- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Boom of the Sea, ένα beach bar στο κέντρο της πόλης
Με ελληνικό sushi και ωραία κοκτέιλ γίνεται το στέκι του καλοκαιριού
![104881-209182.jpg 104881-209182.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/08/20/104881-209182.jpg)
Αναρίθμητα τα μεσημέρια που έχω περάσει στον «Κυματοθραύστη», το μαγαζάκι με το υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό στη γωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Βαλτετσίου. Όσοι συχνάζετε στην περιοχή, σίγουρα το ξέρετε. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε ακόμα, είναι ότι ο ιδιοκτήτης του, ο Γιώργος, έχει ανοίξει ένα εστιατόριο (και λίγο bar) στην Πλάκα, που το κόβω να γίνεται στέκι.
Φαντάσου να περπατάς στο κέντρο της Αθήνας ένα καυτό μεσημέρι του Αυγούστου. Ανηφορίζεις την οδό Νίκης, ιδρώνεις και εύχεσαι να ήσουν τώρα σε μια παραλία. Ξαφνικά και εντελώς απροειδοποίητα, ξεπετάγεται μπροστά σου το Boom of the sea. Γεμάτο χρώμα, ψάθες και φύλλα μπαμπού, μοιάζει με beach bar σε αμμουδερή παραλία νησιού! Η πραγματική έκπληξη όμως δεν έχει έρθει ακόμα.
Το Boom of the Sea σερβίρει...ελληνικό sushi. Όπως το ακούς. Αυτό το sushi έχει μαζί με φύκι και ποντιακό λάχανο, αντί για ρύζι περιέχει ποντιακό πλιγούρι βρασμένο σε ζωμό γαρίδας και το φρέσκο ψαρικό που μπορείς να πετύχεις μέσα κυμαίνεται από γαρίδα, χταπόδι ή σαρδέλα και φτάνει μέχρι καλαμάρι και σκουμπρί!
Και ακόμα θα βρεις ωραία πρωινά (δοκίμασε τις ομελέτες), μπαγκέτες με θαλασσινά, λαχανικά και pesto, σαλάτα με νουντλς, θαλασσινά (ή ψάρι) και λαχανικά, μέχρι και ένα «σουβλάκι» με θαλασσινά και εξωτικά φρούτα. Το αμέσως καλύτερο; Το πιο ακριβό πιάτο στον κατάλογο έχει €3,5.
«Στην Αθήνα έχουμε τρομερά ακριβό φαγητό», λέει ο Γιώργος. «Θέλει λίγο πιο τίμιο εμπόριο, δεν γίνεται να είμαστε τόσο κυνικοί». Η λογική των χαμηλών τιμών, όμως, επικρατεί και στα κοκτέιλ. «Είναι λογικό να σου αρέσουν τα κοκτέιλ. Σε όλους αρέσουν. Γιατί λοιπόν πρέπει να είναι τόσο ακριβά; Πάντα απορούσα πώς ένας μέσος Έλληνας μπορεί να πληρώσει €9-12 για ένα κοκτέιλ».
Ξεχάστε τα αυτά. Στον πλούσιο και δελεαστικό κατάλογο των κοκτέιλ, οι τιμές αρχίζουν από €4 και φτάνουν μέχρι €7, με μια μέση τιμή τα €5. Ταλαντεύομαι ανάμεσα στο Greek Mojito (€4), στο Veggie Martini (€5), στο Mint Julep (€5) και στο Cheesecake (€7). Tελικά η Ρούλα, το αεικίνητο ξεφτέρι πίσω από την μπάρα, παίρνει πρωτοβουλία και μου ετοιμάζει στο λεπτό ένα Cucumber and Ginger Martini (€6) με τζιν, σιρόπι αγγουριού, sour mix και ginger, εντελώς δροσιστικό, ό, τι πρέπει για να τα βγάλεις πέρα με την απογευματινή κάψα.
Και κάπως έτσι σκέφτεσαι ότι τα καλοκαίρια της Αθήνας δεν είναι τόσο άσχημα τελικά. 'Άλλωστε, πού αλλού θα βρεις ένα beach bar στην καρδιά της πόλης, που να σερβίρει ελληνικό sushi και κοκτέιλ στις τιμές που ονειρευόσουν;
Νίκης 54, Σύνταγμα, 210 3254922, Fb: Boom of the Sea
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.