε ότι παλιά και αγαπημένα πιάτα των fan της Kuzina, όπως η γαριδόσουπα αρωματισμένη με ψητή κολοκύθα ή τα φιλετάκια κοτόπουλου με σύκα, αμύγδαλα και στραπάτσα πατάτας, θα βρουν και πάλι τη θέση τους στο νέο κατάλογο… αναμένουμε.
Η Kuzina υπόσχεται και προσφέρει μια πραγματικά αξιομνημόνευτη εμπειρία γεύσης, υιοθετώντας μια σύγχρονη προσέγγιση «μαγειρέματος». Ακόμη και πάνω σε παραδοσιακά ελληνικά υλικά, το μενού είναι μοντέρνα εμπλουτισμένο και κάνει ισχυρό focus στη χρήση των εποχιακών και ντόπιων υλικών.
Τέλος, στην γκαλερί που λειτουργεί στον 1o όροφο μπορείς να κάνεις μια «Στάση Ψυχής», όπως λέγεται η έκθεση που παρουσιάζεται από την εικαστικό Βασιλική Ζάχου.
Το εστιατόριο Kuzina, λειτουργεί καθημερινά από τις 12.30 έως τις 00.30.Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, www.kuzina.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.