Boom of the Sea, ένα beach bar στο κέντρο της πόλης
Με ελληνικό sushi και ωραία κοκτέιλ γίνεται το στέκι του καλοκαιριού
Αναρίθμητα τα μεσημέρια που έχω περάσει στον «Κυματοθραύστη», το μαγαζάκι με το υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό στη γωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Βαλτετσίου. Όσοι συχνάζετε στην περιοχή, σίγουρα το ξέρετε. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε ακόμα, είναι ότι ο ιδιοκτήτης του, ο Γιώργος, έχει ανοίξει ένα εστιατόριο (και λίγο bar) στην Πλάκα, που το κόβω να γίνεται στέκι.
Φαντάσου να περπατάς στο κέντρο της Αθήνας ένα καυτό μεσημέρι του Αυγούστου. Ανηφορίζεις την οδό Νίκης, ιδρώνεις και εύχεσαι να ήσουν τώρα σε μια παραλία. Ξαφνικά και εντελώς απροειδοποίητα, ξεπετάγεται μπροστά σου το Boom of the sea. Γεμάτο χρώμα, ψάθες και φύλλα μπαμπού, μοιάζει με beach bar σε αμμουδερή παραλία νησιού! Η πραγματική έκπληξη όμως δεν έχει έρθει ακόμα.
Το Boom of the Sea σερβίρει...ελληνικό sushi. Όπως το ακούς. Αυτό το sushi έχει μαζί με φύκι και ποντιακό λάχανο, αντί για ρύζι περιέχει ποντιακό πλιγούρι βρασμένο σε ζωμό γαρίδας και το φρέσκο ψαρικό που μπορείς να πετύχεις μέσα κυμαίνεται από γαρίδα, χταπόδι ή σαρδέλα και φτάνει μέχρι καλαμάρι και σκουμπρί!
Και ακόμα θα βρεις ωραία πρωινά (δοκίμασε τις ομελέτες), μπαγκέτες με θαλασσινά, λαχανικά και pesto, σαλάτα με νουντλς, θαλασσινά (ή ψάρι) και λαχανικά, μέχρι και ένα «σουβλάκι» με θαλασσινά και εξωτικά φρούτα. Το αμέσως καλύτερο; Το πιο ακριβό πιάτο στον κατάλογο έχει €3,5.
«Στην Αθήνα έχουμε τρομερά ακριβό φαγητό», λέει ο Γιώργος. «Θέλει λίγο πιο τίμιο εμπόριο, δεν γίνεται να είμαστε τόσο κυνικοί». Η λογική των χαμηλών τιμών, όμως, επικρατεί και στα κοκτέιλ. «Είναι λογικό να σου αρέσουν τα κοκτέιλ. Σε όλους αρέσουν. Γιατί λοιπόν πρέπει να είναι τόσο ακριβά; Πάντα απορούσα πώς ένας μέσος Έλληνας μπορεί να πληρώσει €9-12 για ένα κοκτέιλ».
Ξεχάστε τα αυτά. Στον πλούσιο και δελεαστικό κατάλογο των κοκτέιλ, οι τιμές αρχίζουν από €4 και φτάνουν μέχρι €7, με μια μέση τιμή τα €5. Ταλαντεύομαι ανάμεσα στο Greek Mojito (€4), στο Veggie Martini (€5), στο Mint Julep (€5) και στο Cheesecake (€7). Tελικά η Ρούλα, το αεικίνητο ξεφτέρι πίσω από την μπάρα, παίρνει πρωτοβουλία και μου ετοιμάζει στο λεπτό ένα Cucumber and Ginger Martini (€6) με τζιν, σιρόπι αγγουριού, sour mix και ginger, εντελώς δροσιστικό, ό, τι πρέπει για να τα βγάλεις πέρα με την απογευματινή κάψα.
Και κάπως έτσι σκέφτεσαι ότι τα καλοκαίρια της Αθήνας δεν είναι τόσο άσχημα τελικά. 'Άλλωστε, πού αλλού θα βρεις ένα beach bar στην καρδιά της πόλης, που να σερβίρει ελληνικό sushi και κοκτέιλ στις τιμές που ονειρευόσουν;
Νίκης 54, Σύνταγμα, 210 3254922, Fb: Boom of the Sea
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανική επιλογή αν θέλεις να νοιώσεις απόκεντρα, στην καρδιά της Αθήνας
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.